题目内容

【题目】请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的ABCD四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项,并将答案写在答题卷上。

Anna and I are good friends since we were children. When she was young, her family was very____So she often helped me. But two years ago, her family got into____because of a terrible accident. They had no money. Anna was very______. To cheer her up, I always try my best to_____her. One day she said she was inviting me to have lunch. On the way, I began to worry: she had no money,____if I offered to pay, I would hurt____

When we arrived at a small____, Anna told me to sit and drink coffee by the window. Then she went into the____After about 30 minutes, she came out and____with me. She just paid for one meal and we started to____the delicious food together. She told me that the restaurant let people____for a meal if they had no money. To my surprise, Anna had work in the kitchen as a volunteer.

I still____the beautiful afternoon I shared with Anna. I’m still thinking that life can’t be____to us. But we can still do____for our friends and neighbors. The world will be nicer if everybody would like to share happiness with____It will never be dark if there is a little light in everyone’s heart.

1A.richB.bigC.hardD.far

2A.busB.troubleC.nothingD.surprise

3A.smartB.happyC.strongD.sad

4A.tellB.hurtC.helpD.cheat

5A.butB.orC.andD.for

6A.herB.himC.usD.them

7A.parkB.hotelC.officeD.restaurant

8A.stationB.bathroomC.kitchenD.school

9A.satB.playedC.studiedD.lived

10A.divideB.enjoyC.cleanD.sell

11A.lookB.waitC.workD.ask

12A.hateB.worryC.knowD.remember

13A.hardB.easyC.poorD.bad

14A.allB.somethingC.cookingD.housework

15A.classmatesB.familiesC.relativesD.others

【答案】

1A

2B

3D

4C

5A

6A

7D

8C

9A

10B

11C

12D

13B

14B

15D

【解析】

试题短文讲述了作者的一个朋友家境由好到坏之后,她对朋友的安慰鼓励。一次朋友邀请她吃午饭,她用劳动换得了一顿免费午餐。告诉我们不论境遇的好坏,只要有真挚的友谊在,我们就能重拾对生活的信心。

1】考查形容词及语境的理解。句意:小时候她的家境非常富有,所以她经常帮助我。 A. rich富有;B. big 大的; C. hard困难的; D. far 远的。根据下文可知安娜家里非常富有,所以能够经常帮助。故选A

2】考查名词及语境的理解。句意:她的家庭因为一次事故陷入了麻烦。 A. bus 公共汽车;B. trouble 麻烦; C. nothing 没有什么; D. surprise 惊讶。由下文可知安娜家变得没有钱了,因此推测她家陷入了麻烦。故选B

3】考查形容词及语境的理解。句意:安娜非常伤心。 A. smart 聪明; B. happy 高兴; C. strong 坚强; D. sad 难过。由下文想办法让她开心可知,安娜很伤心。故选D

4】考查动词及语境的理解。句意:为了让她高兴,我经常尽最大的努力去帮助她。 A. tell 告诉;B. hurt 伤害; C. help 帮助; D. cheat 欺骗。由语境可知作者应该帮助她让她开心。故选C

5】考查连词及语境的理解。句意:她没有钱,但是如果我付钱的话,会伤害她。A. but 但是; B. or 或者;C. and 并且;D. for 由于,因为。由语境可知这里需要一个转折连词。故选A

6】考查人称代词及语境的理解。句意:她没有钱,但是如果我付钱的话,会伤害她。 A. her 她, 她的B. him 他; C. us 我们; D. them 他们。由句意可知选择A

7】考查名词及语境的理解。句意:当我们到达一个小餐馆,安娜让我靠窗坐下喝着咖啡。 A. park 公园; B. hotel 宾馆;C. office 办公室; D. restaurant 餐馆。由上下文可知,他们到达的是餐馆。故选D

8】考查名词及语境的理解。句意:然后她去了厨房。 A. station 车站;B. bathroom 浴室;C. kitchen 厨房;D. school 学校。由下文情节可知,安娜是去厨房干活来抵这一顿午饭。故选C

9】考查动词及语境的理解。 句意:大约30分钟之后,她走出来和我坐下。A. sat 坐下B. played 玩; C. studied 学习; D. lived 住在。根据语境可知应该是坐下和一起吃饭。故选A

