题目内容

【题目】根据短文内容,简要回答下列问题:
How do you spend your time at school? Do you know how students in other countries study every day? Here are the studying ways in some western schools.
American Students
American students spend seven hours in their schools every day. And the day is divided(划分) into classes of about 40 to 50 minutes. Students study English, history, math, science, art and foreign languages. They go to listen to different lessons taught by different teachers in different classrooms. After class they learn job skills. Sometimes they study by working in an office, a hospital or other places one day a week.
German Students
German students love practicing. Lots of schools have lessons for only half a day. They spend most time practicing. Teachers give students enough freedom. Students may try all kinds of ideas they have. They begin to plan what they will do in the future and work hard at a young age.
French Students
French students like independence(独立) and freedom. Their school life is very relaxing and interesting. When they have tests, they may have snacks. For example, they can put a few desks together, and put some peanuts (花生)or candies on them.
(1)How many hours do American students spend at school every day?
(2)Where can American students study besides in the classrooms?
(3)What do German students like?
(4)How long do lots of schools have lessons in Germany?
(5)How is French students' school life?

【答案】
(1)Seven hours.
(2)In an office, a hospital or other places
(3)They like practicing
(4)For only half a day.
(5)Relaxing and interesting.
【解析】文章大意:本文讲述的是其他国家的学生每天的学习情况。美国学生每天上课7小时,还会在课堂之外学习。德国学生利用大部分时间去实践。法国学生崇尚独立和自由,所以他们的学校生活轻松而有趣。
(1)细节理解题。根据第二段American students spend seven hours in their schools every day.可知美国学生每天在学校7小时,故答案是Seven hours.
(2)细节理解题。根据第二段Sometimes they study by working in an office, a hospital or other places one day a week. 可知答案是In an office, a hospital or other places 。
(3)细节理解题。根据第三段German students love practicing. 可知答案是They like practicing.
(4)细节理解题。根据第三段Lots of schools have lessons for only half a day.可知答案是For only half a day。
(5)细节理解题。根据第四段Their school life is very relaxing and interesting.可知法国学生的学校生活是轻松而有趣的,故答案是Relaxing and interesting.

练习册系列答案
相关题目

【题目】18 . 任务型阅读
What has two wheels(轮子), runs on human energy and is red, pink, blue or any other color? A bicycle.
In the US, the number of people who bike (骑自行车)in and around the city has increased. More people bike to work, to the store or to go to the movies. There are more bike lanes(车道),bike signs, bike shops and there is even a popular bike idea, Capital Bikeshare, which allows people to rent(租用) bikes to get from place to place.
Kids also like biking to school.
②"In winter we walk, and in the rest of the seasons we ride our bikes, " Olivia Steckler, 8, said. She studies in a public school in Northeast Washington.
"It makes me feel happy," she said about biking. It takes her about 15 minutes to ride from home to school.
Olivia is one of many kids in Washington, especially in the Capitol Hill area, who bike to school with an adult.
Malia Weedon, 8, a third grader at Maury Elementary School, likes to bike because it's faster than walking. It takes her about five minutes to get to school on her bike. She's been biking to school for several years now and likes to race her little brother, William,
Jennifer Hefferan, whose job is to make sure kids in Washington get to school safely, said that more people are calling her to ask about bike safety for kids. She also said that schools ask for more bike racks (自行车停放架)almost every day.
(1)根据短文内容简要回答问题:What does Capital Bikeshare allow people to do?

(2)根据短文内容简要回答问题:Why does Malia Weedon like to bike?

(3)将短文中划线的句子①译成汉语:
(4)将短文中划线的句子②译成汉语:
(5)请给短文拟一个适当的标题:

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网