题目内容

【题目】

A few weeks ago, I bought a ring called “the three of life” (because of the design on the ring with the word “hope” written inside for myself. It is made of steel () and was inexpensive but is the symbol of the Journey of recovery (恢复) from cancer (癌症) for me.

A friend of mine has also been going through a journey of treatment for cancer. I decided to share the meaning of the ring with her, and I asked if she would like to have the same ring. We decided what size would fit her and I bought one for her as a gift.

When I gave it to her, I told her she was strong and the steel stood for her strength in beating her cancer. The tree of life and the word “hope” inside the ring could further serve as a reminder (提醒物) of the good result that she would achieve from her treatment I felt lucky that I found such a symbolic (有象征志义的) ring for both of us. She has shared the meaning with more people. I can’t help but feel that what she has done gives her more strength to fight against the terrible cancer.

1题完成句子;23题简略回答问题;4题找出并写下全文的主旨句;5题将文中画线句子译成汉语。

1The writer bought a ring for her friend as a ________.

2When did the writer buy the ring for herself?

_________________________________________________________

3Why did the writer buy her friend the same ring?

___________________________________________________________

4____________________________________________________

5____________________________________________________

【答案】

1gift

2A few weeks ago

3Because she encouraged her friend to fight against cancer.

4I felt lucky that I found such a symbolic ring for both of us.

5我情不自禁感到她做的事给她更多力量去战胜癌症。

【解析】

文章大意:文章作者介绍了几周前,买了一枚名为“生命之三”的戒指,它是从癌症(癌症)中康复(恢复)之旅的象征。作者的一个朋友也经历了癌症治疗的旅程。决定和她分享这枚戒指的含义,决定了适合她的尺码,给她买了一件作为礼物,钢铁代表着她战胜癌症的力量。生命之树和戒指里的“希望”二字可以进一步提醒我,她能从她的治疗中获得好的结果,感到幸运的是,为找到了这样一枚象征性的戒指。她已经和更多的人分享了这个意思。不禁感到,她所做的一切给了她更多的力量去对抗可怕的癌症。

1根据文中We decided what size would fit her and I bought one for her as a gift. 我们决定了适合她的尺码,我给她买了一件作为礼物。可知,故答案为gift

2根据文中A few weeks ago, I bought a ring called the three of life (because of the design on the ring with the word hope written inside for myself. 几周前,我买了一枚名为“生命之三”的戒指(因为戒指上的图案上写着“希望”一词)。可知,故答案为A few weeks ago

3根据文中A friend of mine has also been going through a journey of treatment for cancer. 我的一个朋友也经历了癌症治疗的旅程。可知,因为她鼓励她的朋友与癌症作斗争。故答案为Because she encouraged her friend to fight against cancer.

4根据文中The tree of life and the word hope inside the ring could further serve as a reminder (提醒物) of the good result that she would achieve from her treatment I felt lucky that I found such a symbolic (有象征志义的) ring for both of us. 生命之树和戒指里的“希望”二字可以进一步提醒我,她能从她的治疗中获得好的结果,我感到幸运的是,我为我们俩找到了这样一枚象征性的戒指。可知,故答案为I felt lucky that I found such a symbolic ring for both of us.

5根据句意可知,此句是含宾语从句的复合句。主句的主语I我;谓语cant help but feel情不自禁感到;从句的主语she她;谓语gives;宾语 her more strength做的事给她更多力量;宾语to fight against the terrible cancer.作宾语补足语,可知,故答案为我情不自禁感到她做的事给她更多力量去战胜癌症。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Mark Hill is a traffic police officer in Watford, near London. He works on some of the busiest motorways in Britain? the Mi and the M25.

“There are traffic police on duty twenty-four hours a day. There are three shifts(轮班), and each shift is eight hours. On average(按平均数计算)we have to deal with three to four accidents each shift”.

“We deal with anyone in the accident who is injured(受伤).That’s the first thing. Then we have to clear the road and get the traffic moving again.”

“Most accidents happen because people drive too fast -especially when the roads are wet. Sometimes accidents happen because drivers don't follow the rules. For example, I've seen a number of cases(案件) of drivers overtaking(超车)on the left. This is illegal(违法的) in Britain. If you want to overtake, you have to go into the fast lane(车道) on the right”.

I like my job. I have a varied(各种各样的) working day--I never know what I'm going to do from one day to the next. And i meet all kinds of people. I don't think any other job can give you special experience like that.

1题完成句子;2~3题简略回答问题;4题将文中画线句子译成汉语。

1Most accidents happen because________ ________and sometimes accidents happen because.

2How many accidents are there in a 24-hour period(时期)?

______________________________________

3What does Mark usually do after an accident?

________________________________________________

4_______________________________________________________

【题目】阅读理解

Canada is a very large country. It is the second largest country in the world. By contrast it has a very small population. There are only about 29 million people there. Most Canadians are of British or French origin(后裔), and French is an official language of Canada as well as English. About 45% of the people are of British origin, that is, they or their parents or grandparents, etc, come from Britain. Nearly 30% are of French origin. Most of the FrenchCanadians live in the province of Quebec.

Over the years, people have come to live in Canada from many countries in the world. They are from Europe and also from China, besides other Asian countries.

However, Canada was not an empty country before the Europeans began to arrive. Canadian Indians lived along the coast, by the rivers and lakes and in forests. Today, there are only about 350000 Indians in the whole country, with their own languages. In the far north live the Inuit. There are only 27000 CanadianInuit. Their life is hard in such a difficult climate.

1The phrase “By contrast” in the passage means ______.

A.同时B.相比之下C.而且D.实际上

2________ live in Quebec.

A.Most of the FrenchCanadiansB.45% of the Canadians

C.27000 peopleD.350000 FrenchCanadians

3The official languages of Canada are ________.

A.English and ChineseB.French and English

C.Indian and FrenchD.Chinese and Inuit

4About 23% of people in Canada come from ________.

A.ChinaB.England

C.FranceD.some other countries except France and Britain

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网