题目内容

【题目】根据短文内容回答下列问题。

Laughter yoga(大笑瑜伽)is a new way for people to take exercise. It is popular around the world these days. Laughter is a simple way to make you happier and healthier.

Dr. Madan Kataria started the first laughter club in 1995 in India. It's free for people who want to join the club. Now there are more than 6,000 laughter clubs all over the world.

“World Laughter Day” is on the first Sunday of May every year. Many people around the world come together on that day to laugh happily.

Dr. Madan Kataria said, "Laughter is good for your body. It can help people feel better. If people spend more time laughing, they will not catch a cold easily." So in order to(为了)improve(改善)their health, more and more people join the laughter clubs. In India, laughter yoga classes are popular with school students. It's a good idea for you to do laughter yoga.

1Did Dr. Madan Kataria started the first laughter club in China?

____________________________________________________________________

2When is the “World Laughter Day”?

____________________________________________________________________

3Why do more and more people join the laughter clubs?

____________________________________________________________________

4If there is a laughter club in your city, do you want to join it? Why or why not?

____________________________________________________________________

【答案】

1No.

2It is on the first Sunday of Mayevery year.

3Because people want to improve their health. And it's a good way to make them happier and healthier. (相关的内容都可以)

4言之有理即可。

【解析】

你有没有听说过“笑是最好的良药”这句话?笑对我们的健康是非常有好处的,因此现在大笑瑜伽变得越来越受欢迎,还有很多的大笑俱乐部。

1根据短文第二段 “Dr. Madan Kataria started the first laughter club in 1995 in India.”可知,Madan1995年在印度开办了第一个大笑俱乐部,不是在中国,因此这个题目的答案是否定的。故答案为No.

2根据短文第三段 ““World Laughter Day” is on the first Sunday of May every year.”可知,世界大笑日在每年五月份的第一个星期日。故答案为It is on the first Sunday of Mayevery year.

3根据短文第四段 “So in order to(为了)improve(改善)their health, more and more people join the laughter clubs.”可知,为了改善健康状况,越来越多的人加入了大笑俱乐部。故答案为Because people want to improve their health. And it's a good way to make them happier and healthier.

4这是一个开放式的问题,题意为“如果在你的城市里有大笑俱乐部,你想参加吗?为什么?”学生们的答案合理即可。如If there is a laughter club in my city, I want to join it because it is good for my health.

这是一篇说明文,短文介绍了大笑对健康的好处,所以现在全世界有越来越多的大笑俱乐部。短文主题明确,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题型是任务型阅读,要求根据文意回答问题。做题时,应先通读短文,了解文章大意;然后根据题目所问,锁定文章相关语句或段落作答。如第1小题,可以用题干中的人名作为关键词,这样可以迅速定位至短文第二段的相关语句,即可找到答案。再如第3小题,根据题目中more and more people join the laughter clubs可定位至最后一段。另外第一段的最后一句话 “Laughter is a simple way to make you happier and healthier.”作为答案也是合理的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 If you have a smartphone(智能手机),the Internet is always with you. You can use the Internet for shopping, learning and chatting with your friends and so on. But the Internet can also be a dangerous place. So, you must be careful.

Keep your personal(个人的)information. First, don' t share too much your personal information on the Internet. For example, don't send your phone number or number of a bank account (账号).Be careful what you say on the Internet. Second, you can't let everyone see your everything. Finally, be careful of new people. Don't believe them exactly (完全地). Some of them are dishonest(不诚实的). They usually use the Internet to try to get money by cheating. The Internet is a good way to meet new people, but be careful. It is important for us to control information.

It is very important for us to be honest. Don't post other people's pictures. Don't hurt others. It's also smart to keep away from fights on the Internet. Don't answer rude(无理的)messages and so on. In this way we can have a better Internet place.

1When you have a ______ , you can use the Internet at any time.

A.cardB.computerC.televisionD.smartphone

2If you want to control your information well, you shouldn't ______ .

A.share too muchB.use your smartphone often

C.believe new peopleD.close your computer often

3How many suggestions does the writer make to protect personal information?

A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.

4To make the Internet a better place, we should ______ .

A.send some picturesB.answer all messages

C.ask everyone for adviceD.be an honest person

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网