题目内容
【题目】 Scientists think that there has been life on the earth for hundreds of millions of years. However, we haven't found life on other plants yet. Why not?
The Earth is a planet and it goes around the Sun. Seven other planets also go around the sun. None of them has an environment with air, so people and living things cannot grow. The Sun and its planets are called the solar system(太阳系). The solar system is a small part of our galaxy(星系).
But scientists have discovered many other galaxies in the universe. But they are far away and their light has to travel for many years to reach us. It is hard to understand how large the universe is.
So far, scientists have sent lots of spaceships to look at other plants in our solar system, and some spaceships have gone beyond the solar system. However, no one has discovered any life in space yet.
But why has no one from other plants sent us a message? Have they tried to send information to us? With so many stars in the universe, are we alone, or is there life out there in space? We don't know yet.
【1】How many planets go around the sun?
A.SevenB.EightC.NineD.Ten
【2】In order to look at other planets in the solar system, scientists have sent many________.
A.e-mailsB.planesC.spaceshipsD.messages
【3】_______ has found life on other planets.
A.No oneB.A scientistC.A travelerD.A student
【4】Which of the following is TRUE?
A.All the planets have an environment with air.B.It’s easy to know how large the universe is.
C.There is only one galaxy in the universe.D.The solar system includes the sun and its planets.
【5】The best title of this passage should be ________.
A.The MoonB.The Solar SystemC.The Stars at NightD.The Sun
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】
文章主要介绍了太阳系的相关内容。
【1】细节理解题。根据文章第二段第一行“The Earth is a planet and it goes around the Sun. Seven other planets also go around the sun”“地球是一颗行星,绕着太阳转。其他七颗行星也绕着太阳转”可知,除了地球之外还有七颗行星围绕着太阳转,所以共有8颗行星围绕着太阳,故选B。
【2】细节理解题。根据文章倒数第二段第一行“scientists have sent lots of spaceships to look at other plants in our solar system”“科学家们已经发射了许多宇宙飞船来观测太阳系中的其他行星”,故选C。
【3】细节理解题。根据文章第一段第二行“However, we haven't found life on other plants yet”“然而,我们还没有在其他行星上发现生命”,故选A。
【4】细节理解题。根据文章第二段第二行“None of them has an environment with air”“他们都没有空气环境”可知,A说法是错误的;根据文章第三段第二行“It is hard to understand how large the universe is”“很难理解宇宙有多大”可知,B说法是错误的;根据文章第三段第一行“But scientists have discovered many other galaxies in the universe”“但是科学家在宇宙中发现了许多其他星系”可知,C说法是错误的;根据文章第二段第二、三行“The Sun and its planets are called the solar system”“太阳及其行星被称为太阳系”可知,D说法是正确的,故选D。
【5】主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了太阳系的相关内容,故选B。
【题目】 近期 ,一儿童因痴迷电脑游戏重度用眼,导致病变失明;一17岁少年边玩手机边骑车,遭遇车祸并高位截瘫……。好多惨痛案例再次把青少年是否能使用智能手机(smart phone)的话题推到了风口浪尖。请根据下列表格信息写一篇100词左右的短文。
赞同者观点 | 1. 通过QQ、WeChat(微信)和家人朋友联系更方便。 2. 看教学视频,帮助学习。 3. ...... |
反对者观点 | 1. 闲聊过多,贻误学业。 2. 沉迷手机游戏,损害健康,耽误学习,影响同家人朋友沟通。 3. ...... |
你的观点 | ...... |
注意:
1. 可以适当发挥。
2. 短文中不得出现真实的人名、校名等相关信息。
3. 所给开头不计入总字数。
Nowadays, more and more young children use smart phones to do different kinds of things.