题目内容

【题目】请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成下面的信息卡。

We often dine out with others, but do you know some basic etiquette(礼节)? If you behave well at the table, it will make your partners happy. But if you don't know how to behave yourself, you will feel embarrassed. Here are some tips for the table etiquette.

When helping a woman pull her chair to the table, hold it and guide it. Don't shove(碰撞)it against the back of her legs. If you're seated at a table with eight or fewer guests, wait for everyone to be served and for the hostess(女主人)to begin eating before you dig in. At a long banquet table, it's OK to start when several people are seated and served.

If you prefer not to have wine while dining out, don't turn your glass upside down, and don't make a big deal of saying you don't drink. Simply place your fingertips on the rim(边缘)of the glass and say “Not today, thanks.”

When you excuse yourself to go to the restroom, just say “Please excuse me.”

When out with friends or family—even at a fancy restaurant—it's OK to ask for your leftovers(吃剩的饭菜)to be wrapped. But don't do it at a business lunch or dinner.

Information Card

The feeling you may get if you don't behave well at the table

1.

The number of the guests when waiting for everyone to be served

2.

The reason why you place your fingertips on the rim of the glass

3.

The time that don't ask for your leftovers to be wrapped

4.

The number of suggestions for the table etiquette

5.

【答案】

1BeingEmbarrassed

2Eight or fewer

3You prefer not to have wine

4At a business lunch or dinner

55/Five

【解析】

和别人一起吃饭,要知道一些基本的礼仪。本篇从如何帮女士拉椅子、等待共同就餐、如何谢绝喝酒、席间如何告退上卫生间、商务午餐或晚餐上不宜打包剩菜等五点介绍餐桌礼仪。

1根据第一段“But if you don't know how to behave yourself, you will feel embarrassed”可知在餐桌上不知道如何表现自己,你会感到尴尬,故答案为(BeingEmbarrassed

2根据第二段“If you're seated at a table with eight or fewer guests, wait for everyone to be served”如果你和八个或更少的客人坐在一张桌子上,要等所有人都被招待,可知要等待每个人都被招待时的客人数量是八个或更少的客人,故答案为Eight or fewer

3根据第三段“If you prefer not to have wine while dining out,…Simply place your fingertips on the rim of the glass and say “Not today, thanks”可知如果你不喜欢在外面吃饭时喝酒……只要把你的指尖放在玻璃杯的边缘,说“今天不要,谢谢”,故答案为You prefer not to have wine。

4根据第五段“When out with friends or family—even at a fancy restaurant—it's OK to ask for your leftoversto be wrapped. But don't do it at a business lunch or dinner”可知在商务午餐或晚餐上不要叫打包剩菜,故答案为At a business lunch or dinner

5根据文中介绍如何帮女士拉椅子、等待共同就餐、如何谢绝喝酒、席间如何告退上卫生间、商务午餐或晚餐上不宜打包剩菜等五点餐桌礼仪,故答案为5/Five

本题信息归纳为表格填空,解答前要先了解文字信息,明确任务,带着问题阅读文章,搜寻目标,然后在原文中快速准确地抓住有效信息、筛选信息并正确作答。如题3 the reason=why问原因;题5the time= when问什么时候;据此关键词作答。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Beijing has a large number of old trees. A survey showed that the city had about 40, 000 century-old trees. Among them, more than 6, 100 were over 300 years old. It's said that the longest living tree is about 3, 000 years old, almost as old as the city itself. Nearly half of the old trees are in old streets and ancient gardens.

However, about 9, 000 of the old trees are in danger because of environmental changes, natural disasters(灾害), and so on.

Last year, Beijing government started a project to protect trees that are over 100 years old. They first found two ginkgoes(银杏树)and two pagoda trees(国槐)at the foot of Beijing's Western Hills.

Yang Shutian, director of the project, said that old trees could be seen as"living relics(遗迹)”and keeping them healthy was also part of the work to protect and carry forward the city's history.

A group of tree experts carried out an examination of the four old trees, which were very weak and dying. The experts soon took action to save the trees. They filled holes, controlled pests and watered the trees over the next two months. The trees are now very strong. According to Yang, more old trees in the city will be protected through the project.

"The old trees have witnessed(见证)the city's development and played a key role in improving the city's environment. To make them healthy is our duty, "Yang added.

1How old is the oldest tree in Beijing?

A.It's about 300 years old.B.It's about 3, 000 years old.

C.It's about 6, 100 years old.D.It's about 40, 000 years old.

2What's the purpose of the project?

A.To protect all trees in Beijing.B.To plant more and more trees in Beijing.

C.To ask people to give away money to protect trees.D.To protect century-old trees.

3In which part of the newspaper can the passage be?

A.TRAVEL.B.ENVIRONMENT.C.HISTORY.D.FASHION.

【题目】 Cheongsam (also known as Qipao), is a kind of traditional Chinese dress for women. It ______ from Manchu people of the Qing Dynasty (清朝) in the early 17th century.

Once there was a young fisherwoman living near a place called Jingbo Lake. She made a living by fishing, ______ only problem was that when fishing she often felt bad because of her long wide clothes. Then an idea came into her ______ - why not make a more comfortable dress to wear. Then she invented Qipao that helped herself fish ______.

