题目内容
【题目】Mr White is talking to a psychiatrist.Mr White: "Every night when I get into bed, I think that someone is under my bed.I then get up and look.There is never anyone there.When I go under the bed and lie down, I get the idea that there is someone on top of the bed.I then get up and look and I never find anyone on top of the bed.This goes on all night, up and down, up and down.I nearly get mad.Do you think you can help?"
Psychiatrist: "I think I can.All you have to do is to visit me twice a week for the next two years and I think I can cure(治愈)you.The visits will costs $75 an hour."
Mr.White: "That is an awful lot of money for a working man like me.I'll have to talk it over with my wife and let you know."
The next week Mr.White phoned the Psychiatrist.
Mr.White: "I won't be back, sir.My wife solved the problem.She cut the legs off the bed."
【1】Mr.white is _____
A.ill in mind(精神) B.crazy about sports
C.interested in his bed D.afraid of someone in his house
【2】The psychiatrist works as a _____ .
A.teacher B.volunteer C.doctor D.listener
【3】The psychiatrist told Mr.White to ________ .
A.ask his wife for help B.visit him a lot more
C.cut the legs off the bed D.believe his abilities
49.【4】Mr.White became all right with the help o ______ .
A.the psychiatrist B.his wife
C.his bed D.a working man
【5】Which of the following statements is TRUE?
A.Mr.White is in a good health because he exercises every day.
B.The psychiatrist made a lot of money by helping Mr.White.
C.Mr.White has a smart wife who is very helpful.
D.Mr.White went mad before he went to see the psychiatrist.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】B
【5】C
【解析】
试题分析:短文大意:怀特先生来看一位精神病专家,说他每天晚上总感觉有人在床下或是床上,反反复复地,因此睡不着觉。医生叫他今后两年每周去看两次病,每小时75美元。第二周,怀特先生给医生打电话告诉他,说他的妻子把问题解决了,她把床脚砍掉了。
【1】A 细节理解题。题意:怀特先生怎样? A.ill in mind(精神)精神上有疾病;B.crazy about sports 热爱运动;C.interested in his bed对他的床感兴趣;D.afraid of someone in his house害怕有人在他家里。由短文第一句:Mr White is talking to a psychiatrist可知怀特先生在看精神病专家,可以推测出他在精神上有问题。故选A。
【2】C 细节理解题。题意:这位精神病专家在做什么工作?A.teacher教师;B.volunteer志愿者;C.doctor医生;D.listener听众。由第二段他的话: I think I can cure(治愈)you.The visits will costs $75 an hour.可知他是一位收费的医生。故选C。
【3】B 细节理解题。题意:这位为精神病专家叫怀特先生做什么?A.ask his wife for help 向他的妻子求助;B.visit him a lot more多去看他;C.cut the legs off the bed把床脚砍了;D.believe his abilities相信他的能力。根据医生的话:All you have to do is to visit me twice a week for the next two years可知他要求怀特先生今后两年一周去看他两次。故选B。
【4】B 细节理解题。题意:怀特先生在谁的帮助下好了?A.the psychiatrist精神病专家;B.his wife他的妻子;C.his bed他的床;D.a working man一位工人。由最后一段的:My wife solved the problem.可知是怀特先生的妻子帮他解决了问题。故选B。
【5】C 推理判断题。题意:下面的陈述哪一个是对的? A.Mr.White is in a good health because he exercises every day.怀特先生每天锻炼,身体健康; B.The psychiatrist made a lot of money by helping Mr.White.精神病专家因为帮助怀特,而挣到了许多钱;C.Mr.White has a smart wife who is very helpful.怀特先生有一位乐于助人的聪明的妻子;D.Mr.White went mad before he went to see the psychiatrist.在去看精神病医生前,怀特先生生气了。根据短文,为了帮助解决怀特先生的问题,其妻子帮助把床脚砍了。因此他的妻子是一位善于想办法解决问题的聪明的人。故选C。