题目内容

【题目】 Last year, I worked in a middle school near my ______ house, and I stayed with her for a month. During that time, I helped her do some housework and ______ some food.

After the first week, I noticed that the food was eaten up very ______. Then I began keeping a(n)______ on my mum. To my surprise, I found that she would put some of the food into a paper ______ and go out with it at about nine every morning. And finally, I decided to _____her. I saw her taking the food to the street ______. She would also spend a lot of time talking and playing with them.

One day, I talked to a neighbor and ______ that my mum was popular in the area. The children were very friendly to her and even thought of her as their own ______. Then it hit me; why wouldn't she want to tell me about it? Was she ______ that I would stop buying food if I found out?

______ my mum got home, I gave her a big hug(拥抱). I told her she didn't need to keep it ______ from me. And she told me something about the children. Some of ______ lived with an old lady in a small house, ______ slept on the street. For years, she was helping the poor street children by giving them food. After she told me everything, I was so moved by how selfless(无私的)she was. She helped people in need. As her son, I was so ______ my mum.

But I always added one more bag for her other children.

1A.brother'sB.mother'sC.sister'sD.grandma's

2A.buyB.makeC.throwD.put

3A.slowlyB.exactlyC.quicklyD.hardly

4A.eyeB.noseC.earD.face

5A.plateB.boxC.bowlD.bag

6A.helpB.stopC.followD.tell

7A.beggarsB.old menC.childrenD.students

8A.turned outB.found outC.looked outD.worked out

9A.teacherB.neighbourC.friendD.mother

10A.worriedB.sureC.happyD.certain

11A.WhileB.BeforeC.WhenD.Since

12A.a secretB.a recordC.a dreamD.a note

13A.theyB.themC.weD.us

14A.otherB.the otherC.othersD.another

15A.worried aboutB.proud ofC.angry withD.afraid of

【答案】

1B

2A

3C

4A

5D

6C

7C

8B

9D

10A

11C

12A

13B

14C

15B

【解析】

本文是一篇记叙文,主要讲述了一个关于母亲的感人的故事。在作者与母亲同住的一段时间里,作者发现了母亲的一个“秘密”,她在大街上为贫困的孩子发放食物。在母亲的影响下,作者也开始用实际行动去帮助那些穷困的流浪儿童。

1

句意:去年,我在我妈妈家附近的一所中学工作,我和她住了一个月。

考查名词所有格。brother's哥哥的;mother's母亲的;sister's姐姐的;grandma's奶奶的。根据第二段中“Then I began keeping a(n)___4___ on my mum.”可知作者是和母亲住在一起。故选B

2

句意:在这段时间里,我帮她做一些家务,并且买一些食物。

考查动词。buy买;make做;throw扔;put放。根据第三段中“Was she ___10___ that I would stop buying food if I found out?”可以推断这些食物是我买来的。故选A

3

句意:第一个星期后,我注意到食物很快就被吃光了。

考查副词。slowly慢慢地;exactly确切地;quickly快速地;hardly几乎不。根据第二段中“To my surprise, I found that she would put some of the food into a paper ___5___ and go out with it at about nine every morning.”使我吃惊的是,我发现她会在每天早上九点左右把一些食物装进纸袋里然后带出去。可以推断食物很快就没有了,作者感到惊讶。故选C

4

句意:然后我开始留意我的妈妈。

考查名词。eye眼睛;nose鼻子;ear耳朵;face脸。keep an eye on留意;密切注视。此处因为作者发现食物很快就吃完,所以开始留意妈妈。根据固定搭配,eye符合题意。故选A

5

句意:令我吃惊的是,我发现她会把一些食物装进一个纸袋,并在每天早上九点左右出门。

考查名词。plate盘子;box盒子;bowl碗;bag袋子。根据最后一段“But I always added one more bag for her other children.”但我总是为她的其他孩子多放一个袋子。可知母亲是把食物放在纸袋中拿给街上的流浪儿童。故选D

6

句意:并且最后,我决定跟着她。

考查动词辨析。help帮助;stop停止;follow跟随;tell告诉。根据后一句“I saw her taking the food to the street ___7___.”我看到她把食物拿给街上的孩子们。可知此处是作者跟在母亲后边发现了真相。故选C

7

句意:我看到她把食物拿给街上的孩子们。

考查名词辨析。beggars乞丐;old men老人;children孩子们;students学生。根据后一段中“But I always added one more bag for her other children.”可知母亲是把食物拿给街上的孩子们。故选C

8

句意:有一天,我和一个邻居聊天,发现我妈妈在这个地区很受欢迎。

考查动词短语turned out结果是;found out发现;looked out看出去;worked out计算出。根据本句前半句,作者通过和邻居聊天,发现妈妈在这个区域很受欢迎。故选B

9

句意:孩子们对她非常友好,甚至把她当作自己的母亲。

考查名词。teacher老师;neighbour邻居;friend朋友;mother母亲。根据语境可知,孩子们非常喜欢母亲,也把她当成是他们的母亲。mother符合题意。故选D

10

句意:她担心如果我发现了,我会停止购买食物吗?

考查形容词辨析。worried担忧的;sure确信的;happy开心的;certain必然的。根据语境可知作者猜测母亲是担心作者发现后停止购买食物了,故此处表示“担心的”,故选A

11

句意:母亲回家时,我给了她一个大大的拥抱.

