题目内容

【题目】假如你是Greenhill School的交换生,你参与了该校的一个科学实验。请根据以下实验过程补全英文实验报告。

Water in Motion

What You Need:

clear glass tray

warm water

large cup with 200 ml of hot water

large cup with 200 ml of cold water

red and blue liqpid food coloring

Directions :

Fill the tray with warm water.

Set the tray on top of the two cups, with the hot cup under one end and the cold cup under the other.

Add four drops of red food coloring to the water above the hot cup and four drops of blue food coloring to the water above the cold cup. Add both colors at the same time.

Results :

Color

Water

Observations

blue

cold

sinks and stays together; moves slowly toward hot side in a band of color; spreads out over the hot cup

red

hot

spreads quickly across the top;

covers whole top in 1~2 minutes,then starts to sink

Hello, everybody. Here is our report on the experiment “1”. First, we put the glass tray full of warm water on top of two cups with 200 ml of2water and cold water. Then, we add red and blue liquid food colorings into the water above the hot and cold cups. at the same time.

After careful observations, we got the3. The blue food liquid coloring moves downward first and then to the hot side while the 4one spreads quickly and covers whole top in a short time and goes down; the blue liquid food coloring spreads more5than the red one. Thank you for listening.

【答案】

1Water in Motion

2hot

3results

4red

5slowly

【解析】

短文大意:这是格林希尔学校的一位交换生参与的一次“运动中的水”的科学实验的实验报告,记录了实验过程和结论。

1句意:这是我们关于“运动中的水”实验的报告。考查细节理解题。根据提示“你参与了该校的一个科学实验”和实验课题Water in Motion,可知填Water in Motion。

2句意:首先,我们把装满温水的玻璃托盘放在两个杯子上,再放上200毫升的热水和冷水。考查细节理解题。根据报告内容" large cup with 200ml of hot water;large cup with 200ml of cold water"大杯,200毫升热水;大杯,200毫升冷水,可知填hot。

3句意:经过仔细观察,我们得到了结果。考查细节理解题。根据第二个表格标题Results,可知是研究报告的结论,可知填results。

4句意:而红色的液体着色剂迅速扩散,在短时间内覆盖了整个顶部并下降考查细节理解题。根据最后一栏表格最后一行中red/hot," spreads quickly across the top"红色的/热的迅速蔓延到顶部,可知是红色液体,故填red。

5句意:蓝色的液体食用色素比红色的传播速度慢。考查细节理解题。根据倒数第二栏blue/cold,sinks and stays together; moves slowly toward hot side in a band of color; spreads out over the hot cup,可知热的比冷的速度快,冷的比热的速度慢,故填slowly。

阅读填空题。即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,提炼语言补充短文。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实和重要情节,包括事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

A survey of reading habits shows adult Chinese read 7.78 books a year on average(平均), and children and teenagers under 17 read 8.81 books, according to survey results released on Wednesday in Beijing. This year’s survey, the 15th edition, was conducted and released by Chinese Academy of Press and Publication starting in 1999. The survey focused on the data in 2017.

Compared with 2016, growth was stable,” said Xu Shengguo, a member of the academy’s research team. “We see it is the result of government efforts. It also shows the reading platforms are different. Besides books in print, there are e-books on computers, smartphones and kindles.”

Xu said although the number is still rising, the average of books Chinese people read are outnumbered by Japan with 11, South Korea with 9, France with 8 and the United States with 7.

The survey found 67.5 percent of urban residents(城市居民)had a habit of reading books in 2017, while 49.3 rural residents(农村居民)did. In recent years, digital reading has grown in the countryside.

73 percent of adult Chinese read digitally, including online, mobile, digital readers and smart phones, compared to 68.2 percent in 2016.

When it comes to favorite types of books, Chinese readers love literature most, followed by lifestyle, history and psychology. As for digital reading, urban love stories are the most popular, followed by history/military, literature classics and fantasy.

Other interesting points from the survey:

●On average, about one in ten adult Chinese reads more than ten books in print in 2017, and about one of twenty reads more than ten digital books.

●12 percent of Chinese read books for more than one hour a day on average.

●Adult Chinese spent 80.43 minutes a day on their smartphones in 2017, a more than six-minute increase from 2016. During this period of time, an average of 27 minutes is spent on WeChat.

●22.8 percent of adult Chinese listened to audio books regularly in 2017, an increase of 5.8 percent compared to 2016.

1How many ways can people use to read e-books according to Para 2?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

2What is the meaning of the underlined sentence “Compared with 2016, growth was stable.”?

A. The books Chinese read in 2016 on average are more than those in 2017.

B. The books Chinese read in 2016 on average are fewer than those in 2017.

C. The books Chinese read in 2016 on average are as many as those in 2017.

D. The books Chinese read in 2016 on average are better than those in 2017.

3How long did Chinese spend on their smartphones in 2016?

A. 74.43 minutes. B. 80.43 minutes. C. 27 minutes. D. 86.43 minutes.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Chinese only read books in print.

B. Chinese love literature classics most for digital reading.

C. More and more rural residents prefer to have digital reading these years.

D. 12 percent of adult Chinese read books for over one hour a day on average.

5The purpose of the passage is to _________________.

A. show us why Chinese read books

B. encourage more Chinese to read on the smartphones

C. talk about the basic situation of Chinese reading in 2017

D. prove Chinese love reading better than people in any other country in 2017

【题目】Bananas are the perfect snack. Not only are they sweet and delicious, but they are easy to carry around, so you can take them anywhere. Best of all, bananas provide different things that the human body needs!

Bananas grow best in warm places that get lots of rain. They grow on plants that look like trees. The banana plant, however, is considered a herb rather than a tree because it doesn’t have a strong, woody stem (干、茎). The plants can grow as high as 30 feet. When they reach their full height, flowers grow out from the stem. These flowers produce bananas.

Two or three times each year, the plants produce fruit. The bananas grow together, which seem like "hands". A hand is made up of 10 to 20 bananas. Growers sometimes call bananas "fingers". Each bunch () of bananas has about 15 hands, and so a whole bunch may have as many as 200 bananas and can weigh more than 100 pounds.

After about three months, the bananas are ready to be picked. At this point, they still aren't the sunny yellow color o: bananas. Farmers pick them when they’re green. That's how they're shipped to stores. They turn yellow along t he way and are ready to be sold.

If you love bananas, you've got a lot of company. Americans have been enjoying bananas since the first shipment arrived in the United States in 1876. Today

Americans eat more bananas than any other fruit. More bananas are sold than apples and grapes together. Every American eats over 26 pounds of bananas each year!

1The first paragraph mainly talks about ______.

A. why people like bananas

B. how bananas taste

C. what bananas are rich in

D. where bananas are taken

2What is the correct order in which these happen?

a. The bananas begin to turn yellow.

b. A banana plant grows to full height.

c. The flowers produce bananas.

c. The bananas are ready to be picked.

A. c-b-a-d

B. b-c-d-a

C. b-c-a-d

D. c-b-d-a

3Which of the following is true according to the passage?

A. The banana plant is a kind of tree.

B. Bananas like growing in hot and dry areas.

C. One bunch of bananas may weigh over 100 pounds.

D. The banana plant usually produces fruit once a year.

4Which is the second most popular fruit in America according to the bar chart?

A. Apples.

B. Grapes.

C. Bananas.

D. Oranges.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网