题目内容
9.In daily life,everyone has a lot of problems.I also have my problems.I study very hard,sometimes I get high marks,but sometimes I can't do well in the exam.Maybe I care about exams too much.Before the exam,I always feel too nervous to fall asleep.The mid-term is coming.I don't know what I should do.Most of my teachers think I can do well in my study,however,my mother doesn't,she usually says,"Honey,why you blew the exam(考砸了),don't forget.You are an excellent
student,you must study hard,and you must get higher mark next exam."When my mother says that,I always feel very upset.I am not oracle(圣人),why can't I make mistakes?
I have another problem.I have a best friend.She is Mary.I had a fight with her.Now I regret.I want to say sorry to her,but it is hard to do that,you know.I am unhappy.Can you help me?
Information Card
Jessica
| 81.How Jessica studies | She studies very hard. |
| 82.The reason why she can't do well in the exam | Becauseshe cares about exams too much. |
| 83.The person who makes her upset | Her mother. |
| 84.Her best friend | Mary. |
| 85.What you think of Jessica | I think she is unhappy and introverted. |
分析 这篇文章主要介绍了在日常生活中,每个人都有很多问题,杰西的问题是很努力的学习,有时得高分,但有时考不好.考试前,总是紧张得睡不着.每次听到妈妈的话,都感到厌烦.另一个问题,她有一个最好的朋友,她是玛丽,她们吵架了,现在杰西很后悔,想对她说对不起,但很难做到,她不开心,想寻求帮助.
解答 答案:81.She studies very hard.细节理解题.根据第一行句子I study very hard,sometimes I get high marks,but sometimes I can't do well in the exam.我很努力的学习,有时我得高分,但有时我考不好.可知她学习很努力.故答案为She studies very hard.
82.Because she cares about exams too much.细节理解题.根据第一行句子Maybe I care about exams too much.也许我太在乎考试.可知她考试考不好是因为太在乎考试了.故答案为Because she cares about exams too much.
83.Her mother.细节理解题.根据第二段第二行句子When my mother says that,I always feel very upset.当我的母亲说这些的时候,我总是感到很沮丧.可知使她心烦意乱的人是她的母亲.故答案为Her mother.
84.Mary.细节理解题.根据最后一行句子I have a best friend.She is Mary.我有一个最好的朋友,她是玛丽.可知她的好朋友是玛丽.故答案为Mary.
85.I think she is unhappy and introverted.细节推理题.根据最后一行句子I want to say sorry to her,but it is hard to do that,you know.I am unhappy.我想对她说对不起,但很难做到,你知道,我不开心.以及上文的介绍不喜欢妈妈说的话.可推知她的性格是内向的,而且不开心.故答案为I think she is unhappy and introverted.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| A. | half past six | B. | ten past seven | C. | fifty six | D. | ten to seven |
| A. | when | B. | until | C. | before | D. | while |
| A. | fix up | B. | set up | C. | put up | D. | make up |
-But it off ten minutes ago!The music is from the radio.( )
| A. | so that; has been turned | B. | when; turned | ||
| C. | if; was turned | D. | because; is turned |
---The latest?OK,Kobe retired from LA Lakers.( )
| A. | .whom | B. | .which | C. | .who | D. | what |
-Of course.Not only I but also my little sister____"The Voice of China 4".( )
| A. | to like | B. | likes | C. | like to | D. | like about |