题目内容
【题目】 What does Beijing’s Palace Museum look like at night? Many people don’t know the answer to this question, as it closes at around 4:30 p.m in winter and 5:00 p.m in summer. However, to celebrate the Lantern Festival, Beijing’s Palace Museum opened its door to the public after dark——for two nights only. That’s a first in 94 years! Although people could get free tickets on the museum’s website, it was difficult to get a ticket. The website even stopped working for a while because too many people visited it at the same time. Zhang Zhifu, a 77-year-old woman, received a ticket from the museum as a gift. “I grew up in Beijing and I visited the Palace Museum every year, but I never got to see it at night. It is truly an honor.” She said.
In the past celebrating the Lantern Festival was a tradition for the imperial(皇帝的) family. “We want to pass the tradition on and give people more festival experience.” Said Shan Jixiong, the head of the Palace Museum. On the night of February 19th, 2019, about 3,000 visitors spent the Lantern Festival in the Palace Museum.
【1】Beijing’s Palace Museum closes at around 4:30 p.m in .
A. springB. summerC. autumnD. winter
【2】To celebrate the Lantern Festival. Beijing’s Palace Museum opened after dark for only.
A. one nightB. two nightsC. three nightsD. four nights
【3】The museum’s website even stopped working for a while because .
A. too many people visited it at the same time
B. there weren’t enough tickets
C. the Palace Museum was too crowded
D. no body wanted to see the Palace Museum at night
【4】Which of the following statements is TRUE?
A. Nobody received a ticket as a gift.
B. The Palace Museum never opened after dark.
C. Zhang Zhifu grew up in Beijing.
D. No visitors went to the Palace Museum in 2019.
【5】It is ________ on February 19th, 2019.
A. National Day
B. the Lantern Festival
C. the Dragon Boat Festival
D. Mid-Autumn Festival
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
这篇短文主要介绍了在晚上物北京博物馆。
【1】细节理解。文中第一段中的“as it closes at around 4:30p.m in the winter”可知北京故宫博物馆在冬天时是 4:30 关门的。故选D。
【2】细节理解。文中第一段中的“Beijing’s Palace Museum opened its door to the public afterdark——for two nights only.”可知北京故宫博物馆在晚上对大众开放两晚。故选B。
【3】细节理解。文中第二段中的“The website even stopped working for a while because too many people visited it at the same time.”可知网站停止工作是因为同一时间有太多 人访问。B、C 项文中没有提及,D 选项是错误,由文中第二段“it was difficult to get a ticket.”可知,想要的得到票的人要多,导致一票难求。故选A。
【4】细节理解。文中第二段中的“I grew up in Beijing and I visited the Palace Museum every year. ”可知这位老人是在北京长大的,C 选项正确。A 项错误,由第二段 Zhang Zhifu, a 77-year-old woman, received a ticket from the museum as a gift.可知,张芝傅是就收到了票。B 项错误,第一段就说明博物馆夜间向大众开放了两晚,这是 九十四年来的第一次。选项错误,与文中最后一句句意相反“On the night of February 19th,2019, about 3,000 visitors spent the Lantern Festival in the Palace Museum.”在 2019 年 2 月 19 日的晚上,有大约 3000 人参观博物馆。故选C。
【5】细节理解。文中最后一句“On the night of February 19th,2019, about 3,000 visitors spent the Lantern Festival in the Palace Museum.”可知 2019 年 2 月 19 日 3000 人在博物 馆一起度过了 the Lantern Festival(元宵节)。故选B。