题目内容

【题目】(题文)阅读理解。

Hi, my name is Kate. I study in a high school now. It seems that my life has changed a lot in the past few years. For example, I used to be short but now I am tall. I used to have long hair, but now I have short hair because I have no time to take care of it. I used to be afraid of the sea because I didn’t know how to swim, but now I am a good swimmer in our school. As for eating, I used to have meat and eggs but now I like eating more vegetables.

When I was young, I didn’t use to read any books, but now I often read some storybooks. When I was in primary school, I used to play ping-pong with my friends after school. But now I have to go home right now and do my homework. I didn’t like math and I used to be terrified of tests, but now I like all the subjects and never mind any tests. In the past, I used to have time to chat with my friends online, but now I am too busy to do it. How I miss my old days!

根据短文内容,判断正(T)误(F)。

1】(小题1Kate is tall and her hair is long now.

2】(小题2Kate used to like math best, and she was afraid of the sea.

3】(小题3From the passage we can know that Kate likes eating healthier food now than before.

4】(小题4Kate didn’t use to read books, but now she likes reading storybooks.

5】(小题5Kate’s life has changed to be busier than before.

【答案】

1】【1F

2】【2F

3】【3T

4】【4T

5】【5T

【解析】

本文是记叙文,作者对自己过去和现在的生活、学习和爱好进行了对比,表达了对过去日子的怀念。

1】【1题意凯特个子高,她的头发很长。考查细节判断题。根据For example, I used to be short but now I am tall. I used to have long hair, but now I have short hair,可知说法错误,故选F。

2】【2题意:凯特过去最喜欢数学,她害怕大海。考查细节判断题。根据I used to be afraid of the sea because I didn’t know how to swim, but now I am a good swimmer in our school.I didn’t like math and I used to be terrified of tests,,可知说法错误,故选F。

3】【3题意:从文章中我们可以知道凯特现在喜欢吃比以前更健康的食物。考查细节判断题。根据As for eating, I used to have meat and eggs but now I like eating more vegetables.,可知说法正确,故选T。

4】【4题意:凯特过去不读书,但现在她喜欢读故事书。考查细节判断题。根据When I was young, I didn’t use to read any books, but now I often read some storybooks.,可知说法正确,故选T。

5】【5题意:凯特的生活变得比以前更忙了。考查细节判断题。根据I used to have time to chat with my friends online, but now I am too busy to do it.,可知说法正确,故选T。

阅读判断题,即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Things are going well in Cannes(戛纳),France.I have an exciting experience here.I have only been here at the film festival for two days,but I have already seen four films.When the films are not on,I like to go to watch the fashionable people on the beach.Everywhere you look,there are famous film stars and directors.I saw three of my favorite stars hanging out at the festival yesterday.然而,我太紧张了,没有和他们交谈。

At this year's Cannes Film Festival,about twenty films are competing for the main prize,the Palme d'Or(金棕榈奖).The films are from all over the world—Europe,Asia,North America,Africa…

There are also so many different types of films,and lots of them are from countries which are not famous for the film making business.For__someone__who__loves__films,this__is__heaven!If you come to the festival,the following suggestions will be helpful.First,you'll need to remember to bring your invitation,because you cannot watch any of the films without one.Second,you'll need to bring some nice clothes.During the day everyone walks around in Tshirts and shorts.But in the evening,everyone has to wear formal(正式的) clothes.I am wearing a long dress all the time!

1What did the writer do at the film festival?

______________________________

2What are the writer's suggestions?

______________________________

3How many films are competing for the main prize at this year's Cannes Film Festival?

______________________________

4将划线①译成英语。

______________________________

5将划线②译成汉语。

______________________________

【题目】 We all dream about things that we would like to do and things we hope to achieve in the future. But are everybody’s dreams the same? Here are some of the findings of a survey about hopes and dreams, in which thousands of students across China took part.

What are the hopes of teenagers? We received several different answers to the question: what would you like to do after you finish your education? It seems that some students would like to start work as soon as they can, so that they can help offer their parents better lives. Other students hope to go on studying after they finish school and to go to university. Although money is important, many teenagers want to do jobs they like. According to the survey, the most popular choice of job is computer programming.

What are the dreams of teenagers? Teenagers have all kinds of dreams. Some are more realistic(现实的) than others. For example, many students would like to be volunteers if Beijing could hold the World Cup, maybe working as translators or tour guides. And many students dream of having a trip to every corner of the world one day.

According to the survey, less realistic dreams are also common, but many students reported that they were willing to work hard to achieve their dreams. Quite a few dreamed of becoming famous, perhaps famous sports people or singers. Some students would like to go on exciting trips. One student would love to sail across the Pacific Ocean. And then there are dreams that there is no possibility for students to achieve. Three students would like to be able to fly.

It is clear from the survey that teenagers have similar hopes. It seems that most students hope to have a good education and find a good job. On the other hand, students dream of very different things: good things, and even crazy things. It is very important to dream, so hold on your dreams, one day they may just be realized.

