题目内容
【题目】 We all know that many women like to wear dresses in different colors and popular styles,but have you ever heard of a 4D dress?
Jessica Rosenkrantz in the USA used 3D printing technology to make a very special dress. The dress maker called the special dress a“4D dress”. It is like the fabric(织物). It can turn into different kinds of shapes.
The company, in Massachusetts, the USA, also made a smart phone and an app(应用). They can help women to control their dresses. If women use the phone and the app, they can change the colour, the style and many other things of the dresses. Isn't it very interesting?
When she talked about her work, Jessica said,“There will be many more changeable dresses for women in the future. I am interested in making them too, I can't wait to make different kinds of new dresses for women.”
【1】What will the 4D dress do for women?
A.It will make women relax themselves a lot.B.It will turn into different styles for women.
C.It will help women keep thin and beautiful.D.It will help women find good jobs easily.
【2】What does the underlined word “It”in the passage refer to?
A.The 4D dress.B.3D printing technology.
C.A company.D.The dress maker.
【3】What will Jessica do in the future?
A.She will have many companies around the world.
B.She will buy a very new smart phone and use the app.
C.She will make many more changeable dresses.
D.She will help women choose more beautiful dresses.
【4】From the passage, we can infer(推断)that _________________.
A.Jessica Rosenkrantz used a common thing to make the 4D dress
B.the 4D dress can only turn into ten kinds of shapes for women
C.the company in the UK made the smart phone to control the 4D dress
D.women may use the phone and the app to change the style of the dress
【5】What's the best title for this passage?
A.Women's hobbiesB.Women's styles
C.Jessica's dreamD.The 4D dress
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【5】D
【解析】
这是一篇说明文,文章主要讲述的是4D的裙子让女性的裙子变得更多彩更多样化。
【1】
细节理解题。根据第三段“If women use the phone and the app, they can change the colour, the style and many other things of the dresses”可知4D的裙子可以让女性的裙子变成不同的颜色和款式。故选B。
【2】
词义猜测题。根据第二段“The dress maker called the special dress a‘4D dress’. It is like the fabric”可知it指的是4D dress。故选A。
【3】
细节理解题。根据最后一段“There will be many more changeable dresses for women in the future. I am interested in making them too, I can't wait to make different kinds of new dresses for women”可知她将来要制作更多变化多样的裙子。故选C。
【4】
推理判断题。根据第二段“Jessica Rosenkrantz in the USA used 3D printing technology to make a very special dress”可知A选项表述错误;根据第二段“Itcan turn into different kinds of shapes ” 可知B选项表述错误;根据第三段“The company, in Massachusetts, the USA, also made a smart phone and an app. They can help women to control their dresses” 可知C选项表述错误;根据第三段“If women use the phone and the app, they can change the colour, the style and many other things of the dresses” 可知D选项表述正确。故选D。
【5】
标题概括题。文章主要讲述的是4D的裙子让女性的裙子变得更多彩更多样化。标题可概括为The 4D dress。故选D。