题目内容

【题目】

Piggy is a fat pig.He loves eating and he likes sweets(甜食)“They _____ great” Piggy says.But he never brushes his _____ after eating them.Piggy also loves watching TV.He _____ it for hours every evening.“Piggylet's go and take a walk” Mom says after _____“NoMom.I don't like walking.I _____ to watch TV” Piggy says.Because he watches TV very latePiggy can't _____ early next morning.He always gets up _____ a quarter to ten.Piggy loves playing in mud() too.It is fun for him.But he never _____ a shower after it.

Other pigs _____ like himbut Piggy doesn't know ______Can you tell him?

1A. play B. sound C. look D. taste

2A. clothes B. teeth C. shoes D. room

3A. watches B. looks C. sees D. meets

4A. breakfast B. school C. dinner D. exercise

5A. want B. think C. need D. help

6A. go to bed B. get up C. go home D. go to work

7A. from B. in C. with D. at

8A. runs B. finds C. makes D. takes

9A. don't B. doesn't C. can't D. aren't

10A. when B. how C. why D. where

【答案】

1D

2B

3A

4C

5A

6B

7D

8D

9A

10C

【解析】

Piggy是一只小肥猪,他有很多坏习惯,比如他喜欢吃甜食,但从来不刷牙;他晚上看电视看到很晚,早上很晚才起床;还有他喜欢玩泥巴,但总是不洗澡。其他的猪都不喜欢他,他还不知道为什么。

1句意:Piggy说:“他们尝起来很棒。”play玩;sound 听起来;look看起来;taste尝起来。根据上句话He loves eating and he likes sweets可知,They指的是sweets,故这里应表示“尝起来”,选D

2句意:但是在吃完甜食之后他从来不刷牙。clothes衣服;teeth牙齿;shoes鞋;room房间。根据句中的brushes“刷”可知,这里应选Bbrush teeth刷牙。

3句意:他每天晚上看几个小时的电视。watches观看;looks看,不及物动词,表示动作;sees看到,表示结果;meets遇见,相遇。根据上句话Piggy also loves watching TV可知,这里说的是看电视,故应选A

4句意:晚饭后妈妈说:“Piggy,让我们去散步吧。”breakfast早饭;school学校;dinner晚饭;exercise锻炼。根据上文He ___3___ it for hours every evening可知,Piggy经常在晚上看电视,所以这里是吃完晚饭,妈妈提议散步,但Piggy想要看电视。故应选C

5句意:我想看电视。want 想要;think思考,想;need需要;help帮助。根据句意可知,Piggy想要看电视,句中使用了句型want to do sth.想要做某事,故应选A

6句意:因为他看电视看到很晚,Piggy第二天早上起不来。go to bed上床睡觉;get up起床;go home回家;go to work去上班。根据句意Because he watches TV very late和空后的early next morning可知,Piggy睡觉很晚,所以早上不能早起,故应选B

7句意:他总是在945分起床。from 来自;从in里面;with一起;at在具体时间点。空后a quarter to ten表示的是一个具体的时间点,故应选D

8句意:但是玩完之后他从来不洗澡。runs跑步;finds发现,找到;makes制作;takes带走,花费。这里take a shower是固定短语,意为“洗澡,洗淋浴”。故应选D

9句意:其他的猪都不喜欢他。don't不;doesn't不,用于主语是第三人称单数;can't不能;aren't不是。主语是Other pigs,是复数,根据句意可知,这里表示“不喜欢”,后面的like是实意动词,故应选A

10句意:其他的猪都不喜欢他,但是Piggy不知道为什么。when 什么时候;how 怎样,如何;why为什么;where在哪里。根据文意可知,Piggy不知道为什么其他的猪都不喜欢他,故C选项符合文意。

这篇短文给我们介绍了小猪Piggy的故事,他有很多的坏习惯。文章内容简单,贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题型是完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据上下文语境的提示做题,先易后难,注意辨析选项中每个单词的意思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第3小题,考查动词辨析,watches观看;looks看,不及物动词,表示动作;sees看到,表示结果;meets遇见,相遇。根据上句话Piggy also loves watching TV可知,这里说的是看电视,故应选A。再如第7小题,考查介词辨析,from 来自;从in里面;with一起;at在具体时间点。空后a quarter to ten表示的是一个具体的时间点,故应选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择最佳选项。

My son Joey was born with club feet. The doctors said that with treatment he would be able to walk normally, but would never run very well. He had to ______ his first three years of life in hospital. By the time he was eight, you wouldn’t know he had a problem when you saw him ______.

Children in our neighborhood always ran around during their ______, and Joey would jump and ran and play, too. We never told him that he probably wouldn’t be ______ to run like the other children. So he didn’t know. In the seventh grade he decided to go out for the cross-country ______. Every day he trained with the team.

He worked harder and ran more than any of the other members. Although the whole team runs, only the top seven ______ would be chosen to run for the school. We didn’t tell him he probably would never make the team, so he didn’t know.

