题目内容

任务型阅读。读短文完成下面的任务

  Joan is an English girl.She is in Beijing now.She is in my class.Her parents are in Beijing, too.But her brother is in England.He writes(写信)to them.Joan likes Chinese very much.She is a good student.Her father is our English teacher.We like him.Her mother is a doctor and she is very nice.

1.Where is Joan's brother?

________.

2.What's her father's job(工作)?

________.

3.Is Joan's mother a teacher?

________.

答案:
解析:

  1.In England.

  2.An English teacher.

  3.No./No, she isn't.


练习册系列答案
相关题目

阅读下面短文,根据短文内容回答问题。

Do we still need to learn from Lei Feng?

  March 5 is the 49th anniversary(周年纪念日)of the “Learn from Lei Feng Day”, a day named in honor of the Chinese soldier Lei Feng.He died in 1962.Over the past half century, Lei Feng has become an inspiration for the young people.But with the changing of our society, do we still have to learn from Lei Feng? Still, others argue about it.Let's look at the following things, you will get your answer.

  Do you still remember the story of the two-year-old Yue Yue? She was driven over twice.And 18 people passed by, but none of them helped her.At last it was a cleaner who gave her a hand.But the little girl died of bad hurt.At that time, many people were shocked by this news.People asked what's wrong with Chinese people.

  After that, something is changing.Some old people fell down on the street, people go to help.Here is another example.Mr Li is a taxi driver.One day he was driving along Center Street, he saw two thieves rush out of a shop and run towards a waiting car.They were trying to run away in their car.Mr Li acted at once and drove the Taxi straight at the thieves.Many other people also came to help.The thieves said they didn't think so many people would help.Even the owner of the shop said she couldn't believe she could get her money back.

  Do you think we still need to learn from Lei Feng? Yes, I think so.Everyone may be in trouble.Sometimes you may be busy.You just need to do some volunteering when you are free.It also helps a lot.Lei Feng's spirit is great.

1.When is “Learn from Lei Feng Day”?

________________

2.How many people saw the accident about Yue Yue but none of them helped her?

________________

3.Who helped Yue Yue at last?

________________

4.How did Mr Li help the owner of the shop?

________________

5.What can we learn from this passage?

________________

阅读表达 阅读短文,按要求完成短文后的各项任务。

  Victor used to be such a good runner that he had won nine awards at the age of 18.

  Then one day while he was running along the roadside, an accident suddenly happened

  to him.Unluckily, both of his legs were injured (受伤 ) seriously by a car out of control.Since then, he hasn't been able to walk any more.

  After a long time, however, he knew life wouldn't stop for him.He tried to do what he could do instead of what he lost.He realized that there were many possibilities for the disabled.1)One of the things he became interested in was ________ ________.

  Every day he listened to tapes and read books.After several years he became fluent(流利的 ) in three languages.Then he tried his best to work as a translator in a company.To everybody' s surprise, he became the best one in the city.

  Though Victor wishes he could walk, he is always looking forward to living a wonderful life in the future.Sometimes he misses being able to walk or run.2)But now at least he can live on his own and make himself enjoy what he likes.He thinks there' s

  much to be thankful for.Where there is a will, there is a way.

1.在1)句的空白处填入适当的词使句意完整、上下文通顺:________ ________

2.将2)句译成中文:

___________________________________

3.How old was Victor when he won the ninth award?

___________________________________

4.找出文中与下列句子意思相近的句子:

He made his effort to do anything he could in order to make up for the loss.

___________________________________

5.找出文中最能表达该短文主题的句子:

___________________________________

阅读表达

阅读下面的短文,并完成短文后的任务。

  A man named Nick went on a fishing holiday.Fishing was his favorite sport, and he had many prizes for fish he had caught.

  One summer the weather was beautiful and fishing was supposed to be good, so he decided to travel around the countryside, spending a few days fishing in the rivers.

  Unfortunately, he didn't have much luck, and he caught only a few small fish.He was quite(A)________ and was going to go back home, when he heard of a large river that was full of fish nearby.

  He found the river quite easily and followed it through the country to a place where it flowed(流动)through a farm.He decided to ask the farmer's permission to fish in the river.

  “You have my permission,” the farmer said.“But you should be careful.For years I stopped my kids from going near the river.”

  “Is the river dangerous?” Nick asked.

  “It's not the river,” the farmer said, “it's the(B)________.They are huge.They're so big that my kids couldn't hold them.”

  Nick was very excited.All fishermen want to catch really big fish.

  “How big are they?” he asked.

  “Well,” the farmer told him, “ Last week I lost one over three feet long, and yesterday I lost one over four feet long.”

  “What bad luck,” Nick said, “I hate losing a big fish once I've hooked(钓)him.”

  “Who's talking about the fish?” the farmer said.“It's two of my kids that I lost.”

根据短文内容,完成下列任务:

1.回答问题:How long would Nick spend fishing in the river?

____________________

2.选择一个合适的词填在(A)处________

A.disappointed

B.excited

C.worried

D.interested

3.在文中找出The fish are too big for my kid to hold.的同义句。

____________________

4.在(B)处填上一个合适的词___________

5.What happened to the farmer's two kids?

A.They got lost near the river.

B.They were killed by fish.

C.They were fishing.

D.They were eating dinner.

  On 26th December, 2004, there was a big earthquake under the Indian Ocean Area.It was the most powerful earthquake in the world in the past 40 years.The earthquake caused a large tsunami.The wall of water was so high as 20 meters.The tsunami attacked twelve countries in southeast Asia and killed thousands of people.It was the biggest natural disaster in 2004.

  A newspaperman from Shanghai survived the disaster.He wrote his story and put it in his home page.He wrote, “It was 9∶15, 26th December, 2004.my wife and I went to the seaside to have breakfast.The blue sea looked quiet and beautiful.Many people in swimming costumes were enjoying the bright sunshine in the sea, on the chairs or under the trees.They were having a great time.”

  “At the very beginning we heard a big noise like a bomb while I was walking on the beach with my wife.People in the sea ran wildly towards the bank and screamed, ‘Water is coming!Water is coming!’ The wall of water made the boats and people fall over.We ran to a higher place as quickly as we could.We didn’t find a shelter until we ran about 3 kilometers.”

  “We looked back below the small hill and saw a terrible picture.The flow(水流) of water was so strong that ears fell upside down.The flood washed away everything on the seaside.”

  Up to 3rd January, 2005, the number of victims as a result of the earthquake and tsunami was over 140,000.The largest number of victims was in Indonesia.And it is said that half of the victims were children.

  26th December of the year 2004 was the unluckiest day.People call the day “Black Sunday”.

1.How did the sea look before the disaster?

________________________

2.When did the writer and his wife find a shelter?

________________________

3.将画线部分译成汉语:

________________________

4.Which country has the largest loss of people?

________________________

5.What is the proper Chinese meaning for the word Black?

________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网