题目内容

【题目】Li Ming’s Summer Holiday

Summer holiday is from July to August in China .It ' s a long time for me to do all kinds of things .I like visiting some places of interest .And I like travelling by train .It takes me too much time ,but it saves money .Sometimes I stay at home and do my homework ,sometimes I help my parents do some house work .When my parents are free ,we often go to the park or the zoo ,and we have a good time there .I have a good summer holiday .

Wang Tao’s Summer Holiday

My summer holiday of this year was very enjoyable. I went to the countryside to spend my summer holidays with my grandparents. It is very beautiful there. There are green plants, clear rivers, lovely animals and kind people. I spent two weeks helping my grandfather do some farm work there. Besides, I helped the children in the neighborhoods with their lessons. I helped them read English to improve their spoken English. Their parents thanked me for this and thought highly of me. I realized that knowledge is greatly needed in the countryside.

1When is summer holiday in China?

It’s__________________

2How does LiMing travel during summer holiday?

____________________

3Where do they often go when LiMing’s parents are free?

_____________________

4How was WangTao’s summer holiday?

It was ________________

5What did WangTao realize?

He realized that _______________________ in the countryside.

【答案】

1from July to August

2By train

3Go to the park or the zoo

4Enjoyable

5knowledge is great needed

【解析】短文中李明与王涛分别向大家介绍了自己愉快的假期。李明比较喜欢乘火车旅行,有时呆在家里做功课,有时帮助父母做一些家务。王涛去乡下和爷爷奶奶一起过暑假。帮爷爷在那里做农活。此外,还帮助邻居家的孩子学习功课,帮助他们读英语,以提高他们的英语口语。

1根据短文中的句子“Summer holiday is from July to August in China.”可知,中国的暑假7,8月份。故答案为from July to August。

2根据短文中的句子“I like visiting some places of interest .And I like travelling by train.”可知,暑假期间李明喜欢坐火车旅行,故答案为By train。

3根据短文中的句子“When my parents are free ,we often go to the park or the zoo.”可知,当父母有空时,经常去公园或动物园。故答案为Go to the park or the zoo.

4根据短文中的句子“My summer holiday of this year was very enjoyable.”可知,王涛的暑假过得很愉快,答案为enjoyable。

5根据短文最后的句子“I realized that knowledge is greatly needed in the countryside.”可知,王涛意识到农村非常需要知识,故答案为knowledge is great needed。

练习册系列答案
相关题目

【题目】IX. 任务型阅读 (共5 小题, 每小题2分,计10分)

阅读短文,并按要求完成56~60题。

Computers are very important to modern life. Many people think that in the future computers will be used a lot in everyday life. Maybe we won’t have to go shopping because we will be able to buy most things on the Internet.There will be fewer books because we will be able to get all texts from computers. The Internet will be used to play games and see films. Most telephone calls will be made by computers, too.

Some people are glad about these new ways of shopping and communicating(交流). Others do not think that computers will replace(代替)our old ways.

Let’s take books for example. Some people think that one day we won’t read books made of paper. Instead, we will buy and read books by using computers. We will read texts on small pocket computers. The computers will keep many different books in them at the same time. We won’t need to turn lots of pages and paper will be saved. Computerized books(电子图书)will be used more and more.

Is Internet shopping such a pleasure as going to the shop? Many people say it is not. It is pleasant to go into shops and look at things you want to buy. It is also impossible that many people will want to read large texts on our computers. Because paper books will perhaps be more friendly. Maybe computers won’t change these two habits.

56题完成句子;57~ 58题简略回答问题;59题找出并写下文章第一段的主题句;60题将画线句子译成汉语。

1Many people think they will use computers for shopping, reading,____________,

seeing films, and even making phone calls according to the first paragraph.

2Why do many people like reading paper books?

_____________________________________________________

3What are the two habits computers won’t change according to the last paragraph?

_____________________________________________________

4_____________________________________________________

5_____________________________________________________

【题目】 At EF—English First, we provide the best English language training program available, and teachers are at the heart of our learning center. EF has over 120 schools in 50 cities, and is a very popular name in China. EF is looking for native English speakers with teaching experience to help Chinese people learn English well. While teaching English with EF, you will continue to develop as a teaching profession while experiencing life in this great nation.

As soon as you walk into an EF school, you will understand why creating a welcoming learning environment is important for us to teach English. Our schools have modern well-equipped(装备) classrooms, computer labs, and teaching preparation areas. Our teachers receive a complete modern teaching program to prepare themselves to teach our high standards. And they’ve got high salary.

EF was set up a year before 1965 with the duty to “break down barriers(障碍) in language, culture and geography”. It has helped over 15 million students to learn a new language and travel abroad.

【1】 According to the passage, those who _________ are likely to be welcomed.

A. have rich knowledge B. have teaching methods

C. have teaching experience D. are healthy

【2】Which is NOT TRUE according to the passage?

A. EF is very popular in China.

B. The learning environment is important to learn English well.

C. Our schools own modern equipment.

D. Our teachers have taught English with EF in the foreign country.

【3】 How long has EF been in China?

A. For about 51 years. B. For 50 years

C. For 49 years. D. For 52 years.

【4】What’s the main purpose of the passage?

A. To provide the best English language training.

B. To ask more English speakers to China.

C. To employ native English teachers to teach in China.

D. To make people learn about EF

【5】From the passage we can see that EF _________.

A. has the most successful teaching ideas.

B. has made a great achievement in language training.

C. is the largest center of English teachers in China.

D. is one of the worst training schools.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网