题目内容

Mr. and Mrs. Smith have just opened a small restaurant. They want people to come to the restaurant to eat, so they put a sign in front of it, which said: "Meals on the house for three days."

A foreign student who didn't know much English passed by the restaurant on the second day. It was lunchtime and he felt hungry. "Well, here is a restaurant. I'm going to have something to eat," he said.

He saw the sign when he walked towards the restaurant. "American people are really strange. They even eat on the house! But how can I get onto the top of the house?" he asked himself

He looked around and found a ladder(梯子)against a tree nearby. He was very pleased. But as he got up to the top, he heard someone shouting at him: "Hey, what are you doing up there?" Mr. Smith was looking at him angrily. Beside him was a policeman.

“Doesn't your sign say 'Meals on the house for three days'? Is it just a joke?" the foreign student answered.

On hearing this, both Mr Smith and the policeman laughed. "Do you know what '60n the house" means? Look it up in your dictionary."

Do you know the meaning of "on the house"?

1.Mr. and Mrs. Smith put in front of their restaurant.

A.a meal B.a sign C.a basket D. some flowers

2.The foreign student wanted to eat in the restaurant.

A. lunch B.breakfast C.dinner D. dessert

3.The student found a ladder

A. against the house B.in the house C.against the tree D. in the tree

4.Mr. Smith was angry because____.

A. there was someone shouting at him

B.the student called the police

C. the student took away his ladder

D. someone was climbing to the top of his house

5."Meal on the house" probably means__

A. people can't afford the meal

B.the restaurant pays for the meal

C. the meal is quite delicious

D. people eat the meal on the house

 

1.B

2.A

3.C

4.D

5.B

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了Smith夫妇刚开了一个餐馆,在餐馆前放了一标志“免费吃三天”。一个外国学生,对英语不是很了解,想吃午饭。看到这个标志,误以为在屋顶上吃东西,于是就爬上屋顶。

1.细节理解题。根据 They want people to come to the restaurant to eat, so they put a sign in front of it句意:他们想让人们来餐馆吃,所以他们在餐馆前放了一个标志。故选B

2.推理判断题。根据It was lunchtime and he felt hungry.句意:是吃午饭的时间了,他感到饿了。可知他想吃午饭,故A

3.细节理解题。根据He looked around and found a ladder(梯子)against a tree nearby.句意:他环顾四周,发现有梯子靠在附近的一棵树上。故选C

4.推理判断题。根据 But as he got up to the top, he heard someone shouting at him: "Hey, what are you doing up there?" Mr. Smith was looking at him angrily.句意:但是当他爬到屋顶,他听到有人对他吼:“喂,你在上面干什么?”Smith先生生气地看着他。可知Smith先生生气是因为他爬上屋顶。可知应选D

5.词义猜测题。根据Mr. and Mrs. Smith have just opened a small restaurant.They want people to come to the restaurant to eat, so they put a sign in front of it, which said: "Meals on the house for three days."句意:Smith夫妇刚开了一个小餐馆。他们想让人们来餐馆吃,所以他们在餐馆前放了一个标志:免费吃三天。故选B

考点:政治经济文化类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

In many people’s eyes, middle school students are happy and carefree(无忧无虑). But is it the truth? And what students happy or unhappy?

To find out the answers, Li Jiahui, a student in Pinggu No. 3 Middle School, Beijing, spent six months students’ sense(感受) of happiness last year. The girl made a survey with questions such as “ Are you feeling happy?” and “What makes you unhappy?”

After studying the answers from 284 students, Li learned that___ 40 percent(百分之)of the students feel unhappy, and the from studies is the main reason for their unhappiness.

“More than 50 percent said they were under pressure and 70 percent get enough sleep,” Li said. “It shows that middle school students are not as happy people think. They worry a lot, and they can get angry easily.”

Li also said that over 90 percent say their happiness has to do with how much money they have. Instead, they care about their relationships(关系)with friends, teachers and parents. “Students always feel better when they get _ well with each other,” Li said.

After her survey, Li listed tips that may make students happier, such as: Treat(对待) yourself better, be kind and polite to your friends and relatives, and try new things.

1.A. helps B. wants C. makes D. keeps

2.A. to study B. studying C. study D. studied

3.A. 15 years old B. 15-years-old C. 15-year-old D. 15-year-olds

4.A. about B. than C. below D. inside

5.A. pressure B. difficulties C. knowledge D. interest

6.A. don’t B. hadn’t C. did D. didn’t

7.A. so B. and C. like D. as

8.A. something B. nothing C. anything D. nobody

9.A. along B. up C. off D. down

10.A. any B. a number of C. much D. a lot

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网