题目内容

【题目】 Hua Chenyu is popular with young people in China. We can always see him on TV or on the Internet. In 2018, he won many prizes(奖)as one of the most popular Chinese singers.

Hua was often left alone at home when he was a child. He fell in love with music and started to learn to play the flute(长笛)at an early age. Now he can also play many musical instruments, such as the piano, the drums and the guitar. When he was 12 years old, he tried to write songs. After years of hard work, he went to the Wuhan Conservatory of music(音乐学院).

In 2013, he won Hunan TV station’s Super Boy singing competition(竞赛). During the competition, he wrote and sang a song without words. It made everyone surprised and he became famous. Also, in the song Why nobody fights, he just sang one sentence “Why nobody fights?” again and again in different ways.

For Hua, music is a way to show his feelings. He works hard as a singer, but he doesn’t think music is his life. “. It makes me relaxed. But without it, I can still enjoy life,” he said. He likes trying everything he likes and believes anything is possible.

1Hua Chenyu is a famous ________ from China.

A.playerB.actorC.singerD.dancer

2When did Hua Chenyu start to write songs?

A.At the age of 7.B.At the age of 8.C.At the age of 10.D.At the age of 12.

3What can we learn from the passage?

A.Hua can’t write songs by himself.

B.In 2013, Hua Chenyu became famous.

C.Why nobody fights doesn’t have lyrics(歌词).

D.Hua Chenyu enjoys life but doesn’t work hard.

4Which of the following can be put in ?

A.I take music as a hobbyB.I wish to have more fans

C.I must hold more concertsD.I want to make amazing music

5The main idea of the passage is to ________.

A.make suggestions for Hua ChenyuB.tell stories of Hua Chenyu’s family

C.let us know more about Hua ChenyuD.tell us how Hua Chenyu became famous

【答案】

1C

2D

3B

4A

5C

【解析】

文章主要介绍关于华晨宇的一些内容,包含其成名前和成名后变化。

1细节理解题。根据第一段的最后一句In 2018, he won many prizes(奖)as one of the most popular Chinese singers.作为中国最受欢迎的歌手之一,2018年,他赢得了很多奖项。可知,华晨宇是一位著名的歌手。故选C

2细节理解题。根据第二段中的句子When he was 12 years old, he tried to write songs.当他12岁时,他试着写歌。故选D

3推理判断题。In 2013, he won Hunan TV station’s Super Boy singing competition(竞赛). …… It made everyone surprised and he became famous.2013年他赢得湖南电视台超级男孩歌唱比赛……使得每个人惊奇并且他变得很出名。可知,在2013年他很出名。故选B

4推理判断题。根据For Hua, music is a way to show his feelings. He works hard as a singer, but he doesn’t think music is his life.音乐是表达他感情的一种方式。作为一名歌手,他很努力,但是他不认为音乐就是他的生活。以及But without it, I can still enjoy life但是,没有它,我能仍然享受生活。可知,音乐不是他的全部,只是一种爱好,符合题意,故选A

5主旨大意题。文章主要介绍华晨宇,包括他成名前以及成名后。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Hello, everyone. My name is Li Jie. I am twelve years old. I am studying in Yucai Middle School. I like drawing in my free time. I have a happy family. I love my family very much. Look! This is a photo of my family.

The man with a pair of black glasses is my father. His name is Li Jian. He is forty three years old. He is a manager in a big computer shop. His job is to sell computers. He goes to work at six o’clock every morning and comes back home at six o’clock in the afternoon. He likes reading newspapers and watching TV.

The woman next to my father is my mother. Her name is Liu Hua. She is forty years old. She is a doctor. She works in a children’s hospital. She likes to work for children. She likes Chinese medicine very much.

The girl in a pink dress is my sister. Her name is Liu Li. She is fifteen years old. She studies in Badong No. 1 High School. She likes singing and dancing in her free time.

1How many people are there in Li Jie’s family?

A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.

2What does Li Jie’s father do?

A.He is a doctor.B.He is a manager.

C.He is a student.D.He is a cook.

3Where does Li Jie’s mother work?

A.In a hospital.B.In a factory.C.In a post office.D.In a bank.

4What does Liu Li like doing in her free time?

A.Drawing.B.Reading.C.Watching TV.D.Singing and dancing.

5Which of the following about Li Jie’s father is RIGHT?

A.He is forty years old.B.He goes to work at six o’clock p.m.

C.He works in a computer shop.D.He likes playing computer games.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网