题目内容

【题目】 (No more than 8 words)

Biking is a popular form of exercise because it’s healthy and good for the air. Many cities are trying to make biking easier and more popular.

In the US, Bike to Work Day is held on May 20. This day is intended (旨在) to encourage more people to ride bikes. Copenhagen, the capital of Denmark, is the world’s most bike-friendly city. During rush hour, traffic lights are always green for bikers. When it’s snowy, people clear the snow in bicycle lanes (车道) first. The car lanes come next. In Amsterdam, people can rent a bike almost anywhere in the city. You can always find bike rental companies near busy areas.

In China, we have bike-sharing companies. They give us easy access (使用的机会) to bikes. However, biking is not that easy in many Chinese cities. There are too many cars on the road. Bikers have to ride next to cars in car lanes. It is very dangerous.

1When is Bike to Work Day?_________________________________________________________

2Why do Americans have this day? ____________________________________________________

3Where can people rent bikes in Amsterdam? ____________________________________________

4What are traffic lights like during rush hour in Copenhagen? _______________________________

5How is riding next to cars? __________________________________________________________

【答案】

1On May 20

2To encourage more people to ride bikes.

/Because they encourage more people to ride bikes

3Nearly anywhere in the city.

4They are always green for bikers.

5It’s dangerous.

【解析】

文章大意:骑自行车是一种很受欢迎的运动形式,因为它有益于健康和空气。许多城市正在努力使骑自行车更容易和更受欢迎。在美国,自行车上班日是520日。这一天旨在鼓励更多的人骑自行车。在中国,我们有自行车共享公司。它们使我们很容易接近自行车。

1细节理解题。根据In the US, Bike to Work Day is held on May 20. 在美国,自行车上班日是520日。可知,故答案为On May 20 .

2细节理解题。根据This day is intended (旨在) to encourage more people to ride bikes. 这一天旨在鼓励更多的人骑自行车。可知,故答案为To encourage more people to ride bikes./Because they encourage more people to ride bikes.

3细节理解题。根据In Amsterdam, people can rent a bike almost anywhere in the city. 在阿姆斯特丹,人们几乎可以在城市的任何地方租自行车。可知,故答案为Nearly anywhere in the city.

4细节理解题。根据During rush hour, traffic lights are always green for bikers. 在交通高峰期,对骑自行车的人来说交通灯总是绿灯。可知,故答案为They are always green for bikers.

5细节理解题。根据Bikers have to ride next to cars in car lanes. It is very dangerous. 可知在汽车车道上,骑自行车的人汽车旁边骑车很危险。故答案为Its dangerous.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
A computer can get very hot when it works on a lot of programs. It can cost a lot to cool the computer. So some scientists want to know what would happen if the heat from the computer could be used.
Large Internet companies such as Google and Microsoft have thousands of computers. As these computers deal with information, they produce lots of heat, so they need huge cooling systems. These systems send the heat into the air.
A company in Holland thinks paying to make the computers work and then paying again to cool them are a waste of energy. So the company developed a special device—the e-Radiator.
Boaz Leupe, head of the company, says that e-Radiator works as a heating system and saves money. He explains that the energy is used twice—once to heat the home and once to cool the computer and that the users don't have to pay to cool their computers.
Five homeowners in Holland are testing the heating system in their homes.
“We pay for the computer using, so, in that way, homeowners get heating for free.” Boaz says.
Jan Visser is one of the homeowners. “If you use the computer more, the e-Radiator producers more heat,” he says, “It cannot provide enough heat if you don't use your computer often.” But he is ready to try it. It's a great help for his family.
The company says e-Radiators produce heat temperatures of up to 55℃. It says the system could save its users about $440 a year.
(1)Before the e-Radiator appears, usually the heat of a computer ______.
A.is sent into the air
B.helps the five homeowners
C.is used twice
D.makes the computer work better
(2)The e-radiator is mainly used _____.
A.to help Microsoft
B.to provide heat
C.to heat the computer
D.to drive the computer
(3)How much could the system save its users a month?
A.About 20 dollars.
B.About 440 dollars.
C.About 36 yuan.
D.About 36 dollars.
(4)The best title of the passage may be “_____”.
A.An Environment Problem
B.The Future Computers
C.A New Way to Heat Homes
D.The Energy to Be Wasted

【题目】完形填空
先通读下面的短文,掌握其大意, 然后从每小题所给的四个选项中,选出可以填入相应空白处的最佳选项。
Amy is a 26-year-old single mother with a daughter. She was moving into her house in Atlanta early on the morning of March 12, when a man 1her to her door, and put a gun(枪) to her side.
“I started walking to my door, and I felt really, really 2 ,”she said in a TV interview last week.
The man was Brian Nichols, 33 years old. He killed three people at an Atlanta courthouse on March 11.The police were 3him.
Nichols tied Smith up with tape, but set her free after she begged(恳求) him not to take her 4 again and again. “I told him if he hurt me, my little girl wouldn't have a mummy,” she said with tears.
“I just talked to him and tried to make him believe me,” Smith said.
She asked Nichols 5 he chose her. “He said he thought I was an angel6 from God, and God asked him to do so.”
Smith even 7 for the man before he allowed her to leave. Nichols was8when she made him breakfast and that the two of them watched TV, seeing the police looking for him. “I cannot believe that's me on the TV!” Nichols told the woman.
Then, Nichols asked Smith what she thought he 9do. She said, “I think you should turn yourself in. If you don't, more people are going to get10.”
Finally, he let her go. Then she called the police.
(1)A.took B.followed C.found D.noticed
(2)A.sad B.angry C.frightened D.amazed
(3)A.waiting for B.thinking of C.looking at D.searching for
(4)A.money B.life C.daughter D.clothes
(5)A.how B.why C.when D.where
(6)A.sent B.taken C.given D.come
(7)A.cooked dinner B.made tea C.made cakes D.cooked breakfast
(8)A.surprised B.excited C.afraid D.unhappy
(9)A.might B.could C.should D.was able to
(10)A.tired B.hurt C.caught D.worried

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网