题目内容
Mr Black was walking in the forest(森林) He was scared when he heard a terrible noise. But he could not get out of the forest. His friends were waiting for him in a village outside the forest. They would give him a lot of money if he took a tiger to them, or they were going to laugh at him.
Mr Black liked hunting(打猎). He usually killed some birds and animals. But a week ago, after he drank too much, he called himself a brave hunter. So his friends bet(打赌) him twenty thousand dollars if he could kill a tiger.
Suddenly, he heard a little noise. He ran to a big tree,and climbed up it quickly.He didn’t come down until he saw it was a farmer. He went close to him and asked, “Excuse me, sir.Are there any tigers in the forest?”
“Yes,” said the farmer. “I saw a lot of tigers’ tracks(足迹)about a kilometer north near here.”
“Good!”Mr Black said in a hurry. “Which way is to the south,then?”
- 1.
Mr Black was good at________
- A.drinking
- B.hunting small animals
- C.running
- D.betting
- A.
- 2.
Which is NOT true?
- A.Mr Black was a brave hunter
- B.Mr Black was scared of tigers
- C.He thought a tiger was close to him, so he climbed up the big tree quickly
- D.Mr Black asked the farmer the way to run away
- A.
- 3.
We can guess ________ finally
- A.Mr Black got twenty thousand dollars
- B.his friends would think he was very brave
- C.Mr Black won the bet
- D.Mr Black lost the bet
- A.
BAD
试题分析:这篇文章讲述了布莱克先生喝酒喝多了,跟他的朋友打赌要捕猎一只老虎,所以他现在正在森林里寻找老虎。
1.细节题。根据文章Mr Black liked hunting(打猎). He usually killed some birds and animals.可知,布莱克先生擅长捕猎一些小动物。故选B
2.细节题。根据文章可知,布莱克先生喝酒喝多了,就吹嘘自己是一名勇敢的猎手。故选A
3.细节题。根据文章最后“Good!”Mr Black said in a hurry. “Which way is to the south,then?”
可知,布莱克先生最后肯定打赌输掉了。故选D
考点:故事类记叙文
点评:本文风趣幽默,结构简单。对于此类记叙文章,学生在答题时需要把握好答题的方法,首先对文章进行整体的阅读,本文全部以细节题进行考察,重在对比文章和题目的关系。平时的学习需要适当做题,保持良好的语感与阅读的习惯。
试题分析:这篇文章讲述了布莱克先生喝酒喝多了,跟他的朋友打赌要捕猎一只老虎,所以他现在正在森林里寻找老虎。
1.细节题。根据文章Mr Black liked hunting(打猎). He usually killed some birds and animals.可知,布莱克先生擅长捕猎一些小动物。故选B
2.细节题。根据文章可知,布莱克先生喝酒喝多了,就吹嘘自己是一名勇敢的猎手。故选A
3.细节题。根据文章最后“Good!”Mr Black said in a hurry. “Which way is to the south,then?”
可知,布莱克先生最后肯定打赌输掉了。故选D
考点:故事类记叙文
点评:本文风趣幽默,结构简单。对于此类记叙文章,学生在答题时需要把握好答题的方法,首先对文章进行整体的阅读,本文全部以细节题进行考察,重在对比文章和题目的关系。平时的学习需要适当做题,保持良好的语感与阅读的习惯。
练习册系列答案
相关题目
从方框A~G中选出可以填入对话空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Mr. Black and his wife are talking about shopping.(M :Mr. Black W :Mrs. Black)
W: 1
M:Shopping is always boring(烦人的).
W:Yes.But without you I can't decide what to buy. 2 I need your help.
M:Last Sunday we spent a whole day shopping,but came back with nothing.
W: 3 Sometimes I really don't know what to buy.
M:I'm really afraid to hear you say,“ 4 ”
W:Don't laugh at me,please.
M:I think you'd better go by yourself this time.5
| A.I'm sorry I've changed my mind. B.Sorry. C.Would you please go shopping with me? D.I prefer to watch TV at home. E.There're always many things to choose from . F.I believe you. G.I can’t go with you. |