题目内容

【题目】请用适当的词完成下面的短文,并把所缺单词填写在答题卡指定的位置上。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。

Bats like living in dark and wet places. There are all 1of viruses(病毒).

Bats always live in groups, 2the viruses can have larger "playgrounds" to grow and become more powerful.

Bats are like humans in some way. Our similar genes (基因) make it easier for 3to become sick with the same viruses.

When bats fly, their body temperature can reach as 4as 40 °C. Such temperature can kill weak viruses, but 5ones will be alive and continue to grow. Bats have special protection systems 6allow them to live with viruses without getting sick. Since they can fly, bats can spread viruses farther and more easily than other animals.

Although wild animals carry many diseases, it doesn't mean that we should consider them 7human's enemies. Each kind of animal plays 8role in the ecosystem(生态系统) and all of them are important. The 9we should learn from virus outbreaks(爆发) is to respect and 10animals and to live in peace with them, instead of hunting, killing, or eating them. Only in this way can we create a better world for our next generation.

【答案】

1kinds

2so

3us

4high

5stronger

6that/which

7as

8a

9lesson

10protect

【解析】

1本文向我们介绍了野生动物蝙蝠,虽然野生动物携带许多疾病,但这并不意味着我们应该把它们视为人类的敌人,我们应该从病毒爆发中吸取的教训是尊重和保护动物,与它们和平相处,而不是猎杀或食用它们。

1句意:有各种各样的病毒。

分析句子可知,此处构成“all kinds of”短语,翻译为“各种各样的”,用于句中修饰其后的名词viruses。故填kinds

2句意:蝙蝠总是群居,所以病毒可以有更大的“游乐场”来生长和变得更强大。

分析句子可知,两句话构成因果关系,此处表示“所以”的含义,所以用so连接。故填so

3句意:我们相似的基因使我们更容易感染相同的病毒。

分析句子可知,此处表示“我们”,构成“make it+ adj+ for sb to do sth”结构,用于介词for之后,所以用其宾格形式。故填us

4句意:当蝙蝠飞行时,它们的体温可高达40°C

分析句子可知,此处表示“高”,可用high表示,用于“as+形容词/副词原级+as”结构中修饰其前的动词reach,所以用其副词形式;high的副词形式有两种:high指具体的高,highly指高度地,此处指具体温度的高。故填high

5句意:这样的温度可以杀死弱病毒,但强病毒会存活并继续生长。

分析句子可知,此处与前句“Such temperature can kill weak viruses”形成对比,此处表示“更强的”,应用strong的比较级形式表示。故填stronger

6句意:蝙蝠有特殊的保护系统,使它们与病毒共存而不生病。

分析“Bats have special protection systems _____6_____allow them to live with viruses without getting sick.”可知,此处是定语从句,先行词是special protection systems指物,引导词在从句中作主语,可用that/which引导。故填that/which

7句意:虽然野生动物携带许多疾病,但这并不意味着我们应该把它们视为人类的敌人。

分析句子可知,此处构成“consider…as…”短语,翻译为“把……视为……”,是固定搭配。故填as

8句意:每种动物在生态系统中都扮演着重要的角色。

分析句子可知,此处构成“play a role”短语,翻译为“扮演一个角色”,是固定搭配。故填a

9句意:我们应该从病毒爆发中吸取的教训是尊重和保护动物,与它们和平相处,而不是猎杀或食用它们。

分析句子可知,此处表示“我们应该从病毒爆发中吸取的教训是尊重和保护动物”的含义,“教训”可用lesson表示,构成“learn a/the lesson”短语;又因为本句谓语动词是is,所以用其名词原形即可。故填lesson

10句意:我们应该从病毒爆发中吸取的教训是尊重和保护动物,与它们和平相处,而不是猎杀或食用它们。

分析句子可知,此处表示“我们应该从病毒爆发中吸取的教训是尊重和保护动物”的含义,“保护”可用protect表示,此处与and连接的respect构成并列结构,所以用其动词原形即可。故填protect

练习册系列答案
相关题目

【题目】 China has built more than 90,000 bridges and broken many world records since 2013. And it is now running ahead of the US, Europe and Japan in the construction(建筑) of long bridges.

China has taken 8 seats of the world's top 10 highest bridges. Beipanjiang Bridge was completed in 2016. It holds the record for the highest bridge in the world. This bridge crosses a canyon between Yunnan and Guizhou provinces. How high is it? It sits over 565 metres above the river which is as high as a 200-floor building

As for the longest cross-sea bridge, China has kept breaking this world record, too. The country now has 6 of the world’s longest cross-sea bridges. Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge is the world’s longest cross-sea bridge. It takes eight years(from 2009 to 2017) to complete this bridge. The 55-kilometre-long bridge aims to connect the three major cities on China’s Pearl River Delta, into a one-hour-drive economy circle.

