题目内容
【题目】There are fifty students in our class. There are twenty-four boys and twenty-six girls. Some students live near the school, and some others live far from school. About half of the students usually come to school by bike. They often get to school at a quarter to seven. About fifteen students often come to school by bus. They often get to school very early, too. Another ten students come to school on foot. Their homes are near the school, but they are often late for school, because they get up late.
【1】____________ live near the school.
A. Some of the students B. Half of the students
C. No students D. All the students
【2】_____________students come to school by bike.
A. Twenty-three B. Twenty-four C. Twenty-five D. Fifty
【3】Some students get to school by bike at _____________.
A. 7:35 B. 7:30 C. 6:45 D. 6:30
【4】_____________ students come to school on foot.
A. Thirty B. Twenty C. Thirty-eight D. Ten
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【4】D
【解析】本文是作者对自己班级所作的介绍。班上有五十个学生,二十四个男生,二十六个女生。一些学生住在学校附近,一些住得离学校远。短文介绍了不同学生的上学方式及所花的时间等等。
【1】细节理解题。题意:多少学生住在学校附近?A. Some of the students一些学生;B. Half of the students一半学生;C. No students没有学生;D. All the students所有学生。根据短文里的:Some students live near the school可知:一些学生住在学校附近。故选A。
【2】推理判断题。题意:多少学生骑车上学? A. Twenty-three二十三;B. Twenty-four二十四;C. Twenty-five二十五;D. Fifty五十。根据短文第一句可知,班上有五十个人,根据文中的:About half of the students usually come to school by bike.可知,大约一半的学生骑车上学。50/2=25.故选C。
【3】细节理解题。题意:一些学生在几点钟骑车到达学校? A. 7:35;B. 7:30;C. 6:45;D. 6:30。根据文中的:About half of the students usually come to school by bike. They often get to school at a quarter to seven.可知,骑车上学的学生们在六点四十五到达学校。故选C。
【4】细节理解题。题意:多少学生步行上学? A. Thirty三十;B. Twenty二十;C. Thirty-eight三十八;D. Ten十。根据文中的:Another ten students come to school on foot. 可知,有十个学生步行上学。故选D。