题目内容
【题目】Today is the fifth day of August. It is Judy’s birthday. When she comes back from school, she sees a card on the table. It says, “There’s a gift(礼物) for you, Judy. Look for it in your bedroom.” Judy runs into her bedroom. Her parents are looking at her and smiling. On the chair she sees a red box. She thinks her gift must be in it. She opens it, and there is a piece of paper(纸) in it. She reads it, “Dear Judy, I’m your gift. My first letter(字母)is in the word ‘bag’, but not in ‘age’. My second letter is in ‘like’, but not in ‘lake’. My third letter is in ‘know’, but not in ‘now’. And you can find my last letter in both ‘desk’ and ‘get’. What am I?” Judy thinks for a while and says, “Aha, I know. But where is it?” Her father tells(告诉) her it is in her study.
What is it? Do you know?
根据短文内容,从题中所给A、B、C、D四个选项中选出正确答案,并在答题卡上将选项涂黑。(共5小题,每题2分,共10分)
【1】When is Judy’s birthday?
A. August 5th. B. August 6th. C. July 5th. D. June 6th.
【2】What does the piece of paper in the box tell Judy?
A. The color of her gift.
B. The shape(形状) of her gift.
C. The place(地点) of her gift.
D. The name of her gift.
【3】Where can Judy find her gift?
A. On the chair. B. In her study.
C. In the box. D. In the living room.
【4】What is Judy’s gift?
A. A book. B. A bag. C. A bike. D. A desk.
【5】What does the underlined word “open” mean?
A. 打开 B. 关闭 C. 看见 D. 阅读
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【5】A
【解析】
试题分析:本文叙述了Judy通过猜字谜知道父母送给她的礼物是什么。Judy的生日是在8月5日,这天放学回家看到桌子上有张卡片,说有礼物给她,她在卧室里找到一个红盒子,里面有一个字谜,写着礼物的名字。Judy猜出来了。她爸爸告诉她礼物在书房里。
【1】A细节理解题。根据Today is the fifth day of August. It is Judy’s birthday.可知Judy的生日是在8月5日,故选A。
【2】D推理判断题。根据What am I?可知这张纸上写着一个猜字谜的游戏,通过找字母,猜出礼物的名字,故选D。
【3】B细节理解题。根据Her father tells(告诉) her it is in her study.可知她的礼物在书房里,故选B。
【4】C推理判断题。根据My first letter(字母)is in the word ‘bag’, but not in ‘age’. 可知第一个字母是b, 根据My second letter is in ‘like’, but not in ‘lake’.可知第二个字母是i,根据 My third letter is in ‘know’, but not in ‘now’. 可知第三个字母是k,根据And you can find my last letter in both ‘desk’ and ‘get’. 可知最后一个字母是e,故这个礼物的名字是bike,故选C。
【5】A 词义猜测题。根据there is a piece of paper(纸) in it. 可知她看见盒子里面有一张纸,可知是打开了盒子,故选A。