题目内容

【题目】根据短文内容,用方框中所给单词的适当形式填空,使文章完整、通顺。(每个单词限用一次,其中有两个多余)

hand, thirsty, letter, mistake, hurry,

umbrella, it, polite, she, if, sorry, hungry

hand, thirsty, letter, mistake, hurry,

umbrella, it, polite, she, if, sorry, hungry

Ann studied in a city far from her hometown. One day, she went to buy a blue umbrella for her mother as a birthday present, because1was old and broken.

On her way back to school, Ann felt 2 and went into a tea house for a drink. There were so many people in it. She found a seat and sat at a table. She put the umbrella behind the chair. After she finished her cup of tea, she looked at her watch. 3was nearly the time for classes in the afternoon. She4 out and ran to school. Suddenly, she found that she had left her umbrella in the tea house. She ran back to the tea house. But the umbrella was no longer there.

She couldn't stop herself from crying, and she told the people around about the blue umbrella, which was a birthday present for her mother. The people all felt 5 for her. Then the owner of the tea house came and asked for her mother's address. He said 6 someone took it away by 7 and came to return the umbrella, he would send it to her mother. The girl told him her mother's address, thanked him 8 and then left.

A few days after her mother's birthday, Ann got a9from her mother, which said “Dear Ann, thank you for your good presents. But could you tell me why you sent me so many blue 10 from different places?”

【答案】

1hers

2thirsty

3It

4hurried

5sorry

6if

7mistake

8politely

9letter

10umbrellas

【解析】

短文大意:本文是一篇暖心小故事,讲述了安为母亲买生日礼物的故事。安买了一把伞作为送给母亲的生日礼物,可是在茶馆里丢失了,她急得直哭,人们了解到情况后很感动。店主让她留下地址,以便找到后寄给她的母亲。几天后安回到家里,母亲感谢她的生日礼物,可是不明白为什么要从不同的地方寄来那么多蓝色的雨伞

1句意:有一天,她去买一把蓝色伞给她妈妈作为生日礼物,因为她的又旧又破。because表原因,根据句意结构和上下文提示,可知妈妈的伞很破旧,需用名词性物主代词,故填hers。

2句意:在回学校的路上,安感到口渴,走进茶馆喝了一杯。feel是感觉系词,后接形容词;根据下文and went into a tea house for a drink.,可知安口渴了,故填thirsty。

3句意:差不多是下午上课的时间了。it用于指代时间,It’s time for sth.是固定句式;根据句意结构和上下文提示,可知填It。

4句意:她匆忙跑出去上学。hurry out匆忙出去;and连接并列结构,前后时态需一致;根据句意结构和上下文提示,可知填hurried。

5句意:人们都为她感到遗憾根据句意结构和上下文提示,可知人们为她丢了母亲的礼物而感到遗憾,故填sorry。

6句意:他说如果有人误把它拿走,回来拿伞,他会把它寄给她母亲。本句是条件状语从句,需用if连接;根据句意结构和上下文提示,可知填if。

7句意:他说如果有人误把它拿走,回来拿伞,他会把它寄给她母亲。by mistake错误地根据句意结构和上下文提示,可知填mistake。

8句意:女孩告诉了他母亲的地址,礼貌地感谢他,然后离开了。thank感谢,动词需用副词修饰;根据句意结构和上下文提示,可知填politely。

9句意:母亲生日后的几天,安收到母亲的来信。get a letter from收到某人的来信根据句意结构和上下文提示,可知填letter。

10句意:但是你能告诉我为什么你从不同的地方寄给我这么多蓝色的雨伞吗?so many如此多的,后接复数名词;根据句意结构和上下文提示,可知填umbrellas。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Dear Aunt Tara,

I have a problem with my homework. We have to do it in a group. It has to be finished this Friday, but Gary, the boy in our group, has done nothing helpful. He just keeps rocking_the_boat. Every time we talk about the work with him, he always says, “Don't worry. I'll do it later.” But he seldom does his job. And when he does, he does it the wrong way. Someone has to do it for him again. What's worse is when Ms Lin asks about our group, Gary always tells her that we others don't work hard enough. I'm really mad at Gary about this. We're in the same group. Shouldn't we help each other to do a better job?

Kate

Dear Kate,

It is important for students to learn how to work together in a group. Maybe you should talk to Gary about the problem and tell him you all need his help. If he still doesn't change, go and talk to your teacher. I believe she can make Gary do his job.

Aunt Tara

1What does “rocking the boat” most likely mean in Kate's letter?

A. Doing easy jobs.

B. Telling people what to do.

C. Working without thinking.

D. Stopping things going well.

2What does the underlined “this” mean in Kate's letter?

A. Speaking at the wrong time.

B. Talking too much about himself.

C. Saying something bad about the group.

D. Making excuses for being late for group meetings.

3Who most probably is Ms Lin?

A. Kate's mother. B. Gary's mother.

C. A teacher. D. A student.

4What do we know from Aunt Tara's letter?

A. Kate is the best student of the class.

B. Gary has decided to change himself.

C. Gary should be put in another group.

D. Kate should let Gary know how she feels.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网