题目内容

【题目】阅读下列短文,根据短文内容填写表格

There are many things you can do to improve your memory(记忆力). Among them are many kinds of useful ways are well as taking special care of your health.

It is important that you make yourself excited to make your memory more active. You can do this by doing some new activities and by changing your daily habits(习惯). Learning a new skill helps your brain(大脑)to develop. When trying to remember something, you should pay special attention to the most important things about it .Do not allow other thoughts to enter your mind because this will reduce your chances of making right memories. An excellent way to help memory is to connect information with pictures. Try to see the pictures in your mind. Taking notes and keeping a diary will also be helpful.

Healthy food and plenty of vitamins are necessary for your memory to work well. Drinking a lot of water also helps keep your memory. You must allow your brain to have enough sleep and rest. When you are asleep, your brain stores memory. Not enough sleep can cause problems with storing information .And being tired will also stop you from being able to think clearly and well.

In order to keep your mind on your work, you must be free from worry. Generally keeping fit and normal health checks are both important as well-not just for improving your memory.

Title

How to ______【1】_____Your Memory

Main___2__

Looking ____3____ your health well specially

Making yourself excited to make your memory more active by __4__in some new actvities and changing your daily habits.

Paying attention to the most ___5___ things, in order to add to your chances to ___6___ right memories

Connecting information with ___7____

Taking notes and keeping ___8_______

Other ways

Eating __9____food and taking plenty of vitamins

Drinking a lot of water

Having __【10______sleep and rest

【答案】

【1】improve

【2】ways

【3】after

【4】joining

【5】important

【6】make

【7】pictures

【8】diaries

【9】healthy

【10】enough

【解析】

试题分析:短文大意:有许多事情可以来改善人的记忆力。兴奋让记忆更加活跃健康的食物和大量的维他命是必要的对于人的记忆有很好的效果喝大量的水、足够的睡眠和休息时间、愉快的情绪等对记忆力的改善都有好处。

【1】细节理解题:根据短文第一句There are many things you can do to improve your memory.有许多事情你可以做来改善你的记忆力。从中可以总结,怎样提高你的记忆力。故填:improve.

【2】细节理解题。分析表格第二栏全部是介绍方法的,所以第一栏是讲主要的方式,故填:ways.

【3】细节理解题。根据第一段Among them are many kinds of useful ways are well as taking special care of your health. 有很多有用的方法,包括特殊照看你的健康状况。因此与take care of 同意词组look after故填:after.

【4】细节理解题。根据第二段第二句You can do this by doing some new activities and by changing your daily habits.,你可以通过做一些新的活动和通过改变你的日常习惯,结合题意就是参加一些活动,体现短语join in 参加,故填:joining.

【5】细节理解题。根据第二段第三行you should pay special attention to the most important things about it,你应该特别注意的最重要的事情。故填:important.

【6】细节理解题:根据第二段第四行this will reduce your chances of making right memories,这将减少你做正确记忆的机会。动词不定式后接动词原形,故填:make.

【7】细节理解题。根据第二段第五行An excellent way to help memory is to connect information with pictures,一个很好的方法来帮助记忆是与图片连接信息。结论联结信息通过图片,故填:pictures.

【8】细节理解题。根据第二段最后一句Taking notes and keeping a diary will also be helpful.,记笔记和写日记也将是有益的。题意体现记日记短语:keep diaries故填:diaries.

【9】细节理解题。根据第三段第一句Healthy food and plenty of vitamins are necessary for your memory to work well,健康的食物和大量的维他命是必要的对于你的记忆有很好的效果。联系题意吃健康的食物,故填:healthy.

【10】细节理解题。根据第三段第二行You must allow your brain to have enough sleep and rest. When you are asleep, your brain stores memory. Not enough sleep can cause problems with storing information ,你必须让你的大脑有足够的睡眠和休息时间。当你睡觉时你的大脑存储记忆。睡眠不足会导致存储信息的问题。结合题意:要有足够的睡眠和休息时间,故填:enough.

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空。

When Amy wrote her first novel in secondary school, she never imagined(想象) that she would become a writer one day. Like many ________ writers on the Internet, the ________ woman got into this online world accidentally(偶然地).

Three years ago, Amy worked in a medical industry. Her job kept her busy for six months and left her almost________ to do for the rest of the year. To fill the time, she started writing ________ on the Internet. Her first novel was about her neighbors and their life that ________ is familiar with. Amy has been interested in writing ________ she was a child. At first, she just wanted to share her novels 37 people she knew. Then one day an editor of a famous website emailed her, asking her ________ she would like to sell the electronic copyright(授权) of one of her novels. She ________at once and the novel was moved to the VIP section of the website. She got $ 1,500 for that.

Now Amy is a full-time ________ . So far her eight novels have come out(出版) online, and five of them were printed. “The Internet________me famous and brought me ________,” she said. “I earn much more money now— about $60,000 a year. I am ________ with my career, but there is one problem that my talent might run out after five years and I’ll have to ________ to work in the medical industry.” “Before that day comes, I’ll keep ________for the readers with my light and close-to-everyday-life writing style,” said Amy with a smile

【1】A. other B. others C. another D. the other

【2】A. 28-year-old B. 28-years-old C. 28 years old D. 28-year old

【3】A. something B. anything C. everything D. nothing

【4】A. reports B. novels C. diaries D. plays

【5】A. her B. herself C. she D. hers

【6】A. when B. while C. since D. until

【7】A. about B. of C. to D. with

【8】A. that B. if C. why D. how often

【9】A. agreed B. disagreed C. refused D. left

【10】A. housewife B. editor C. saleswoman D. writer

【11】A. will make B. making C. made D. makes

【12】A. success B. succeed C. successful D. successfully

【13】A. unhappy B. angry C. happy D. proud

【14】A. come B. go C. return D. get

【15】A. to write B. writing C. write D. written

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网