题目内容

【题目】根据短文内容的理解选择正确答案。 Yao Beina was not only a popular singer but also an energetic and warm-hearted angel. She donated her corneas(眼角膜) to two men after her death.
Yao was born in a music family in September 1981 in Wuhan. She started to learn music at the age of 4, and she sang her first song on the stage when she was 9. Yao did quite well in singing, so she took part in the 13th Youth Singing Competition and won the first prize.
She became well-known to the pubic after making some songs for the hit TV drama The Legend of Zhenhuan(甄環传), and the mandarin version(中文版本) of Let It Go from Disney's Frozen(冰雪奇缘). In July 2013, she competed in The Voice of China Ⅱ and finally got the second place in Na Ying's team. She had won many music prizes.
Yao Beina was unlucky to be diagnosed(诊断) with breast cancer(乳腺癌). She had a successful operation(手术) in 2011. She has fought against the illness for about four years while keeping singing, but sadly she failed. Although she's gone, her fans will remember her beautiful voice and kindness forever.
(1)How old was Yao Beina when she started to learn music?
A.Four.
B.Nine.
C.Thirteen.
D.Fourteen.
(2)Yao was born in a ________ family in September 1981 in Wuhan.
A.doctor
B.farmer
C.music
D.teacher
(3)Which is TRUE about Yao Beina according to the passage?
A.She donated her corneas to help two men.
B.She had a great voice and won a few music prizes.
C.She won over the breast cancer in the end.
D.She sang her first sang on the stage at the age of 4.

【答案】
(1)A
(2)C
(3)A
【解析】文章大意:这篇短文主要介绍了年轻歌手姚贝娜的一生。他出生在音乐之家,在歌唱事业中取得了很大成就,2011年被诊断患乳腺癌。四年后去世,在死后,姚贝娜捐献了自己的眼角膜。
(1)细节理解题。根据文中第二段描述的She started to learn music at the age of 4, 可知姚贝娜4岁开始学习音乐。故选A。
(2)细节理解题。根据文中第二段描述的Yao was born in a music family in September 1981 in Wuhan.可知姚贝娜出生在音乐家庭。故选C。
(3)细节理解题。根据文中第一段描述的She donated her corneas(眼角膜)to two men after her death.可知姚贝娜死后,把她的眼角膜捐献给了两个人。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Arriving

There are three airports in New York. When you arrive at one of them, you can take a bus or taxi to any place in New York.

Public transport

In New York there’s a good bus and subway service. If you are planning to take the subway a lot, you’d better buy a subway ticket for ten journeys because it’s cheaper. The New York taxis are a part of the city experience, so you should take a taxi at least one time during your visit.

Hotels

There are lots of good hotels in New York. The best is The Plaza on 5th Avenue, but you don’t have to pay a lot to live in the city. There are lots of smaller hotels.

Shopping

Shopping in New York is fun. There are many big shops on 5th Avenue. They are open seven days a week. When you go shopping, you should take more money because you have to pay a special 8% tax(税) for everything you buy in New York.

根据短文内容,选择正确答案

【1】How many kinds of public transport are mentioned in the passage?

A、Two. B、Three. C、Four.

【2】How can visitors save money on transport in New York?

A、By taking taxis instead of subways.

B、By buying a subway ticket for ten journeys.

C、By taking buses to places where they want to go.

【3】The Plaza here is the name of .

A、an airport B、a hotel C、a shop

【4】How much do you have to pay if you buy a book of $10 in New York?

A、$10.80. B、$8.00. C、$10.00.

【5】What’s the best title for the passage?

A、Shopping inNew York.

B、Living in New York.

C、Traveling in New York.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网