The ______ emperor (皇帝) who was in control of China at that time had a dream one night. In the dream, his dead father told him a lovely fisherwoman wearing a long dress, who lived by Jingbo Lake, would ______ his wife. After that, the emperor sent some people to ______ that woman. At last, they found her ______ the place which his father told him. Then she became the emperor's wife, ______ her beautiful Qipao with her. Manchu women all liked Qipao and soon it became popular across China. Now it's also well-known all over the world. Not only Chinese women, but also women from foreign ______, such as Indonesia, are interested in wearing it.

This kind of traditional dress is made of either silk or cotton. And anyway, it becomes one of the symbols (象征) of China.

1A.startedB.stoppedC.remainedD.asked

2A.hisB.myC.herD.your

3A.headB.thoughtC.worldD.mind

4A.easilyB.luckilyC.slowlyD.politely

5A.luckyB.youngC.richD.different

6A.treatB.admireC.becomeD.connect

7A.ask forB.look forC.wait forD.thank for

8A.onB.withC.inD.at

9A.catchingB.holdingC.bringingD.regarding

10A.landsB.languagesC.peopleD.countries

【题目】 How would you like an easy way to earn $2,500? All you have to do is to sit around and wait for your meals. There’s a catch, however. You have to stay in a chicken cage with a stranger for a whole week. There are no books or television or radio for a whole week. There are no books or television or radio for amusement. You can’t leave until the week is up. And a camera will be recording your every move.

Two people actually took the job. The idea came from Rob Thompson, a video artist. He wanted to make a film about the way animals are treated. His goal was to raise people’s awareness of the living conditions of animals that are raised for food. He decided to pay $5,000 out of his own savings to two people who were willing to live like chickens for a week.

To Rob’s surprise, quite a few people answered his advertisement. He had interviews and selected Eric, a 24-year-old restaurant worker, and Pam, a 27-year-old chemist. The plan was for them to spend seven days together in a chicken cage that was six feet long and three feet wide. A camera would record their experience, which would take place in an art museum.

The week was long and difficult. They slept on a hard wooden floor. They couldn’t stand up without banging their heads. They ate mash(a kind of food for animals) and drink water from a garden hose-pipe(软管). Their only privacy was a toilet surrounded by a curtain. There were no sinks, mirrors, or toothbrushes in the cage. Their only inspiration was the two framed checks that hung on the wall outside the cage. Visitors who came here were warned, “Do not feed the humans.’’

Finally it was over, and Pam and Eric came out of the cage. They had survived the week, and they each had a $2,500 check in their hands. When Rob Thompson opened the cage, Eric came out, changed into clean clothes, and ate a chocolate bar right away. “It’s great for me to be able to stand up.’’he said. Pam just changed her clothes and left. After a week of visitors and reporters watching her, she didn’t want to talk to anyone.

1The underlined word “catch”(in Paragraph 1) probably means _______.

A.unsolved problemB.surprising wonderC.unbelievable conditionD.hidden difficulty

2What made it the most difficult for the two to stay in the cage?

A.That they had nothing for amusement.B.That they couldn’t lie down to sleep in the cage.

C.That they didn’t have meat to eat.D.That they had to do almost everything in public.

3Rob Thompson offered the job in order to ________.

A.make a film about humans and animalsB.advertise for his experiment about animals

C.show how terribly some animals are treatedD.experiment on how long a human can live in a cage

4What can we learn from the passage?

A.Pam left without saying anything because she lost the ability after staying with chickens.

B.They were visited all the time except going to the washroom.

C.Rob Thompson raised money for the project.

D.They couldn’t stand up because their heads were bandaged.

5What would be the best title for this passage?

A.An Easy Way to Earn $2,500.B.Do Not Feed Humans.

C.Living Like a Chicken.D.Getting Along Well Anyway.

【题目】 Rap and Hip-hop may seem like very modern types of music. But in West Africa, storytellers used spoken words and music to tell stories, usually over the beat of drums. Hip-hop started in New York City in the 1970s but has become ____ all over the world recently. Artists from different backgrounds rap about everything from cars and designer clothes to social issues. Here are two ____

The Czech Republic

Europe is home to 10-12 million Roma-a group of people often called “gypsies”. Many Roma are poor. In some places, they are also treated less ____ than others. In the Czech Republic, Roma teens meet for a hip-hop class called “Rap for Peace Hip-Hop.” Their instructor is Shameema Williams who is a member of the all-female rap group Godessa, from South Africa. In the lesson, the teens learn to write rap music and use it to teach others about Roma culture. Williams believes that these teens can use music to change their lives and other people’s ___ towards them.

Dakar, Senegal

Assane N’ Diaye loves hip-hop music. He grew up in a poor fishing village in Senegal. For a time, he was famous as a DJ in clubs in Dakar, the capital city of Senegal. Today, N’ Diaye lives in his village again. He has formed a rap group with other family members. They rap about their lives as village fishermen and about ____ long, hard days and earning almost no money. Many people in their audience can understand these things.

“Rap,” N’ Diaye says, “is not few for us. It doesn’t belong to American culture. It has always existed here, because of our pain and our hard lives...” N’ Diaye ____ having a better life. He wants to make a CD and help his family. The music give N’ Diaye hope.

1A.freshB.confidentC.popularD.traditional

2A.lessonsB.problemsC.levelsD.examples

3A.fairlyB.simplyC.sadlyD.deeply

4A.rightsB.plansC.attitudesD.sights

5A.singingB.workingC.sleepingD.walking

6A.hears ofB.gets tired ofC.dreams ofD.runs out of

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网