题目内容
【题目】用所给词的适当形式填空。
【1】__________(final), I thank everyone for coming to my birthday party this evening.
【2】I want__________(play)a game with you. Do you have enough time?
【3】My sister often uses her mobile phone__________(listen)to music.
【4】Let’s__________(go)for a walk, OK?
【5】Henry__________(not visit)his grandparents on Sundays.
【答案】
【1】Finally
【2】to play
【3】to listen
【4】go
【5】doesn’t visit
【解析】
【1】句意:最后,我感谢大家今晚来参加我的生日聚会。本句缺副词状语,根据句意语境和英文提示,可知填Finally。
【2】句意:我想和你玩个游戏。你有足够的时间吗?want to do想要做某事;根据句意语境和英文提示,可知填to play。
【3】句意:我妹妹经常用手机听音乐。use sth. to do用某物做某事;根据句意语境和英文提示,可知填to listen。
【4】句意:我们去散散步,好吗? Let’s do sth.让我们做某事,let是使役动词,用于提议,相当于祈使句结构;根据句意语境和英文提示,可知填go。
【5】句意:亨利星期天不去看望他的祖父母。on Sundays在星期天,用于一般现在时;Henry是单数第三人称,助动词需用does,否定式即doesn’t;根据句意语境和英文提示,可知填doesn’t visit。
【题目】任务型阅读根据短文内容完成表格
My name is Zhang Tian. There is a computer in my bedroom. I often use it to do many things. I can do my homework on it. Sometimes I go online and download some information for my lessons. It helps me a lot. Now I am good at all the subjects at school. When I have time, sometimes I watch movies on the Internet. I can also download music from the Internet. I have some good friends from different cities, so we often talk with each other at the weekend. My mother always tells me not to play computer games, because it’s not good for my eyes. I don’t have a printer now. My father is going to buy one for next month.
Information Card
The place that Zhang Tian’s computer is in | 【1】 |
What to download for Zhang Tian’s lessons | 【2】 |
The subjects that Zhang Tian is good at | 【3】 |
The person(人) who asks Zhang Tian not to play computer games | 【4】 |
The things that Zhang Tian’s father will buy for him | 【5】 |