10】考查动词及语境的理解。句意:她刚刚付过一顿饭的钱,然后我们开始一起享用美味的食物。A. divide 分开;B. enjoy 享受,欣赏; C. clean 打扫,干净的; D. sell 卖。由语境可知,这时作者和安娜开始享用美味的食物。故选B

11】考查动词及语境的理解。句意:她告诉我这家餐馆可以让人工作来付账,如果他们没有钱的话。 A. look 看;B. wait 等待; C. work工作; D. ask 问,要求。由下文可知安娜是在厨房工作来付的这一餐的饭钱。故选C

12】考查动词及语境的理解。句意:我仍然记得和安娜一起度过的那个美丽的下午。 A. hate 恨,讨厌;B. worry 担心; C. know 知道,了解;D. remember 记得。根据语境可知,作者始终记得那个美丽的下午。故选D

13】考查形容词及语境的理解。句意:我仍然想生活对于我们不会容易。 A. hard 困难的;B. easy 简单的,容易的; C. poor 贫穷的,可怜的;D. bad 坏的。由下文的but转折可知,这里应该是生活对我们并不容易。故选B

14】考查名词及语境的理解。句意:但是我们仍然可以为我们的朋友和邻居做一些事。 A. all 所有的;B. something 一些事; C. cooking 做饭;D. housework 家务。根据语境理解我们只能为我们的朋友和邻居做一些泛指的事情,而不是具体的更不能是所有的事。故选B

15】考查名词及语境的理解。句意:如果每个人都把快乐分享给别人那么这个世界会变得更美好。 A. classmates同学; B. families 家人;C. relatives 亲戚; D. others 别人。根据语境可知这里是泛指的任何其他的人。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A young boy told her grandmother about his life. He felt that it was very______for him to solve every problem in his life. He said he had lost interest in life. It seemed that when one______was solved, a(n) new one would appear.

His grandmother______carrots, eggs and coffee beans in water in three pots. After about twenty minutes, she said to the young boy, “Tell ______ what you see.”

“Carrots, eggs and coffee,” he replied. His grandmother asked him to______the carrots. He felt that they were soft. Then the boy was asked to______a(n) egg and break it. After breaking it, he found the egg was hard. Finally, he drank some of the __________. He smiled as he drank it, and then he asked, “What does it mean, Grandmother?”

His grandmother said that each of things had______the similar adversity(逆境): boiling water. However, after being cooked in boiling water, each of these had changed_____. The carrots had become soft and weak. The thin outer shell of the egg bad been easily broken, but its inside had hardened(硬化). The coffee beans were different, however. After being boiled, they changed the water.

______adversity knocks on your door, what should you do? Are you a carrot, an egg, or a coffee bean?

1A.excellentB.goodC.difficultD.interesting

2A.problemB.taskC.praiseD.subject

3A.plantedB.collectedC.carriedD.boiled

4A.himB.meC.themD.her

5A.touchB.sellC.drawD.watch

6A.take outB.break outC.carry outD.go out

7A.carrotB.coffeeC.eggD.juice

8A.forgottenB.shownC.facedD.left

9A.differentlyB.suddenlyC.heavilyD.quickly

10A.sinceB.unlessC.whenD.before

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。

It seems that self-help books are topping best-seller lists more often these days. More people are turning to self-help books for advice on how to live their lives. Last year, sales of these books in the UK rose 20 percent, reaching a record high of 3 million, the Guardian reported.

Famous people or psychologists( 心理学家) wrote many of the self-help books. They teach you how to deal with problems in your life—for example, how to get along with your classmates, how to manage your time well and how to find happiness in your daily life.

But can these books really help us with our lives? People have lots of different opinions about this.

Julie Hall from London is a big fan of self-help books. After she read more than 300 of them, she set up her own self-help website. Her site helps women succeed in the business world. “They(self-help books) can give you the courage to do whatever you want to do,” she told the Independent.

However, recent research by the University of Montreal in Canada might not agree with that. Researchers surveyed two groups of people—one of the group had read many self-help books, while the other hadn’t. They found that people in the group who had read more self-help books have more stress.

There is no single “quick fix” that can make our lives better. However, it’s always good to know that help is at hand when we need it.

Self-help books help us learn to live 1

Introduction

2people are turning to self-help books for advice on how to live their lives.

Many of the self-help books were 3by famous people or psychologists.

