题目内容

【题目】阅读理解

Jim, a young farmer, was once put into prison(监狱).

One day, he got a letter from his mother. “I’m so worried about our farm,”she wrote. “It’s time to plant potatoes. I can't dig (挖)all the fields by myself.

Jim read the letter and became sad. "What can I do?" he thought. Then he had a good idea. He wrote to his mother, "Don't dig the fields, there's a pot(罐子) of money in the earth. Don't plant potatoes until I come home. "

Some days later, Jim got another letter from his mother. It said, "Two days ago, about ten men came to our farm and dug all our fields. I can't understand it. It looks as if they were looking for something. What shall I do?"

Jim smiled when he read his mother's letter. He wrote a letter to his mother at once. It was very short. Guess what it would say?

【1】Jim's mother was much worried about_________.

A. him B. their farm

C.the D. the pot of money

【2】 In the letter to his mother, Jim told his mother not to .

A. dig the fields B. dig the pot of money

C. ask others for help D. go to the prison to see him

【3】Jim's mother told him that about ten men came to dig their fields. These men might be_________.

A. farmers B. Jim's friends

C. prison guards (监狱看守人) D. Jim's brothers

【4】Why did Jim smile when he read his mother's second letter?

A. Because he would go home soon.

B. Because the men didn't find the money.

C. Because his mother could plant potatoes.

D. Because he got another letter from his mother.

【5】 What would it say in Jim's second letter?

A. I would go out of the prison very soon.

B. You could plant potatoes now, dear mother.

C. I couldn't help you, dear mother.

D. The guards would plant potatoes.

【答案】

1】B

2】A

3】C

4】C

【5】B

【解析】

试题分析:这篇文章介绍了Jim入狱后,他妈妈写信告诉他要种植土豆了,他想了了个办法,说自己家地里有个钱罐子,后来有十个人来他们家的地里给他们掘了地。他妈妈就可以种植土豆了的故事

1】B细节理解题。根据文章内容One day, he got a letter from his mother. “I’m so worried about our farm,”she wrote.可知吉姆的妈妈很担心他的农场。故选B

2】A细节理解题。根据He wrote to his mother, "Don't dig the fields, there's a pot(罐子) of money in the earth.可知吉姆在给妈妈的回信中告诉妈妈不要挖坑。故选A

3】C细节理解题。根据文章内容It said, "Two days ago, about ten men came to our farm and dug all our fields. I can't understand it. It looks as if they were looking for something. What shall I do?"可知,吉姆的妈妈猜想来他们地里挖坑的十个人可能是看守所里的人,在寻找什么东西。故选C

4】C综合理解题。吉姆读了妈妈的第二封信之后,他笑了。因为妈妈可以种植土豆了。故选C。

【5】B综合理解题。吉姆在信中告诉妈妈,现在你可以在地里种植土豆了。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In today’s world many people seem to be hungry for money. Some of them even lose their lives for it. Money does have its most useful effect (影响) on the poor,but once a person has a rich life,a lot more money doesn’t mean more happiness.

If money was everything,all millionaires (百万富翁) would have true love, true friendship,good health and a long life. However,this is not always true. Many of them are not happy, and die earlier.

Nothing else is more pleasant than the three words which are “I love you”. But can love be bought?I’m afraid not. Love means to give,not to take. To every person,health and long life are probably the most precious(宝贵的) things. Well,can health and a long life be bought with money?The answer is “No”.

Of all the longest living people in the world,few of them are millionaires. True friendship can’t be bought either. In a word,Where money is worshiped(崇拜),money can cause brothers to quarrel,lovers to hate,strangers to fight and so on. No matter how much money you have,it is still not enough to make you a happy person, if you have no one to laugh with,no one to cry for.

【1】 According to the passage,which of the following do you think is right?

A.Money is everything.

B.Money isn’t necessary.

C.Money is important,but not the most important.

D.With no money,with no success.

【2】Which sentence of the following is TRUE according to the passage?

A.If you haven’t much money,you can’t get more happiness.

B.You may live a long life even if you are poor.

C.Every year many people die in the world because their family is poor.

D.If you are rich,you will have less friendship.

【3】What does the sentence” Love means to give, not to take.” Mean ?

A.爱意味着给予,而不能带走。

B.爱是可以得到的,不要走开。

C.爱意味着奉献,而不是索取。

D.爱是可以索取的,而不必付出

【题目】完型填空 在A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

One will feel happy when others flatter( 奉承) him in his face. It is said that the best way of ________ someone is to give him a “top hat” to wear.

A student was going to leave the capital to become _______ official in a city far away. Before he started, he came to say _______ to his teacher.

“It is not an easy job to be a __________ official.” His teacher said. You must be strict(严格的) with yourself and never be careless”

“Don’t ________about me, Sir.” The student answered. “I have already _______ one hundred top hats, which will _______ those people quite happy.”

“But we are really_______! How could a real gentleman do such a thing? His teacher was a bit ________ . Never forget _______ I taught you in class!”

“You are always _______, sir. I also hate such things. But, sir, _______ no one really gentleman like you can be seen in the world now.” said the student. It seemed that he had to do so.

_______ hearing this, the teacher was pleased. “What you said is true!”

“I have_______ one top hat already. Now I have ninety-nine _______ .” the student said to his friend later when he was asked what he had talked with the teacher about.

【1】A. speaking B. talking C. saying D flattering

【2】A. a B.the C. an D. /

【3】A. hello B. goodbye C. OK D. thanks

【4】A. good B. clever C. well D. smart

【5】A. care B. worry C. tell D. talk

【6】A. made B. bought C. prepared D. repaired

【7】A. give B. let C. keep D. make

【8】A. gentlemen B. gentleman C. good man D. people

【9】A. pleased B. angry C. excited D. sorry

【10】A. that B. how C. why D. what

【11】A. right B. clever C. possible D. true

【12】A. hardly B. about C. almost D. nearly

【13】A. Before B. After C. When D. If

【14】A. sent out B. bought C. sold D. borrowed

【15】A. left B. already C. yet D. Else

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网