题目内容

【题目】根据首字母提示及句意写出单词。
(1)Can I b your bike? Mine is broken.
(2)Can you i people's life without the Internet?
(3)I like animals and I want to be a v at an animal hospital this Sunday.
(4)This morning my a didn't go off so I woke up late.
(5)I ate too much ice-cream just now. I have a s now.

【答案】
(1)borrow
(2)imagine
(3)volunteer
(4)alarm
(5)stomachache
【解析】(1)句意:我能借你的自行车吗?我的坏了。根据句意可知,我的自行车坏了,所以需要借别人的,向别人借是borrow,can+动词原形,所以答案是borrow。
(2)句意:你能想象没有网络的人们的生活吗?没有网络的生活并非现实,而是幻想出来的,想象是imagine,can后接动词原形,所以答案是imagine。
(3)句意:我喜欢动物,这周日我想成为动物医院的志愿者。根据句意,喜欢动物,所以愿意成为动词医院的志愿者去帮助小动物,志愿者是volunteer,前面是冠词a,此处用单数,故答案填volunteer。
(4)句意:今天上午我的闹钟没有响起,因此我醒来晚了。根据常识可知,大多数人醒来需要闹钟,醒来晚是因为闹钟没有响起,闹钟是alarm,此处用名词单数,故答案填alarm。
(5)句意;刚才我吃太多的冰激凌,我现在胃疼。根据常识,冰淇淋吃多了,胃会不舒服,have a stomachache,胃疼,故答案填stomachache。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
One morning, it was already a quarter to eight when I got up. I was afraid that I would be late so I put on my clothes hurriedly and left without breakfast.
There were so many people at the bus stop that it was not easy to catch a bus. Five minutes went by, I still couldn't get on one. The only thing I could do was to walk. I rushed through the crowded and ran towards my school. Unexpectedly, I hit an old woman, and she fell down. Without saying sorry, I left her and went on my way.
That evening, when I was back from school, I learned that the old woman was badly hurt in the leg from the fall. Some kind people sent her to a hospital after I left. I felt very sorry and nearly cried. The only way for me to ask her pardon was to pay her a visit.
The next day, I went to the hospital, I met the old woman and told her who I was. At first I thought that she would give me . To my surprise, she didn't, but smiled. For me, that smile was worse. She touched my hand and said, “Never mind, my girl, I knew you didn't want to hurt me, did you? Don't worry, I will be better soon.”
(1)The writer had to walk to school because .
A.he got up early
B.he hit the woman the bus
C.the bus was late
D.it was difficult to get on
(2)What happened to the old woman after her fall?
A.her leg was badly hurt
B.She was all right
C.She scolded the writer
D.The writer sent her to a hospital.
(3)The underlined phrase “a scolding” means some.
A.cold eyes
B.bad words
C.warm smile
D.useful money
(4)From the passage, we know that.
A.The writer might be a manager in a company
B.The writer wanted to hit the old woman.
C.The old woman understand the writer very well.
D.The old woman was probably ill at home.

【题目】Dear editor,

I live in a beautiful city. Many visitors come to my city every year because there are so many colorful peacocks (孔雀) here.

The peacocks mostly live on the grassland of Dongfeng Square. Visitors usually throw food to them, but they dont think about at all whether the food is good or not. Some of the peacocks became ill, and some even died eating the bad food given by visitors.

Im sure most of the visitors who throw food to the peacocks really like the bird, but they dont realize that they may be doing them harm (伤害). Visitors should be told that what they have done is harmful to the birds, and this kind of thing must be stopped.

Perhaps we can build some small shops beside Dongfeng Square to sell peacock food. For us every person, it is our duty to give more love to these beautiful birds to look after them carefully.

Yours,

Wang Yang

【1】The letter will be sent to _____________________.

A. a school B. a hospital

C. a newspaper D. a museum

2Many visitors come to the writers city every year to _________________.

A. give peacocks food B. see peacocks

C. do some shopping D. travel

3Some peacocks became ill and died because __________________.

A. they werent given any food

B. they were given too much food

C. they were given some bad food

D. they werent given enough food

4 The writer suggests that some small shops should be built so that they may _______.

A. sell peacocks food to visitors

B. sell food to peacocks

C. make the square more beautiful

D. sell some things for everyday life

5 Which of the following is Not true according to the passage?

A. Peacocks mainly live on the grassland of Dongfeng Square.

B. Some small shops were built in the square.

C. People should look after peacocks carefully.

D. Some visitors throw food to the peacocks.

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Almost every child in cities have chances to go to school, but not all children in village are so lucky.
There is a girl called Xiao Lian. She is ten years old and lives in a small village. When she was seven, she wanted to go to school. But she could not, because her family was too poor to pay for school fees for her study, so her parents had to keep her at home. Instead of studying, Xiao Lian looked after her brother and worked in the field every day. Then Hope Project(希望工程) heard about Xiao Lian. And now she is studying in a school.
Unluckily there are many thousands of children who can not go to school. You can join in Hope Project and help these children. You know all the good work needs money. Hope Project needs your help.
If you give Hope Project 300 yuan each year, it can pay for one child to go to school for a whole year. With more money, Hope Project can build new schools, buy good desks, chairs, blackboards and books. Let's help the children together and give them a chance to have a good start in life.
(1)School fees means _________ in Chinese.
A.学费
B.校服
C.校规
D.住校费
(2)Xiao Lian didn't go to school when she was seven because _________.
A.her family was very poor
B.she had to look after her brother
C.she studied at home
D.she didn't like to go school
(3)A poor child can go to school for _________with 300 yuan.
A.half a year
B.a year
C.a whole month
D.nine years
(4)Many children _________ need our help.
A.in developed countries
B.from rich families
C.in small villages
D.in big cities
(5)From the passage we know that _________.
A.Xiao Lian's father worked for Hope Project
B.Xiao Lian joined in Hope Project
C.there are three people in Xiao Lian's family
D.Hope Project helps poor children to go to school

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网