A survey about some Chinese students’ hopes and dreams


Hopes of teenagers

●Some students want to begin work as soon as possible to help1their parents with better lives.
●Some students hope to2studying after finishing school.
●Many students would like to do jobs they enjoy though money is of great3.
●Most students4computer programming as their jobs.


5of teenagers

●Some students have more realistic dreams, such as working as volunteers at the World Cup and6around the world.
●Some students have less realistic dreams, such as becoming famous
sports people or singers and7across the Pacific Ocean.
●It is highly8for some students to achieve their dreams like being able to fly.


Conclusion

●The survey shows that teenagers’ hopes are9while their dreams are different.
●You can’t realize your dream10holding on it and hard work.

【题目】Rules are everywhere.When you're reading in the library,playing basketball on the playground or driving on the road,you'll have to follow some rules.But have you ever read any rules on a plane?If you're traveling by air in America,you may find the following criteria(标准).

Exit Seat Criteria

If you're sitting in an exit seat,please read the information below.

You must:

▲Be at least fifteen years old and healthy enough to offer help.

▲Be able to speak,read and understand English well.

▲Be able to go along a safe way from the emergency exit(紧急出口).

▲Be able to help others away from the plane.

You must not:

▲Take any pets,like dogs,cats and so on.

▲Take someone that needs special care,such as a child.

If you can't meet the criteria,ask a crew member(乘务员) to move you to another seat.You don't have to explain why,just say,“I don't want to sit in an exit seat.”

Exit Seat Criteria

If you're sitting in an exit seat,please read the information below.

You must:

▲Be at least fifteen years old and healthy enough to offer help.

▲Be able to speak,read and understand English well.

▲Be able to go along a safe way from the emergency exit(紧急出口).

▲Be able to help others away from the plane.

You must not:

▲Take any pets,like dogs,cats and so on.

▲Take someone that needs special care,such as a child.

If you can't meet the criteria,ask a crew member(乘务员) to move you to another seat.You don't have to explain why,just say,“I don't want to sit in an exit seat.”

1This piece of Exit Seat Criteria may appear________.

A. on a car B. on a train

C. on a plane D. on a bus

2The passenger sitting in an exit seat________.

A. must be healthy enough B. needn't speak English

C. must be under 15 years old D. needn't help others

3If you are sitting in an exit seat,you can________.

A. explain the reason B. bring a pet with you

C. take a little baby D. move to another seat

4The underlined word “meet” in this passage probably means “________” in Chinese.

A. 遇见 B. 符合 C. 相信 D. 开会

5Why don't people have to tell the reason of moving to another seat?

A. Because he is unhealthy.

B. Because he can't speak English.

C. Because he can't help others.

D. All above.

【题目】(2018·山东临沂)What was discovered by accident? The answer is penicillin (青霉素). It kills germs. By killing germs, it saves lives. Suppose you are sick. You go to a doctor. She examines you. She says you have a “staph” infection (葡萄球菌感染). She gives you some medicine. You take it. The medicine knocks out the staph. Soon you are well. Before penicillin, this would not happen. Staph was almost sure death.

Everyone wanted a medicine. Laboratories worked day and night. They grew the staph in small dishes. Then they tried to kill it. Nothing worked.

The laboratory dishes had covers on them. They kept things from falling into dishes. Molds (霉菌) were a big worry. They are always in the air. You can’t see them. They’re too small. There are thousands of different molds. Molds can make an experiment (实验) fail. That’s why dishes are covered.

Dr. Alexander Fleming was working to kill the staph germ. He worked for years. One day he took a cover off a dish. He looked inside. There was a thick growth of staph germ. There was also some mold. Then he saw something strange. Where the mold was, there was no growth of staph. This is what Fleming probably thought. “By accident, I found a mold to kill the dreaded staph.”

This is how penicillin was found. But here’s the real miracle (奇迹). There are thousands of kinds of molds. But only one kind can kill staph. The mold must have fallen into the dish a few days before. The cover was probably off only a few seconds (). In those few seconds the right mold fell into the right dish. Another man might have thrown the dish away. But Fleming was very careful and smart. He understood what the mold did. How lucky the humans were!

根据短文内容,选择最佳答案

1During the experiments to find a medicine for staph infections, ________.

A. the dishes were not covered

B. staph and mold were put together

C. mold was kept in small dishes

D. staph was grown in small dishes

2The word “ dreaded” means “_______”.

A. famous B. scary

C. health D. endangered

3The last paragraph suggests that _______.

A. accidents happen to everyone

B. the careful person does not have accidents

C. the careless person will miss valuable chances

D. luck is enough when doing scientific experiments

4Most of this passage is written by ______.

A. telling an unusual story B. showing the results of experiments

C. offering some reasons D. giving some advice

5This passage is mainly about ______.

A. medicine for a staph infection B. useful accidents

C. Dr. Fleming’s research D. discovering penicillin

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网