题目内容
【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Hans Christian Andersen(安徒生)
Hans Christian Andersen is a great writer. He wrote many popular stories for children all over the world. April 2 is his birthday and it is also Children's Book Day.
Andersen was born(出生) in 1805. When he was a little boy, his father read him a story every day. He felt very happy at that time. But his father died when he was 11 years old. Then he had to leave school. Andersen started working as an actor and singer. He loved reading books so much that he went back to school at 17. His first book came out in 1835. From then on, he wrote about one book a year for 37 years.
There will be a park about Andersen's sales(传说) and life in Shanghai. If you like Andersen, you can go there to learn about his life and tales, and you can play games, too.
(1)Andersen liked stories because of .
A.his jobs
B.his father
C.his school
D.his friends
(2)Andersen was good at .
A.singing
B.dancing
C.running
D.drawing
(3)The Chinese meaning(意思) of the underlined phrase "came out" is .
A.启蒙
B.翻译
C.流传
D.出版
(4)Which of the following is NOT true?
A.Andersen was happy to be with his father.
B.Andersen wrote books for about 37 years.
C.Andersen went back to school because he lost his job.
D.Children can play games in the park in Shanghai.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)C
【解析】短文大意:安徒生是一位伟大的作家,他写的儿童故事在世界各地流行。安徒生出生于1805年,四月二日是他的生日,也是儿童图书日。他的第一本书出版于1835。
(1)细节理解题。根据第二段第二句When he was a little boy, his father read him a story every day. 可知安徒生喜欢故事是由于他的父亲。所以答案是:B。
(2)细节理解题。根据第二段第六句Andersen started working as an actor and singer.可知Andersen 擅长唱歌。所以答案是:A。
(3)词义猜测题。根据文学常识可知His first book came out in 1835.这句话的意思是他的第一本书是在1835年出版的,所以答案是:D。
(4)细节理解题。根据第二段第七句He loved reading books so much that he went back to school at 可知选项C Andersen went back to school because he lost his job.是不正确的。所以答案是:C。
【题目】阅读下面的对话,根据对话情景,从所给的A—G中选择合适的选项补全对话,使对话意思完整。A: What did you do in class today, Sarah?
B: My classmates all like games and sports shows.
A: . I love soap operas.
B: Why do you love them?
A: Because I like to follow the story and see what happens next.
B: I don't mind soap operas. But my favorite TV shows are the news and talk shows.
A: I don't like them.
B: Well, they may not be very exciting, but you can expect to learn a lot from them.
A. They're boring. |
【题目】完成句子。阅读下列各小题,根据汉语及句末括号内的英语动词提示,用相关的动词短语完成句子。例如:
我最好的朋友帮我激发出自己最好的一面。(bring) |
(1)我在玩滑翔机时,我感觉到我像一只小鸟。(feel)When I tried paragliding, I I was a bird.
(2)我不能忍受 北京的天气。(stand)I the weather in Beijing.
(3)Mary每天花费一个小时帮助做家务 。(help)Mary spends an hour every day.
(4)我们享受每天在一起学习的快乐。(study)We enjoy every day.
(5)恶习难改。(die)Old habits .
【题目】读出音标,找相应的单词,并把单词的字母编号写在相应的音标后面
A. good B. how C. NBA D. brown E. English |
(1)/bran /
(2)/ ha/
(3)/'ɡl/
(4)/ ,en bi: 'e /
(5)/'nmb/
(6)/mp/
(7)/kl]/
(8)/ 'per()nt /
(9)/ gd/
(10)/ 'welkm /