They teach you what to 4with problems.

Opinions

After 5more than 300 of them, Julie Hall set up her own website. Her site helps women have 6in the business world.

Self-help books can give you the courage to do whatever you 7to do.

8research by the University of Montreal in Canada might not agree with that.

A survey shows that people who had read more self-help books were more 9

Conclusion

There is no single “quick fix” that can 10our lives, but having help at hand is good.

【题目】

Summer is a great time to improve your child’s reading! Reading over the summer can help your child keep up his reading gains during the past school year AND also help prepare him for the next year!

How to sign up:

We are inviting you to sign up for free to help your child be an active reader this summer!

Go to www. readfun org

*Select “Parent”(NOT “Teacher”)

*Click on the blue “Sign Up”

What we provide:

We provide you with thousands of free, high-quality articles with questions and activities. To make summer reading easy, we have selected interesting and knowledge-filled articles of different levels. You can go to www. Readfun.org/summer-reading to download and print the articles for free.

How to use:

TIP 1: Articles for summer reading should be accessible, so be sure to choose articles at your child's reading level. Don’t be afraid to star with articles of lower grade levels. The important thing is that he reads, reads, reads!

TIP 2: It’s also important to help your kid develop good reading habits Help him keep a good record of his summer reading. Besides, encourage him to discuss what he has read with family members. That way, you will all have a good time.

We wish you and your family a great summer

1The first two sentences of the text above are about________.

A.different types of booksB.the coming school year

C.the importance of summer readingD.good places for summer reading

2One of the steps for parents to sign up on www. readfun.org is to________.

A.select “Parent”B.finish a test

C.choose a tipD.print an article

3What does www. readfun.org provide?

A.Online teachers.B.Pen friends' information.

C.Interesting videosD.Articles of different levels

4According to TIP 2, parents should help their kids develop________good reading habit(s).

A.1B.2C.3D.4

5The text above is written to________.

A.introduce a reading programmeB.sell books to school kids

C.encourage parents to read moreD.share reading experience

【题目】Young novelist

Suzanne Todd has just won the Best New Writer Prize for her first book, Roadrunner. The idea for the book came from her own travelsfour years ago she decided to give up her job in a bank to go round the world on her own for a year.

“I was tired of doing the same thing every day and wanted to find some excitement before it was too late,” she says. “It was fun getting ready for the trip, and thinking about all the things I would do. But when the day came to leave, I was suddenly afraid, and I didn’t want to go. I kept thinking, what am I doing? What’s wrong with me? I have no job, no money, and I am all by myself! I felt so worried sitting on the plane that I was counting the weeks until I could come back! But once the plane landed, I realized how exciting life was, and how lucky I was able to do this. I saw many wonderful things, and in India I met Richard, who is now my husband.”

Back home, she started writing Roadrunner. This novel is about Tara Roberts, who decides to give up her job and travel round the world, and it sounds like it is all a true story about Suzanne. “Tara goes to the same places as me and feels the same about them, but I don’t have her crazy way of behaving or get into danger as she does,” Suzanne explains.

Suzanne’s second book, called Sailing, shows Tara in different funny situations, and unusually for a second book, is just as enjoyable as the first. This is even more surprising when you consider that since the birth of her son, Suzanne has had to find the time for writing while looking after him. “I have to plan things better now,” she says.

Roadrunner is going to be made into a film, a third and final novel about Tara is planned, and Suzanne is still only 29. How does she feel about her future? “I just take things as they come,” she says with a smile.

1The underlined word “this” in Paragraph 2 refers to .

A.giving up her jobB.travelling around the world

C.meeting her husbandD.being a worker in a bank

2In what way are Suzanne and the character of Roadrunner similar?

A.They have similar travel experiences.B.They have similar characters.

C.Both write books about their journeys.D.Both lead dangerous lives.

3How does the writer feel about Suzanne’s second book Sailing?

A.He’s not pleased Suzanne spent less time on it.

B.He’s surprised Suzanne can repeat her success.

C.He’s not interested in reading more about the same person.

D.He’s pleased she’s included ideas about children in it.

4What can we learn from the story?

A.Suzanne Todd was a bank clerk after going around the world.

B.Three novels about Tara are planned and one of them has finished.

C.It tells us some background information about the book Roadrunner.

D.Suzanne Todd won the Best New Writer Prize for her first film.