China also surprises the world with amazing bridge design. Have you heard about Zhangjiajie Glass Footbridge? It is built over a 300-metre-deep canyon in the Zhangjiajie National Forest Park in Hunan Province. The bridge has been open to the public since September 2016. This amazing bridge is now the highest glass-bottomed bridge in the world, which gives tourists an excited feeling of walking in the air.

With more bridges built around China, people of different places are getting much closer than before. We will see a richer and more colourful China thanks to the construction of wonderful bridges.

1What does the underlined word mean in the passage?

A.举办B.保持C.握住D.抓住

2Which is the highest bridge in China?

A.Beipanjiang BridgeB.Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge

C.Zhangjiajie Glass FootbridgeD.Zhaozhou Bridge

3When did China finish building Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge ?

A.2013B.2016C.2017D.2018

4Which of the following is WRONG about Zhangjiajie Glass Footbridge?

A.It is built in the Zhangjiajie National Forest Park in Hunan Province.

B.The bridge hasn’t been open to the public yet.

C.It is now the highest glass-bottomed bridge in the world.

D.It can give tourists an excited feeling of walking in the air.

5What do we know according to the passage?

A.Eight of the world’s top 10 highest bridges are in China.

B.Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge is the only cross-sea bridge in China.

C.Zhangjiajie Glass Footbridge is 55 kilometers long.

D.Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge is the world’s longest bridge.

【题目】 Geography is the study of Earth and its climates. Scientists use it to study global warming and track the weather. Governments use it to learn where people live and work and to plan what to do with the land. It is now easier than ever to use geography because of a science called space technology.

The United States launched its first satellite in 1958. Some space missions that followed were geographical studies. In fact, earth science is a big part of the work of the National Aeronautics and Space Administration (NASA).

Astronauts looked out of the space shuttle. They decided to take photographs of Earth from their vantage point. Over the years, picture quality improved. Shuttle photography now shows land features, such as rivers. It can even show the streets of large cities. Photos of the same places at different times show how the land is changing.

NASA does not use just photographs, though. In 1958 it launched TIROS (the Television Infrared Observation Satellite). This first use of a satellite to study Earth was effective in giving weather forecasts. It led to the creation of new space tools to use in geography.

The Landsat Program began in 1972. This satellite sent detailed views of Earth from space. The pictures were so precise that scientists could count the number and kinds of crops in a field. Landsat showed where Earth’s surface had faults along which earthquakes might happen. This information helped in the planning of new cities and factories. Landsat also made discoveries. In Antarctica it located ranges of unknown mountains. It pinpointed small lakes in Virginia that were no ton maps. Landsat, now more advanced, still flies today.

Another space tool is Earth Observing-1 (EO-1). This spacecraft flies right behind Landsat. It takes pictures of the same sites. The two sets of pictures, viewed together, show how cities grow and how other places, such as rain forests, become smaller over time. This helps scientists learn how people affect geography.

One of the newest space tools is the Geographical Information Systems (GIS). GIS is computer software that helps scientists to study Earth. GIS is different from earlier space tools. Businesses, schools, and even average people — not just the government —can use it to show them how changes in the planet might affect them.

1Why do governments study geography according to the passage?

A.To improve the environment.B.To make the land use plan.

C.To make new discoveries.D.To count the crops in a field.

2Which of the following is true according to the passage?

A.The U.S. satellite program began in 1972.B.Landsat was able to take pictures of other planets.

C.TIROS was successful in giving weather forecasts.D.GIS can only be used by the government.

3From the passage, we can infer that ________.

A.GIS is the newest computer to study Earth

B.NASA only depends on photos to study Earth

C.satellite pictures can give more detailed information

D.recent U.S. satellites are as advanced as the old ones

【题目】根据短文内容,用括号内所给动词的适当形式填空,必要时可加助动词或情态动词。

We have only one earth. So1(protect) the earth is like protecting our eyes. People’s attention to recycling is increasing. From recycling plastic bags to using environment friendly products, there are many developments which can2(see) in almost every corner of the world.

Sweden is a worldwide leader in recycling. They open the world’s first mall for repaired and recycled goods. It’s called ReTuna, a two-story building in Eskilstuna, Sweden, about 70 miles west of Stockholm. The clever thing about this mall is its position. It’s right next to the city’s recycling center. So a stream of cars 3cometo drop off unwanted household things already. This produces a supply of things for the shops. There are 14 special shops. When goods arrive, a team sorts everything into categories. The mall only sells goods that are recycled or “upcycled”, meaning unwanted things broken down and reinvented as something new. By doing so, 50 new jobs were created in repair and retail(零售).

“You can come and just do sustainable(可持续发展的) shopping and Sweden loves it. And the world4loveit, ”said Anna Bergstrom, the manager of the ReTuna Mall. “I think it’s fun5findsomething that people have used, and we can use further, ”said Cato Limas, a ReTuna customer. “If you look at the things they6sellhere, they’re almost new. So actually, why do you need to buy new things?”

These unwanted things found new homes. In 2018, the mall7(sell) second-hand goods worth $1.3 million.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网