题目内容

【题目】

A college graduate(毕业生)from Shanxi named Wu Jun created a 9-page “WeChat guide”. With drawings and simple words, the step-by-step guide explains how to send messages, take pictures and make video calls. Wu made the guide for her parents. “My parents are getting old. They need an easy way to learn how to use technology, she said.

Wu’s experiences is common nowadays. Worldwide, 40 percent of parents learn about new technologies, including computers, mobile Internet, and social media(媒体), from their children, according to a study.

Parents used to teach their kids about almost everything. Now for the first time, the teachers become the students, while the students turn into the teachers.

The change of the roles comes from the rapid development of society tea and technology, says Zhou Xiaohong, a professor(教授)from Nanjing University. Zhou said the Internet and other forms of media give children ways to get information besides from asking older generations(辈). As a result, in the age of information, it's possible that children know more than their parents do.

It’s reported that 56.7 percent of Internet user and 67.2 percent of social media users in China are under the age of 30. The young generation usually acts as a link(桥梁)between their families and the new environment. When they teach their parents new technologies, parents can connect to the new world by themselves.

In Wu’s eyes, teaching her parents about WeChat bring her closer to her parents. “People can communicate more by using new technology. Why should we keep our parents out?” said Wu.

1Wu’s 9-page “WeChat guide” made it for her parents to learn the new technology.

A. harder B. simple C. slower

2What has caused the change of the roles about teaching in the family?

A. The rapid development of society and technology.

B. The growing numbers of old people.

C. The unscientific design(设计)of new technology.

3Why is it possible that children know more than their parents do?

A. Because children have better memories.

B. Because children have more ways to get information.

C. Because their parents refuse to accept new things.

4What does Wu think of the phenomenon(现象)that kid’s teach parents?

A. There is no need for parents to learn new technology.

B. Parents are supposed to learn new technology by themselves.

C. Children should teach their parents new technology to make communication convenient.

5We can infer(推断)from the passage that .

A. it’s never too old tolearn

B. all’s well that endswell

C. a good beginning is halfdone

【答案】

1B

2A

3B

4C

5A

【解析】本文叙述了在这个信息的时代,由于年轻人可以通过多种方式获得更多的信息,年轻人为了父母与外界的联系,需要教父母一些新的知识,所以人们要活到老学到老。

1细节理解题。根据A college graduate(毕业生)from Shanxi named Wu Jun created a 9-page “WeChat guide”. My parents are getting old. They need an easy way to learn how to use technology,可知,有吴军制作的9页的指导可以帮助年龄大的父母学习一些新知识更加简单方便。故选B。

2细节理解题。根据When they teach their parents new technologies, parents can connect to the new world by themselves.Parents used to teach their kids about almost everything. Now for the first time, the teachers become the students, while the students turn into the teachers.可知,社会科技的发展引起家庭中的老师和学生身份的转换。以前是父母教孩子知识,随着社会科学的发展,孩子教父母新的知识。故选A。

3细节理解题。根据As a result, in the age of information, it's possible that children know more than their parents do.可知,在信息时代,孩子有更多的方式得到信息。故选B。

4细节理解题。根据When they teach their parents new technologies, parents can connect to the new world by themselves.可知,孩子们教父母新知识可以帮助父母了解外面的世界,方便与外界的联系。故选C。

5推理判断题。根据“People can communicate more by using new technology. Why should we keep our parents out?可知,随着社会的进步,人们需要活到老学到老。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】The Internet, mobile phones and iPads are part of our lives now. Technology is greatly affecting all ways of our lives, from the ways we work to the ways we play. And it even causes a number of social problems such as cloning humans.

We have had lots of technology and it has changed our lives a lot. There is no doubt that humans will continue to use more and more technology. Here are some examples of modern technology that will change our ideas and will affect our lives greatly.

Global Positioning System (GPS) (全球定位系统)

It's a system that uses radio signals from satellites to show exact (精确的) information. It tells you where the user is on the earth in all weather conditions. It's made up of three parts: satellites, control equipments (设备) on land and receivers.

Space Technology

Russian and American scientists have worked together for the International Space Station (ISS) for a long time. They hope the ISS will provide a longlasting lab. Such a lab will bring humans limitless (无限的) advantages. It's even hoped that one day spare technology will take humans to their new houses in space.

Underwater Robot

Hercules is a kind of underwater robot with some high technology equipments. It will be used to search for ancient ships which were destroyed into the deep sea during their journey long ago.

The world is changing so quickly that it's hard for us to catch up with all the new inventions because they seem to come out every month. It's important for us to learn about new technology and the role that it plays in our lives. So we should be willing to accept modern technology, or we will fall behind the times.

1________ can tell you where the user is on the earth exactly.

A. Satellites B. Receivers

C. Global Positioning System D. Underwater Robot

2According to the passage, which is NOT true about the ISS?

A. It has carried people to other planets.

B. It will provide a longlasting lab for us.

C. Russian and American scientists are working for it.

D. Humans will get a lot of advantages from it.

3Hercules is used to ________.

A. save lives in the sea B. take pictures in the sea

C. repair the broken ships D. look for the ancient ships in the sea

4From the passage, we know that ________.

A. the use of GPS is affected by the weather conditions

B. it's very important for us to learn about new technology

C. it's easy for us to catch up with all the new inventions

D. technology brings us many advantages such as cloning humans

5What is the purpose of the passage?

A. To help us study some new technology.

B. To tell us technology is changing the world.

C. To help solve the problems that technology causes.

D. To remind us the advantages of technology are limitless.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网