He continued to run four to five miles a day, every day even when he had a fever. I was ______ so I went to look for him after school. I ______ him running all alone. I asked him how he felt. “Okay,” he said. He had two more miles to go.

Yet he looked straight ahead and kept ______. We never told him he couldn’t run four miles with a high fever. So he didn’t know.

Two weeks later, the names of the team runners were called. Joey was number six on the list. Joey had made the team. He was in seventh grade the other six team members were all eighth graders. We never told him he couldn’t do it so he didn’t know. He just ______ it.

【1】A. cost B. take C. spend D. pay

2A. lie B. sit C. stand D. walk

3A. play B. race C. study D. exercise

4A. able B. sorry C. glad D. afraid

5A. class B. team C. group D. school

6A. students B. boys C. runners D. players

7A. afraid B. happy C. angry D. worried

8A. found B. thought C. realized D. believed

9A. riding B. running C. playing D. walking

【10A. did B. had C. left D. took

【题目】阅读理解

What does traveling meanVisitenjoy and discover.

Every year hundreds and thousands of people come to the UK.And Londonthe capital cityis usually their first stop.What can they seeWhat can they experience?

Getting around in London is not difficult.There is the underground train(地铁)the oldest in the worldor the traditional doubledecker bus.A boat trip along the River Thames takes you to the Tower of London.

Going around the city center on foot is easy.The maps on the streets will show you what is around you in a five-minute walk.You can get a great view of the city from 135 meters up on a huge wheelthe London Eye.Look across the river and you will see the Houses of Parliament and the famous clock towerBig Ben.

There are over 240 museums in the capitalbut the two most popular museums are in South Kensington and cost nothing to get into.In the Natural History Museumthe key word is big.Next to it is the Science Museum.It has those great British inventionsthe history of flight and exploration(探索)of space.

1For many touristsLondon is their________ stop when they are traveling in the UK.

A.firstB.secondC.thirdD.last

2Going around the city center on foot is easy because________

A.Big Ben is across the riverB.the maps on the streets will help you

C.it takes only five minutesD.you can get a great view of the city

3The Natural History Museum is next to ________

A.Big BenB.the Tower of London

C.the London EyeD.the Science Museum

4Where can we find this passage?

A.In a history book.B.In a newspaper.

C.In a world map.D.In a movie poster.

【题目】阅读理解。

Do you sometimes find you want to eat chocolate or ice cream very much? Do you then make it but feel guilty about it later?

The next time this happens to you think back if you have had enough sleep over the last 3-5 days. Many adults and even teens have noticed that they crave "midnight snacks" when working or watching TV late.

New research shows that lack of sleep could lead us to have an increased appetite (食欲)- especially for the unhealthy kind.

Recently researchers at the University of Chicago carried out a study that clearly shows that a lack of sleep actually changes our brain chemistry! Studies were done on two control groups over four days. Both groups had their food and sleep strictly controlled. All of them received three meals. The only difference was that one group was allowed to sleep for 7.5 hours while the other group slept for a little more than four hours.

During the following visit their sleep patterns were exchanged. After the last night of the session the volunteers were offered as much food as they wanted to eat. Researchers noticed that in both sessions people who sleep less ate on an average 300 calories more than those who had slept more. This was much more calories than what their bodies would need to make up for the three fewer hours of sleep.

What Is Going On?

The researchers then analyzed the chemicals (化学成分) in the blood of the people in the study. What they noticed was surprising. High levels of ghrelin (a chemical that makes us hungry) and lower levels of leptin (the chemical that tells the brain that it is satisfied) were found in the people with less sleep.

Even more surprising was that this group had higher levels of endocannabinoids - the same chemical that is caused by drugs such as cannabis (大麻). The endocannabinoid system causes a craving for sugar and fatty foods and leads to overeating even when the body is not hungry. This study suggests that sleep changes help produce chemicals in the body that are similar to taking drugs!

Furthermore researchers noticed that food cravings continued for a long period of time well after the lack of sleep. This increases the risk of over-eating for longer periods leading to obesity (肥胖).

Your body needs 7-8 hours of sleep each night. So the next time you reach for a bag of chips or a slice of decadent cake think of the amount of sleep you have had recently!

【1】According to the passage people want to eat more when they ________.

Awork Bwatch TV

Csleep less Dsleep more

【2】The word crave in paragraph 2 most probably means ________.

A.hope B.want

C.hate D.dislike

【3】From the passage we can learn that ________.

Apeople feel guilty about eating chocolate

Bunhealthy food makes people sleep less and less

Ca persons sleep has nothing to do with his/her appetite

Da study about sleep and obesity was carried out at the University of Chicago

【4】The chemical that makes us feel hungry is called ________.

Aghrelin Bleptim

Ccannabis Dendocannabinoids

【5】This article is mainly about ________.

Aresearchers working on peoples sleep

Bhow peoples sleep influences their appetite

Chow much people need to eat after sleeping less

DA research about chemicals in the blood of people

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网