题目内容
【题目】 Answer the questions (根据以下内容回答问题)
Once upon a time, a greedy rich man hired a wise man. He wanted the wise man to find a way to make him even more money. The rich man was building a giant safe. And his greatest dream was to fill the safe with gold and jewels.
The wise man thought about this problem for months. One night he appeared at the rich man’s house with a big smile on his face. He said, “I’ve done it! My calculations are perfect! You’ll be rich beyond your wildest dreams.” The rich man was very delighted to go on a long journey. He promised the wise man double pay to run his business for him.
When the rich man returned, he found that all of his money was gone. Very angry, he asked the wise man to explain. The wise man told him he’d given everything away. The wise man said, “I analyzed(分析)how a single rich man could gain the biggest wealth. But it is limited how much one man can do by himself. Then I realized that many people could help us achieve our goal. By helping other people, you could gain most.”
With great disappointment and anger, the rich man went away. As he was walking, several neighbours saw him. All of them had their share when the wise man gave away the man’s wealth. They were so thankful that they welcomed him to their homes and offered anything he needed.
Over the next few weeks, ...
【1】Did the rich man ask a wise man to build a safe?
【2】What was the purpose of the rich man hiring a wise man?
【3】What happened when the rich man returned from his journey?
【4】How could the rich man gain biggest wealth according to the wise man?
【5】How did the rich man feel after the wise man explained?
【6】Please add an ending to the story (write at least 3 sentences.)
【答案】
【1】No, he didn’t.
【2】He wanted the wise man to find a way to make him even more money.
【3】He found that all of his money was gone.
【4】By helping other people.
【5】He felt disappointed and angry.
【6】略
【解析】
一个贪婪的富人雇了一个聪明人。他想让智者想办法让他赚更多的钱。智者趁富人外出,把他所有的财富全分给了别人,并向富人解释说通过帮助其他人,你可以收获最多。富人听后很失望和愤怒。
【1】细节理解题。根据上文The rich man was building a giant safe. 富人在建造一个巨大的保险箱。可知富人没让智者建造保险箱,故答案为No, he didn’t.
【2】细节理解题。根据上文a greedy rich man hired a wise man. He wanted the wise man to find a way to make him even more money. 可知他想让智者想办法让他赚更多的钱。故答案为He wanted the wise man to find a way to make him even more money.
【3】细节理解题。根据上文When the rich man returned, he found that all of his money was gone. 当富人回来时,他发现他所有的钱都不见了。故答案为He found that all of his money was gone.
【4】细节理解题。根据上文By helping other people, you could gain most. 可知根据智者的说法,富人通过帮助别人获得最大的财富。故答案为By helping other people.
【5】细节理解题。根据上文With great disappointment and anger, the rich man went away. 带着极大的失望和愤怒,富人走了。可知富人非常失望和愤怒,故答案为He felt disappointed and angry.
【6】答案言之有理,符合上文逻辑即可。