题目内容
【题目】阅读下面图文,简要回答所给问题。
![]()
Girls in their teens easily make a lot of mistakes when it comes to food. It's the age that makes a girl most enjoy having junk food. The chart shows the result of a survey on junk food for 600 girls. Here is some advice on how to eat healthily.
A Heavy Breakfast
Not having breakfast in the morning is a bad habit. It's because your stomach remains empty the whole night. So you can plan your breakfast this way. Have healthy drinks. Make brown bread and add low fat butter on it. You can also have an egg. It doesn't take much time to prepare and you can easily have them before going to school.
A Moderate Lunch
If you eat a heavy meal during your lunchtime, then you will end up feeling sleepy for the rest of a day.The choices for lunch are chicken, meat and vegetables. Have fish as often as you can and have brown rice sometimes. Chicken sandwiches are not only healthy but also delicious. Keep lunch simple and avoid adding too much oil and salt.
A Light Dinner
Keep your dinner as little as possible. For dinner, you can have a small serving of vegetables and soup. Having a light dinner is a right way to lose weight. You can also drink a cup of healthy drink, fruit smoothie or milk after dinner. When you keep your dinner light, your digestive system(消化系统) only takes very little time to break down and take in the food. This keeps a balance in your health.
【1】According to the chart, how many girls of 600 prefer soft drinks?
_________________________________________ .
【2】According to the chart, what kind of junk food do the most girls like?
_________________________________________ .
【3】Why is it a bad habit not to have breakfast?
_________________________________________ .
【4】What will happen if you have a heavy meal during lunchtime?
_________________________________________ .
【5】Do you have a healthy eating habit? What do you think of it?
_________________________________________ .
【答案】
【1】150 girls./150.
【2】Sweets.
【3】Because the stomach remains empty the whole night.
【4】You will end up feeling sleepy for the rest of a day.
【5】Yes, I do. I think it is important to my body./...(开放性试题,答案合理即可)
【解析】
本文主要讲述很多十几岁的女孩子,在饮食上有不好的习惯。本文作者主要在应该如何合理饮食上提出了自己的建议。
【1】根据表格可知大约有百分之25的女孩喝软饮料,那么在600人中应该是有150个,故回答150 girls./150.
【2】根据图表中的数字,喜欢甜食的女孩儿占了百分之30,是在所有垃圾食品中比例最高的,故回答Sweets.
【3】根据文中Not having breakfast in the morning is a bad habit. It's because your stomach remains empty the whole night.可知不吃早饭是一个不好的习惯,是因为你的胃已经空了整个晚上。故回答Because the stomach remains empty the whole night.
【4】根据文中If you eat a heavy meal during your lunchtime, then you will end up feeling sleepy for the rest of a day. 所以如果你在午餐时间吃了一顿大餐,那么在接下来的一整天你就会感到昏昏欲睡。故回答You will end up feeling sleepy for the rest of a day.
【5】这里是针对你的情况,是否有健康的饮食习惯,以及你对健康饮食习惯的看法。所以此问题只需根据自己的实际情况回答即可,答案并不唯一。例如:Yes, I do. I think it is important to my body.或其他…..