题目内容

【题目】阅读短文,根据内容,选出最佳选项。

Do you know something about dolphins? Dolphins live in the ocean and there are more than thirty different kinds of these beautiful animals. Some of them live in small groups of just a few members. Others live in very large groups.

Dolphins use loud noises to communicate(交流) with each other. As for food, dolphins feed on small fish and other small sea animals. They can swim very fast-up to 40 kilometers per hour.

Dolphins enjoy being with people. They like to make friends with people. Dolphins also help swimmers or sailors(海员) in trouble. There are many stories about this. Dolphins are very clever. You can see them in some parks where they play games with visitors. Some can even play ping- pongDolphins are so lovely, but some of them live in bad living conditions now.

They can't get enough food, so they are becoming fewer and fewer in number. Even worse, some people kill them for money. Therefore(因此), we should take actions to protect the environment and our friend dolphins!

1We learn that dolphins_________according to the passage.

A.live in groupsB.feed on sea plantsC.swim slowly

2Dolphins can talk to each other __________ .

A.with their eyesB.by using loud noisesC.by singing songs

3We can hear many stories about dolphins_______.

A.helping swimmersB.killing sailorsC.playing sports with visitors

4Which of the following is NOT true?

A.There are fewer and fewer dolphins.

B.Dolphins can't get enough food.

C.Dolphins are very clever but lazy.

5We can_______to protect dolphins.

A.keep them in zoosB.kill lots of fishC.keep the ocean water clean

【答案】

1A

2B

3A

4C

5C

【解析】

文章大意:本文主要介绍了海豚,海豚生活在海里,同类之间靠声音传递消息或者交流,它们很友好,经常帮助水手,但是现在仍然有些海豚生活在很糟糕的环境,我们应该保护海洋环境,保护这些可爱的动物。

1细节理解题。根据文章第一段第二、三行Some of them live in small groups of just a few members. Others live in very large groups“他们中的一些生活在只有几个成员的小团体中。其他的则生活在非常大的群体中。”可知,海豚是群居的,故选A

2细节理解题。根据文章第二段第一行Dolphins use loud noises to communicate(交流) with each other“海豚用巨大的噪音互相交流。”可知,海豚用巨大的噪音交流,故选B

3细节理解题。根据文章第三段第一、二行Dolphins also help swimmers or sailors(海员) in trouble. There are many stories about this“海豚也帮助有困难的游泳者或水手。关于这个有很多故事。”故选A

4细节理解题。根据文章第三段第二、三、四行Dolphins are very clever. You can see them in some parks where they play games with visitors. Some can even play ping- pong Dolphins are so lovely, but some of them live in bad living conditions now“海豚很聪明。你可以在一些公园里看到他们和游客玩游戏。有的甚至会打乒乓球,海豚很可爱,但有些海豚现在生活条件很差。”可知海豚很聪明,但是没有说懒,故选C

5推理判断题。keep them in zoos把它们放在动物员里;kill lots of fish杀许多鱼;keep the ocean water clean保持海水清洁,由生活常识可知,keep the ocean water clean可以保护海豚,故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网