题目内容

【题目】根据短文内容回答下列问题。
The word "hobby" is an interesting word. Every person has one thing he or she likes to do for fun. Some people like to collect things like stamps or story books. Others like to play football or go window shopping where you can look at many beautiful things without buying them.
I have many hobbies I do for fun. I sometimes play golf with my sons. I play tennis with all the family. I like to collect music books. I also collect musical instruments from China like the erhu, the dizi, the xiao, the suona, and the pipa. These are the instruments of China which cannot be found in America.
My favourite hobby is fishing. I like to go and see my brother in the state of Alaska where fishing is wonderful. The two of us take a boat and go to a small river where we fish for salmon, the American most famous fish.
(1)What does the word "hobby' mean in Chinese?
(2)What's the writer's favourite hobby?
(3)Where does his brother live?
(4)What is salmon?
(5)What is your hobby?

【答案】
(1)

爱好


(2)

Fishing


(3)

He lives in the state of Alaska.


(4)

The American most famous fish.


(5)

My hobby is swimming. (答案不一)


【解析】本文介绍hobby的意思以及作者的爱好。
⑴词义猜测。根据第一段Every person has one thing he or she likes to do for fun可知答案是:爱好。
⑵细节理解。根据第三段My favourite hobby is fishing.可知答案是Fishing.
⑶细节理解。根据I like to go and see my brother in the state of Alaska可知他哥哥住在阿拉斯加。所以答案是:He lives in the state of Alaska.
⑷细节理解。根据The two of us take a boat and go to a small river where we fish for salmon, the American most famous fish. 可知salmon是美国最著名的鱼。所以答案是:The American most famous fish.
⑸问答题者的爱好,根据自己的情况填写,注意使用名词或动名词。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后从下面四个答案中选择可以填入相应空白处的最佳答案。

“I’ve been writing a book, John. Do you think anyone would be interested in ________ _ it?” said the old lady.

John took over the papers from her shaking hand and let her sit in a chair. He remembered her rich _________ in the early days of the Old West. He looked through the papers. “It’s good, Grandma,” he said gently. Then realizing that she _________ hear him, he shouted into her ears. “I think it’s very good. I’ll send it to a publisher (出版商).”

Ten days later, he reported that the publisher had read a few ________ _ . He agreed to publish it, and he had paid $100 for the copyright (版权). ________ money would be given as an advance (预付款). Every month, John brought her $100 with a letter from the publisher telling about the progress of the book.

One morning, three months after her 100th birthday, Grandma didn’t get up. The doctor told her that she couldn’t _________ more than a few days. She was ready to go, but she first wanted her book to be in print. John promised that she could get it very soon.

Grandma held on until the day the book came into her hands. She proudly touched her book with her fingers, tears in her eyes. Two hours later, she died peacefully, ________ holding her book.

Her granddaughter took the book and ________ _ it. “Why, it’s just blank (空白) pages!” She cried in surprise. John’s face turned ________. Then the girl understood. Therenever was a book. It was John ________, who couldn’t take away his grandmother’s only hope, had written the letters and sold his car to pay the advance.

【1】A. borrowing B. publishing C. reading D. lending

【2】A. advice B. experiences C. thoughts D. family

【3】A. couldn’t B. needn’t C. mustn’t D. wouldn’t

【4】A. words B. letters C. pages D. books

【5】A. Some B. Much C. Enough D. More

【6】A. die B. stop C. last D. remain

【7】A. still B. yet C. always D. then

【8】A. closed B. opened C. turned on D. turned off

【9】A. white B. red C. grey D. yellow

【10】A. herself B. himself C. him D. her

【题目】My father was lame(瘸的) and very short. I was very shy to be seen with my father when I was growing up. When we walked together, he used to put his hand on my arm for balance, and people would stop to watch us. So I didn’t like to go out with him. Sometimes my mother left our town to see her sister, and I had to helphim instead of my mother. I didn’t say much as we went along. As we started out, he always said, “You can walk fast. And I can keep up with you.”

We usually walk to the subway, by which he went to work. He went to work though he was sick or it was bad weather. He almost never missed a day, and could get to the office on time even if others could not. When snow or ice was on the ground, it was impossible for him to walk even with other person’s help. At such times my sister or I would pull him across the streets on a child’s sleigh(雪橇) to the subway entrance.

When I think of it now, I am surprised how much courage(勇气) he had to make his way to the office. I never heard my father complain about it. Now he has been gone many years, but I think of him often. I really want to tell him how sorry I feel for it and how deeply I love him.

【1】When the writer walked with his father, _______.

A. he thought it pleasant to help his father

B. he told his father a lot about his school

C. he felt proud of his father

D. he felt shy of walking with his father

【2】The writer’s father _______.

A. needed to take exercise every day

B. went out to send his children to school every day

C. had a job in an office

D. went to work on the farm every day

【3】_______ helped father go to work when it snows.

A. Only the writer himself

B. The writer and his mother together

C. Only the writer’s sister

D. With the help of a sleigh, the writer or his sister

【4】Which is the correct meaning of “complain about”

A. 抱怨 B. 谈论 C. 说到 D. 代替

【5】From the passage we know that _______.

A. the writer misses his father deeply

B. the writer is always ready to help his father

C. the writer has a happy family now

D. the writer’s father works harder than before

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网