5What kind of person is Suzanne?

A.She is quiet and shy and doesn’t take risks.

B.She does crazy things and gets into dangerous situations.

C.She likes to plan things very carefully.

D.She is happy and enjoys the challenge.

【题目】 As a teenager, I felt I was always letting people down. I was rebellious(叛逆的) on the outside, but on the inside I wanted people to______me.

Once I left home to hitchhike (搭便车) to California with my friend Penelope. The trip wasn’t ______and there were many times I didn’t feel safe. Especially,one situation made me______for still being alive. When I returned home, I was different — not so outwardly(外表上) sure of myself.

I was happy to be home. But then I noticed that Penelope, who was______with us, was wearing my clothes. And my family seemed to like her better than me. I wondered if I would be______if I weren’t there.

I told my mom, and she explained that ______ Penelope was a lovely girl, no one could ______ me. I pointed out, “She is more patient and is neater than I have ever been.” My mom said these were wonderful_____but I was the only person who could fill my______. She made me realize that even with my faults(过错)— and they were many—I was a loved member of the family who couldn’t be replaced.

I became a searcher, finding out who I was and what made me unique(唯一的).My______of myself was changing. I wanted a solid base to start from. I started to resist (抵制) pressure to______ in ways that I didn’t like any more, and I______who I really was. I came to feel much more_____ that no one can ever take my place.

Each of us holds a unique place in the world. You are______no matter what others say or what you may think. So forget about being replaced. You______be.

1A.receiveB.replaceC.likeD.leave

2A.hardB.easyC.funD.long

3A.wonderfulB.carefulC.helpfulD.grateful

4A.playingB.eatingC.stayingD.traveling

5A.lovedB.caredC.missedD.explained

6A.althoughB.whileC.asD.unless

7A.replaceB.compareC.scoldD.match

8A.timesB.qualitiesC.peopleD.girls

9A.characterB.roleC.taskD.form

10A.pictureB.senseC.viewD.attitude

11A.thinkB.actC.changeD.learn

12A.hatedB.wishedC.expectedD.celebrated

13A.happyB.doubtfulC.sureD.lonely

14A.specialB.sureC.wonderfulD.lovely

15A.can’tB.shouldn’tC.mustn’tD.needn’t

【题目】 A computer program that could help catch and even translate messages from aliens in outer space has been developed by a British scientist.

If aliens are discovered one day, scientists fear their language may make it impossible to understand them. But John Elliott of Leeds Metropolitan University in Britain has come up with a program that can figure out the structure(结构) of their language. He thinks that’s the first step in understanding what they are saying.

Dr Elliott’s program would compare an alien language to a database(数据库) of 60 different languages in the world to look for a similar structure. He believes that even an alien language will have its won structure. “Language has to be structured in a certain way, or it will be hard to use,” he told New Scientist Magazine.

Research has shown that it is possible to know if a signal(信号) carries a language rather than a picture or music. Dr Elliott has gone a step further by finding a way to pick out what might be words and sentences. Because languages have different word orders, Dr Elliott has set up a library of the sentence structures of 60 human languages.

If a message is received from outer space, it could be compared against this database. Scientists would then be able to see if it’s similar to any human language, or a mix of the languages.

However, Dr Elliott also said that in order to translate what the aliens are actually saying, it may still be necessary to have a “code(密码) book”.

1Why did Dr Elliott come up with the program?

A.To learn more about outer space.B.To develop a new language.

C.To help translate messages from aliens.D.To compare an alien language to human languages.

2According to Dr Elliott, what’s the first step of understanding an alien language?

A.Coming up with a programB.Knowing its structure

C.Understanding aliensD.Discovering aliens

3What does Paragraph 4 mainly tell us?

A.A way to make the program work.

B.Dr Elliott’s findings about different kinds of languages.

C.Three important functions of the program.

D.The number of sentence structures of human languages.

4How does the program work when it receives a message from aliens?

A.Mix the message with 60 human languages.

B.Translate the message and send it to the database.

C.Pick out the sentence structure and translate it.

D.Compare the message to the database of 60 human languages.

5What can we infer from the story?

A.Not all languages have their own structures.

B.To translate alien languages, there is much work to do.

C.The structure of alien languages is similar to that of human languages.

D.Alien languages are signals carrying pictures and music.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网