题目内容
【题目】A) 判断正误 阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容。符合的写T,不符合的写F。(T = True, F = False)
My name is Tom. When I was young, I was always sad, as almost everything ended in failure. Having seen me like that, my father decided to cheer me up.
One day, he gave me a cup of water. I found it salty. My father said he just put a little salt in the cup. And then, he led me to a lake. There he threw a big handful (一把) of salt into the lake. Then he picked up a spoon of water and let me taste it. He asked, “Does it still taste salty?” “Not at all,” I said. My father said, “Now you may know the reason of your pain: you are just a cup of water, but not a lake. Just be a lake and you won’t feel sad anymore.”
I am thankful to my father. He hopes that I can be a person with a heart like a lake.
【1】When Tom was young, he almost failed to do everything.
【2】Tom’s father wanted to help Tom deal with the sad feelings.
【3】Tom’s father asked him to taste the water in the lake first.
【4】Tom found the water in the lake was saltier than the water in the cup.
【5】Tom’s father hopes that Tom can be a person with a heart like a lake.
【答案】
【1】T
【2】T
【3】F
【4】F
【5】T
【解析】
本文讲述了汤姆小时候因为不论做什么事总是以失败告终,感到伤心。他爸爸决定让他振作起来。他先给了汤姆一杯加盐的水,他感觉很咸,又带他到一个湖边,把一大捧盐扔进湖里,又让他渴加盐的湖水,但他并不觉得咸。汤姆终于明白了,爸爸希望他有一颗像湖一样的心。
【1】T
根据When I was young, I was always sad, as almost everything ended in failure.可知当汤姆小的时候,他几乎所有的事以失败告终,此处与原文一致,故选T。
【2】T
根据Having seen me like that, my father decided to cheer me up.可知汤姆的父亲想要帮助汤姆处理悲伤的感受,此处与原文一致,故为T。
【3】F
根据One day, he gave me a cup of water. I found it salty.可知汤姆的父亲先让他品尝一下杯子里的水,不是湖里的水,故此处与原文不符,故为F。
【4】F
根据Then he picked up a spoon of water and let me taste it. He asked, “Does it still taste salty?” “Not at all,” I said.可知汤姆认为湖里的水不如杯子里的水咸,故此处与原文不符,故为F。
【5】T
根据He hopes that I can be a person with a heart like a lake.可知汤姆的父亲希望他能成为一个有一颗像湖一样的心的人。故此处与原文一致,故为T。
认真阅读题干,根据题干内容,在文化寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,概括归纳,推理总结,判断出正确与错误。例如小题2,根据Having seen me like that, my father decided to cheer me up.可知汤姆的父亲想要帮助汤姆处理悲伤的感受,此处与原文一致,故为T。
【题目】配对阅读左栏是五个人在生活中遇到的问题,右栏是五则广告。请将他们的问题与能解决问题的广告配对。并将最佳选项的字母编号填写在答卷相应题目的答题位置上。
66. Jack is an office clerk. He’s like to learn German because he has to speak it at work. 67. Mrs. Green’s house is dirty, but she doesn’t have time to clean it. She wants someone else to clean it for her. 68. Lily is a little fat. She wants to lose some weight. 69. Mike’s sister wants to buy some new toys for her baby. 70. Tim has been at home for a long time. And now he wants to learn something and find a good job. | A. GET READY FOR A GOOD JOB! Study at Cyber Technical School. We can teach you to use a computer in one week! Classes in word processing start every week. There are Internet classes, too. Don’t wait! Call for more information any day before 9p.m We are at 1946 Park Street. Our phone number is (708)555-0700. B. IS YOUR HOUSE DIRTY? Do you need someone to clean it? Call House of Clean! Our people can clean anything and they can come anytime. Call us today at (815)354-2441 and have a clean house tonight. C. ARE YOU FEELING TIRED AFTER WORK? Do you feel your neck and back hurt? Do you want to have a good rest and ease your pain? Well, come to our spa. Here you can enjoy our massage service. You will not only get relaxed, but also become more beautiful. Call 947-2857 to book and we are at 1989 Green Street D. ZHANG’S CLINIC If you are fat, over 200g kind of fat, you have to think about getting rid of some weight. If you have such ideas, come to us. We will help you with traditional Chinese methods. You can get rid of your fat without harming your health. Call 674-3948 to book and we are at 935 Lincoln Road. E. CHOMSKY’S LANGUAGE SCHOOL Would you like to learn English? We can also teach you to speak Spanish, French, German or Japanese. We have classes for both adults and children. We have classes in the morning, afternoon, and evening, and on weekends. Call Chomsky at 708375-7676 or come to our office at 675 Park Street. F. DO YOU WANT TO BE THIN? Come and work out here. Lose that fat! At LA Health Club,we have early morning classes and late evening classes. Come in for one free class. G. ONE-DAY-ONLY SALE All baby clothes and toys. On sale today at Cooper’s Children Palace, 927 Sierra St. We open early and close late: 7am to 10pm. Phone: 708375-8973 |
【1】_______
【2】_______
【3】_______
【4】_______
【5】_______