题目内容
【题目】根据短文内容完成下列表格。![]()
![]()
In America each student works as hard as he or she can in high school. If they don’t work hard enough to get good grades, they will not pass exams. If they fail, they won’t get into the college they want to. However, in high school you have more time to do things than in college. Many students take part in hobby groups. Other students go in for sports such as football, baseball or basketball. Nearly all high schools have sports teams. Also students usually get their first jobs when they are in high school, though the jobs aren’t very good. For example, a lot of students work at fast food restaurants. In American high schools, fashion seems very important. If you don’t have the newest and coolest clothes as those children who certainly already have them, they will think you are not cool.
What are the ball games in high school? | Football, baseball and 1. 【1】. |
Why high school students work hard? | To get good grades to 2.【2】.. |
What activities are there in high school? | Joining the 3.【3】, going in for 4. 【4】 and getting their 5. 【5】. |
【答案】
【1】basketball
【2】get into the college they want to.
【3】hobby groups
【4】sports
【5】first jobs
【解析】文章大意:这篇短文主要讲了美国学生的升学考试压力,他们为了通过考试,也要像中国学一样努力学习考取高分,否则他们就不会进入自己喜欢的大学。然而,尽管在高中,美国学生学习压力很大,但是还是拥有比大学更多的时间去做很多事情,比如参加俱乐部或者找一份兼职工作等。
【1】根据文中句子“Other students go in for sports such as football, baseball or basketball.”可知,在高中有如足球、棒球或篮球等球类运动,故答案为basketball。
【2】根据文中句子“If they don’t work hard enough to get good grades, they will not pass exams. If they fail, they won’t get into the college they want to.”可知,在美国高中生努力学习取得好成绩,目的是进入自己喜欢的大学。故答案为get into the college they want to.
【3】根据文中句子“Many students take part in hobby groups.”可知,许多学生参加业余爱好小组。故答案为hobby groups。
【4】根据文中句子“Other students go in for sports such as football, baseball or basketball.”可知,学生们会参加一些体育运动,故答案为sports。
【5】根据文中句子“Also students usually get their first jobs when they are in high school,” 可知,学生通常在高中时就得到了第一份工作,故答案为first jobs。