考查连词。While与……同时;Before在……之前;When当……时候;Since自从。根据此处语境可知,当母亲回家时,作者就拥抱了母亲。故此处表示“当……时候”,表示一个时间点,用when。故选C

12

句意:我告诉她,她不需要对我保密。

考查名词;a secret一个秘密;a record一项记录;a dream一个梦想;a note一张便条。根据语境可知,母亲没有告诉作者这件事情,对作者保密。keep a secret 保守秘密。故选A

13

句意:他们中的一些人与一位老妇人住在一间小房子里,其他人睡在街上。

考查代词。they他们,人称代词主格;them他们,人称代词宾格;we我们,人称代词主格; us我们,人称代词宾格。根据句意可知,此处指的是这些孩子中一部分,故表示“他们”,另外用在介词of后,需要用人称代词宾格。故选B

14

句意:他们中的一些人与一位老妇人住在一间小房子里,其他人睡在街上。

考查代词。other其他的;the other其他的,一定范围内的其他人或物others其他的人或物,泛指;another另一个。根据前半句“Some of ___13___ lived with an old lady in a small house,”可知此处指除了住在老妇人小屋子里之外的其他人,some...others表示“一些……另一些”。故选C

15

句意:作为她的儿子,我为妈妈感到骄傲。

考查形容词。worried about担心;proud of感到骄傲;angry with为……生气;afraid of 为……担心。根据前一句“I was so moved by how selfless she was.”我被她的无私深深地感动了。可知作者很感动,并且为母亲感到骄傲。be proud of以……而骄傲。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Fairy tale(童话) fiction or not?

One hot debate topic from I Can I Bibi (《奇葩说》) has become popular on Weibo: Should parents tell their children that fairy tales are fake(假的)? Some people think we shouldn’t. Fairy tales give kids hope and teach life lessons. But others think that children need the ability to distinguish (区分) real from fake, and this role is best played by their parents. What’s your opinion?

YES

Hu Enqi, 16

There is no doubt that the world of fairy tales is beautiful, but the real world is cruel (残酷的). If children are always deep in fairy tales, they might not adjust(调节) themselves to society. That’s why there are so many “giant babies” in society. It is parents’ duty to tell children that beauty and darkness are coexistent(共存的). They need to be stronger to adapt to (适应) society.

Li Ziyi, 16

It’s important to tell kids the wisdom in fairy tales, not whether or not they’re fake. If I’m a parent, I will tell my kids: “Dear, the Queen’s poisoned apple is fake, but in our daily lives, fake apples may be many other seductions (诱惑) that you need to be careful of.” Fairy tales can never solve all problems. After all, dangers are always present in both fairy tales and reality (现实).

NO

Yuan Siyi, 16

Not every fairy tale is fake — they’re from our lives. The essence (本质) of fairy tales is to teach children the most basic truths based on the real world. The content of fairy tales is not meaningless. Parents could look on them as partners to children when they grow up. Children will understand the truth step by step.

Hu Pei, 16

As a kid bathed in fairy tales, I don’t want to be told that they are fake. Fairy tales get kids to read, help shape their world outlook, encourage their imaginations and give them entertainment.Even if parents tell the kids the cruel reality, they may miss the point. Instead, they may be filled with fear of the future and the world, which is not our purpose.

1According to the passage, “the giant babies” are ___________.

A.those babies who can’t grow upB.those babies who are big in shape

C.those adults who can adapt to society wellD.those adults who can’t distinguish real from fake

2According to Li Ziyi, ___________.

A.we shouldn’t tell children fairy tales are fake

B.some fairy tales have wisdom while others don’t

C.there are many dangers in different shapes in reality

D.“poisoned apples” needn’t be afraid of because they are fake

3From the passage, we can know _________.

A.in fairy tales everything is beautiful and good

B.fairy tales can give kids hope and teach life lessons

C.fairy tales have nothing to do with the real world

D.fairy tales mainly need to tell kids cruelty of reality

【题目】 Five-year-old Lila lives in Hood River, Oregon.

She has had cancer for three years and spent much of her life in hospitals undergoing chemotherapy (化疗). Her parents looked after her carefully.

Lately, her parents were told by the doctor that their child was too weak to receive chemo and she probably would die before Thanksgiving. Thinking it could be the last birthday party for her, her parents decided to give her a big and memorable birthday party.

With the help of many kind people and charity workers, Little Lila's birthday party went on very well on July 30th.

Lila experienced her birthday prom(毕业舞会), and even wedding ceremony all in one. Her parents wanted to give them to her. She might not live to see another. Countless people donated their time and money to make sure that everything from the food to the music and customs was perfect. Some people even came from a long way to attend the party and congratulate the little girl. Lila got to hang out with her favorite Disney princesses while dressing as Cinderella.

The sweetest of all, she even "married" her dad. Dad proposed to little Lila and held her in his arms to dance, knowing that she could never have a real wedding. Dad told a reporter: "We really thank everyone for what they've done or our family. Without their help, we probably could never have had such a big party for her. And today might be her happiest day ever. I saw she was laughing, laughing all the time. "

Tears ran down the dad's face.

1Where did Lila spend much of her life?

2Why did Lila's parents give her the birthday party?

3Did the party go on very well?

4What does the underlined word "them" refer to in Paragraph 5?

5How did Lila feel at the birthday party?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网