题目内容
【题目】There are lots of animals on the earth. What is the biggest animal of all? The whale (鲸) is. A blue whale weighs more than a hundred tons(吨). Whales live in the sea, but they are not fish. They are mammals(哺乳动物) and must have air to breathe(呼吸). The babies drink milk from the mother’s body. Every spring, groups of whales swim hundreds of kilometers to warm places.
Each group goes to the same place every year. The mothers take very good care of their babies. Whales are a gentle kind of giant(温顺的庞然大物). They always live together and help each other. They “talk” to each other in the water with high noise that sounds like singing.
Yet people kill over a hundred whales a day. They kill them to make many things. The whale dies very slowly an in great pain(疼痛). Some ships kill every whale they can find, even mother whales and babies. If things go on like this, there will be no young whales growing up and no mother whales having more young whales (产下幼仔).
【1】________ are the biggest animals on the earth.
A. Elephants B. Lions C. Whales D. I don’t know
【2】When whales “talk”, it sounds like ________.
A. crying B. calling C. shouting D. singing
【3】Some people kill ________.
A. the mother whales B. the baby whales
C. the old whales D. A, B and C
【答案】
【1】C
【2】D
【3】D
【解析】鲸鱼是世界上最大的动物,这篇短文给我们介绍了鲸鱼的一些生活习性,还呼吁人们不要肆意屠杀鲸鱼。
【1】细节理解题。根据短文的开头What is the biggest animal of all? The whale (鲸) is.可知,鲸鱼是世界上最大的动物。由此可知应选C。
【2】细节理解题。根据短文第二段中They “talk” to each other in the water with high noise that sounds like singing.可知,鲸鱼可以在水里相互交谈,听起来就像唱歌一样。由此可知应选D。
【3】细节理解题。根据短文的最后一段Yet people kill over a hundred whales a day.... Some ships kill every whale they can find, even mother whales and babies可知,人们什么鲸鱼都杀,包括雌性鲸鱼和小鲸鱼。因此应选D。