题目内容
【题目】 In northern Scotland there is a long, deep lake called Loch Ness. More than 200 metres deep, it is one of the largest lakes in the UK. People say a big monster(怪兽) lives in its dark, cold waters.
It weighs more than 1, 000 kilos and is at least ten metres long. Some people say it has a head like a horse. Others say it looks like a snake. Many people travel to Loch Ness to look for this strange monster, but only a few people have seen it. At least, they say they have seen it.
The Loch Ness Monster is a famous legend(传说). The first story about a monster in Loch Ness was told over 500 years ago, but the legend of the monster spread widely only in the twentieth century. In 1933, a husband and wife reported that they saw a big monster in the middle of the lake. Since then, a number of people have said that they have seen a monster in Loch Ness.
Several people have taken photos, but at least one of them was a hoax(骗局). During the 1960s,a team was formed to look for the monster. They took many photos and made movies, but they were never able to find a monster. There is no real fact that a monster lives in Loch Ness, but there is also no fact that one doesn’t live. One thing is true about Loch Ness: there are a lot of tourists there.
【1】What do people say about the monster in Loch Ness?
A.It weighs about 100 kilos.B.It is one metre long.
C.It has a tail like a horse.D.It looks like a snake
【2】When was the first story about the monster told?
A.200 years ageB.Over 500 years ago.C.In 1933D.In 1960
【3】Why was a team formed during the 1960s?
A.To kill the monster.B.To look for the monster.
C.To catch the monster.D.To sell the monster
【4】What is the passage mainly about?
A.People that saw a monster.B.A trip to Loch Ness.
C.A legend about a monster.D.A team that took photos.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】B
【4】C
【解析】
文章大意:本文介绍了尼斯湖和尼斯湖怪兽的传奇故事。尼斯湖在苏格兰北部,又长又深.传说里面有怪兽。人们说这个怪兽重1000多公斤,至少10米长,头像马,还有人说它长得像蛇。在二十世纪六十年代,组建了一个小队去寻找这个怪兽,但是,至今也没确定到底有没有怪兽,唯一确定的是那里有很多游客。
【1】理解判断题。根据It weighs more than 1, 000 kilos and is at least ten metres long. Some people say it has a head like a horse. Others say it looks like a snake. 它的重量超过1000公斤,至少有10米长。有人说它有一个像马一样的头。其他人说它看起来像一条蛇。可知D选项符合题意,故答案选D。
【2】细节理解题。根据The first story about a monster in Loch Ness was told over 500 years ago, 可知关于尼斯湖怪兽的第一个故事是在500多年前开始讲的, 故答案选B。
【3】细节理解题。根据During the 1960s,a team was formed to look for the monster. 可知在20世纪60年代,成立了一个小组是为了去寻找这个怪物。故答案选B。
【4】主旨大意题。根据The Loch Ness Monster is a famous legend(传说). 可知本文主要讲述了尼斯湖里怪兽的传说。故答案选C。