题目内容
【题目】Passage 1
The Spring Festival is celebrated not only in China but also in other parts of the world. The traditional holiday is the most important to Chinese both at home and abroad.
United Kingdom Celebrations for the Spring Festival in the UK started in 1980, with the first evening party held in 2002. Every new year, people get together and have a lot of activities. They sing songs, dance to music, share photos with friends or enjoy films in a cinema. |
|
United States The Spring Festival has become a key time for Chinese living or working in the US,They welcome the traditional new year by attending an evening party. It's a good a chance for people to make new friends and share the same culture and values. |
|
Australia The Chinese new year will be welcomed with three weeks of celebrations across Australia. Many people come to Sydney's Chinatown or Little Bourke in Melbourne They enjoy fireworks, lion dances and dragon boat races. The celebrations are also a bridge towards better understanding between Chinese and non-Chinese. |
|
【1】Celebrations for the Spring Festival in the UK started in_________.
A.1980B.1988C.2002D.2012
【2】At the Spring Festival, Chinese in the US attend an evening party to
A.know more about Americans
B.share different cultures and values
C.say hello to the traditional new year
D.discuss their future living and working
【3】Which activity is NOT mentioned for Chinese in Australia at the Spring Festival?
A.FireworkB.Beijing OperaC.Lion dancesD.Dragon boat races
【4】From the passage, we can know that_________
A.all parts of the world celebrate the Spring Festival.
B.celebrations for the Spring Festival last a few days in foreign countries.
C.Chinese abroad welcome the Spring Festival in Chinatown with families.
D.Chinese across the world have a strong feeling to keep their own tradition.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】D
【解析】
主要讲了全世界华人都对春节有一种强烈特殊的感情,并列举了英国、美国和澳大利亚三个国家华人以不同方式来庆祝春节。
【1】细节理解题。根据上文“Celebrations for the Spring Festival in the UK started in 1980. ”英国的春节庆典始于1980年,故选A。
【2】细节理解题。根据上文“They welcome the traditional new year by attending an evening party. ”他们参加一个晚会来迎接传统的新年。故选C。
【3】细节理解题。根据上文“They enjoy fireworks, lion dances and dragon boat races. ”他们喜欢烟火、舞狮和龙舟比赛。可知没有提到Beijing Opera京剧,故选B。
【4】推理判断题。通读全文,我们可知全世界的中国人都在以不同的方式来庆祝春节,都对春节有一种强烈的感情。故选D。
【题目】
Robert Show | |
Price: adults ($30), people aged 60 and above ($20) children aged 1 to 17 ($15) Time: from 10 a.m. to 5 p.m. every day Tel: 400567333 Free parking Free WiFi Welcome to see |
|
【1】How long is the show held every day?
A.For 5 hours.B.For 6 hours.C.For 7 hours.
【2】We can learn from the chart that ________.
A.18-year-old John needs to spend $20
B.visitors don't need to pay for the parking fee.
C.visitors can email to get more information.