题目内容

【题目】 Answer the questions (根据以下内容回答问题)

Once upon a time, a greedy rich man hired a wise man. He wanted the wise man to find a way to make him even more money. The rich man was building a giant safe. And his greatest dream was to fill the safe with gold and jewels.

The wise man thought about this problem for months. One night he appeared at the rich man’s house with a big smile on his face. He said, “I’ve done it! My calculations are perfect! You’ll be rich beyond your wildest dreams.” The rich man was very delighted to go on a long journey. He promised the wise man double pay to run his business for him.

When the rich man returned, he found that all of his money was gone. Very angry, he asked the wise man to explain. The wise man told him he’d given everything away. The wise man said, “I analyzed(分析)how a single rich man could gain the biggest wealth. But it is limited how much one man can do by himself. Then I realized that many people could help us achieve our goal. By helping other people, you could gain most.”

With great disappointment and anger, the rich man went away. As he was walking, several neighbours saw him. All of them had their share when the wise man gave away the man’s wealth. They were so thankful that they welcomed him to their homes and offered anything he needed.

Over the next few weeks, ...

1Did the rich man ask a wise man to build a safe?

2What was the purpose of the rich man hiring a wise man?

3What happened when the rich man returned from his journey?

4How could the rich man gain biggest wealth according to the wise man?

5How did the rich man feel after the wise man explained?

6Please add an ending to the story (write at least 3 sentences.)

【答案】

1No, he didn’t.

2He wanted the wise man to find a way to make him even more money.

3He found that all of his money was gone.

4By helping other people.

5He felt disappointed and angry.

6

【解析】

一个贪婪的富人雇了一个聪明人。他想让智者想办法让他赚更多的钱。智者趁富人外出,把他所有的财富全分给了别人,并向富人解释说通过帮助其他人,你可以收获最多。富人听后很失望和愤怒。

1细节理解题。根据上文The rich man was building a giant safe. 富人在建造一个巨大的保险箱。可知富人没让智者建造保险箱,故答案为No, he didn’t.

2细节理解题。根据上文a greedy rich man hired a wise man. He wanted the wise man to find a way to make him even more money. 可知他想让智者想办法让他赚更多的钱。故答案为He wanted the wise man to find a way to make him even more money.

3细节理解题。根据上文When the rich man returned, he found that all of his money was gone. 当富人回来时,他发现他所有的钱都不见了。故答案为He found that all of his money was gone.

4细节理解题。根据上文By helping other people, you could gain most. 可知根据智者的说法,富人通过帮助别人获得最大的财富。故答案为By helping other people.

5细节理解题。根据上文With great disappointment and anger, the rich man went away. 带着极大的失望和愤怒,富人走了。可知富人非常失望和愤怒,故答案为He felt disappointed and angry.

6答案言之有理,符合上文逻辑即可。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Happiness is important for everyone. Most people want to be happy but few knowhow to find happiness. Money and success don't bring lasting happiness. Happiness depends on ourselves. In other words, we make our own happiness.

Some people believe that if they are wealthy, they will be able to do anything they want, which means happiness. On the other hand, some people believe that holding a high place in the government is happiness. In this way, you have not only money, but also many other things which can't be bought by money. However, other people believe that having lots of honey is not happiness, nor is holding a high place in the government. These people value their beliefs, or their wisdom, or their health. They think these can make them happy.

Here are the ways to help you be happier.

The secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so much time thinking about the future, for example, getting into college or getting a good job that we don't enjoy the present. You should enjoy life's simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favourite music, or spending time with close friends. People who have close friends usually enjoy happier and healthier lives.

The secret of happiness is also to be active. Many people go dancing or play sports. People can forget about their problems and only think about the activities.

Besides, many people find happiness in helping others. According to studies, people feel good when they volunteer their time to do many meaningful things for other people. If you want to feel happier, do something nice for someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping to get food for an old neighbour, or simply help around the house.

Now maybe you know how to find happiness!

1Some people who hold a high place in the government think they can ________.

A.do what they want to do at any time

B.enjoy health, which makes them work hard

C.take an active part in all kinds of activities every day

D.get money and something they can't buy with money

2The writer shows us ________ ways to help to be happier.

A.oneB.twoC.threeD.four

3________ is NOT the simple life you can enjoy.

A.Worrying about the futureB.Reading a good book

C.Staying with close friendsD.Listening to your favourite music

4The writer thinks the secret of happiness is that people ________.

A.think about getting a good job

B.often spend tinge with close friends

C.think of presents they don't like

D.often spend time on entering the college

5Many people find it happy to ________.

A.go shopping to get some food

B.make much money and little progress

C.remember the old days and troubles

D.do some meaningful things for other people

6The passage mainly tells us ________.

A.how to save happinessB.to value our beliefs or health

C.how to find happinessD.to do something good for other people

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网