题目内容
【题目】
![]()
American schools begin in September after the long summer holidays. There are two terms in a school year, the first term is from September to January, and the second is from February to June. Most American children go to public schools.
High school students study only four or five subjects at a time. They usually go to the same classes every day, and they have an assignment(课外作业)for every class. After class they have many activities.
After high school, many students go to college. They can go to a small one or a large one. They usually have to pay a lot of money for college education(教育). But there are scholarships(奖学金)for good students, and many college students work part time in order to get money for their education.
【1】How long do American students study in school every year?
A.8 monthsB.9 monthsC.10 monthsD.11 months
【2】High school students take ________subjects at a time.
A.allB.fourC.fiveD.B or C
【3】Many college students work part time because ________.
A.they have many activitiesB.they have a lot of free time
C.they like doing thingsD.they have to pay a lot of money for their education
【4】According to the passage, which sentence is NOT true?
A.American schools have long summer holidays.
B.There are two terms in the USA.
C.American students don't do exercises after class.
D.They do part time job to get money to pay for their education.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】D
【4】C
【解析】
这是一篇关于美国教育体制的一篇说明文,文中简要介绍了美国的高中和大学的学业制度。
【1】细节题。根据第1段第2句“There are two terms in a school year, the first term is from September to January, and the second is from February to June.(一学年有两个学期,第一学期是从九月到一月,第二学期是从二月到六月。)”可知美国学生每年在学校学习时间:第一学期5个月(9月,10月,11月,12月,1月),第二学期5个月(2月,3月,4月,5月,6月),共10个月,故选C。
【2】细节题。根据第2段第1句“High school students study only four or five subjects at a time.”可知“高中生一次学习四或五门课程。”故选D。
【3】细节题。根据第3段第3句“… many college students work part time in order to get money for their education.” 可知“许多大学生兼职是因为他们必须为他们的教育付出很多钱”,故选D。
【4】细节判断题。根据第1段第1句“American schools begin in September after the long summer holidays.”可知美国学校有很长的暑假,故A正确。根据第1段第2句“There are two terms in a school year,”可知在美国一学年有两个学期,故B正确。根据第3段最后一句“…many college students work part time in order to get money for their education.”可知他们做兼职是为了挣钱来支付他们的教育费用,故D正确。根据第2段第3句“and they have an assignment(课外作业)for every class.(每个课都有课后作业。)”可知“美国学生下课后不做练习”是错误的,故选C。
做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。
例如第1题。根据关键词“American students study in school every year”可知,可以定位至第1段第2句“There are two terms in a school year, the first term is from September to January, and the second is from February to June.”可知“美国学生每年在学校学习时间:第一学期5个月(9月,10月,11月,12月,1月),第二学期5个月(2月,3月,4月,5月,6月),共10个月”,故选C。
【题目】
Have you ever received junk e-mails, also known as “spam”? According to a recent global (全球的) report, junk e-mails made up 55 percent of all the e-mails in 2018. And the US was the largest source (来源) of malicious (病毒的) e-mails, with 15 percent of total attacks coming from the country. |
|
【1】This short passage is mainly about the ______ in 2018.
A.junk foodB.junk e-mailsC.junk shops
【2】Which country produced the largest number of malicious e-mails?
A.England.B.China.C.America.