题目内容
【题目】 Hua Chenyu is popular with young people in China. We can always see him on TV or on the Internet. In 2018, he won many prizes(奖)as one of the most popular Chinese singers.
Hua was often left alone at home when he was a child. He fell in love with music and started to learn to play the flute(长笛)at an early age. Now he can also play many musical instruments, such as the piano, the drums and the guitar. When he was 12 years old, he tried to write songs. After years of hard work, he went to the Wuhan Conservatory of music(音乐学院).
In 2013, he won Hunan TV station’s Super Boy singing competition(竞赛). During the competition, he wrote and sang a song without words. It made everyone surprised and he became famous. Also, in the song Why nobody fights, he just sang one sentence “Why nobody fights?” again and again in different ways.
For Hua, music is a way to show his feelings. He works hard as a singer, but he doesn’t think music is his life. “ ▲ . It makes me relaxed. But without it, I can still enjoy life,” he said. He likes trying everything he likes and believes anything is possible.
【1】Hua Chenyu is a famous ________ from China.
A.playerB.actorC.singerD.dancer
【2】When did Hua Chenyu start to write songs?
A.At the age of 7.B.At the age of 8.C.At the age of 10.D.At the age of 12.
【3】What can we learn from the passage?
A.Hua can’t write songs by himself.
B.In 2013, Hua Chenyu became famous.
C.Why nobody fights doesn’t have lyrics(歌词).
D.Hua Chenyu enjoys life but doesn’t work hard.
【4】Which of the following can be put in ▲ ?
A.I take music as a hobbyB.I wish to have more fans
C.I must hold more concertsD.I want to make amazing music
【5】The main idea of the passage is to ________.
A.make suggestions for Hua ChenyuB.tell stories of Hua Chenyu’s family
C.let us know more about Hua ChenyuD.tell us how Hua Chenyu became famous
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】
文章主要介绍关于华晨宇的一些内容,包含其成名前和成名后变化。
【1】细节理解题。根据第一段的最后一句“In 2018, he won many prizes(奖)as one of the most popular Chinese singers.” 作为中国最受欢迎的歌手之一,2018年,他赢得了很多奖项。可知,华晨宇是一位著名的歌手。故选C。
【2】细节理解题。根据第二段中的句子“When he was 12 years old, he tried to write songs.”当他12岁时,他试着写歌。故选D。
【3】推理判断题。“In 2013, he won Hunan TV station’s Super Boy singing competition(竞赛). …… It made everyone surprised and he became famous.”在2013年他赢得湖南电视台超级男孩歌唱比赛……使得每个人惊奇并且他变得很出名。可知,在2013年他很出名。故选B。
【4】推理判断题。根据“For Hua, music is a way to show his feelings. He works hard as a singer, but he doesn’t think music is his life.”音乐是表达他感情的一种方式。作为一名歌手,他很努力,但是他不认为音乐就是他的生活。以及“But without it, I can still enjoy life”但是,没有它,我能仍然享受生活。可知,音乐不是他的全部,只是一种爱好,符合题意,故选A。
【5】主旨大意题。文章主要介绍华晨宇,包括他成名前以及成名后。故选C。