题目内容

【题目】阅读理解

What does traveling meanVisitenjoy and discover.

Every year hundreds and thousands of people come to the UK.And Londonthe capital cityis usually their first stop.What can they seeWhat can they experience?

Getting around in London is not difficult.There is the underground train(地铁)the oldest in the worldor the traditional doubledecker bus.A boat trip along the River Thames takes you to the Tower of London.

Going around the city center on foot is easy.The maps on the streets will show you what is around you in a five-minute walk.You can get a great view of the city from 135 meters up on a huge wheelthe London Eye.Look across the river and you will see the Houses of Parliament and the famous clock towerBig Ben.

There are over 240 museums in the capitalbut the two most popular museums are in South Kensington and cost nothing to get into.In the Natural History Museumthe key word is big.Next to it is the Science Museum.It has those great British inventionsthe history of flight and exploration(探索)of space.

1For many touristsLondon is their________ stop when they are traveling in the UK.

A.firstB.secondC.thirdD.last

2Going around the city center on foot is easy because________

A.Big Ben is across the riverB.the maps on the streets will help you

C.it takes only five minutesD.you can get a great view of the city

3The Natural History Museum is next to ________

A.Big BenB.the Tower of London

C.the London EyeD.the Science Museum

4Where can we find this passage?

A.In a history book.B.In a newspaper.

C.In a world map.D.In a movie poster.

【答案】

1A

2B

3D

4B

【解析】

这篇短文主要讲述了去伦敦旅游你将乘坐的交通工具和你将看到的景点。

1细节理解。根据文中Every year hundreds and thousands of people come to the UK.And Londonthe capital cityis usually their first stop.可知,每年都有成百上千的人来到英国。而伦敦,首都,通常是他们的第一站。故选A

2细节理解。根据文中Going around the city center on foot is easy.The maps on the streets will show you what is around you in a fiveminute walk.可知,步行环游市中心很容易。街道上的地图会在五分钟的步行中向你展示你周围的一切。故选B

3细节理解。根据文中In the Natural History Museumthe key word is big. Next to it is the Science Museum.可知,自然历史博物馆紧挨着科学博物馆。故选D

4推理判断。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了去伦敦旅游你将乘坐的交通工具和你将看到的景点。我们可以在报纸中看到这样的文章。A. In a history book.在历史书里;B. In a newspaper.在报纸里面;C. In a world map.在世界地图里;D. In a movie poster.在电影海报里。

故选B

我们在做阅读理解题时,就要明确初中阅读理解考查的主要内容,在此基础上,快速阅读全文,了解文章大意。在了解文章的基础上。抓住首尾句。认真仔细、逐步答题。平心静气,不急躁。仔细检查。减少误差。严格说来,阅读理解主要要求是:1.掌握阅读主旨大意,用以说明主旨大意的事实和细节;2.既理解具体事实,也理解抽象的概念;3.既理解字面意思也理解深层含义,包括作者的态度以及意图等。细节理解。根据文中In the Natural History Museumthe key word is big. Next to it is the Science Museum.可知,自然历史博物馆紧挨着科学博物馆。故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网