题目内容

【题目】阅读下面的短文,根据短文内容及首字母提示,在短文空白处填上一个适当的词,使短文完整、通顺,语法正确。

Last week, my lovely pet dog died. I was u1 these days.

This morning when the break time between classes came, all my classmates were having a rest. Some of them were playing games on the playground, and others were t2 with each other happily. I sat in my desk without a word. Then I saw Jack walk to me. He seemed to look for something on the floor by my feet. I asked him whether he lost something.“I lost a very important thing.” he said, “Now I’m looking for it on your face.” Suddenly I u3 what he meant. Then there was a s4 on my face, and it became bigger. Jack told me that was just the thing he was looking for.

It's a day's time whether you are happy or not, why not be happy to s5 every day?

【答案】

1unhappy

2talking

3understood

4smile

5spend

【解析】

本文讲述了上周,“我”可爱的宠物狗死了,这些天不开心。今天早上课间休息时间,杰克帮我找回了脸上的笑容。他告诉“我”:无论你是否快乐,这都是一天的时间,为什么不快乐地度过每一天呢?

1句意:这些天我不开心。

根据“my lovely pet dog died”我可爱的宠物狗死了,结合所给首字母,所以此处是不开心,故答案为unhappy

2句意:其他人正在愉快地交谈。

根据“Some of them were playing games on the playground”他们中的一些人在操场上玩游戏,用的是were doing,所以此处也是were doing,结合所给首字母,故答案为talking

3句意:我突然明白了他的意思。

根据“ Then there was a smile on my face, and it became bigger”然后我脸上露出了笑容,笑得更灿烂了,结合所给首字母,所以此处是理解,明白;全文是过去时,所以此处也是过去时,故答案为understood

4句意:然后我脸上露出了笑容,笑得更灿烂了。

根据“I was unhappy these days.”这些天不开心,脸上肯定没有微笑,所以前文他理解朋友的话,结合所给首字母,此处是露出微笑,故答案为smile

5句意:为什么不快乐地度过每一天呢?

根据“It's a day's time whether you are happy or not, why not be happy to s___5___ every day? 无论你是否快乐,这都是一天的时间,为什么不快乐地 每一天呢?结合所给首字母,所以此处是度过,动词不定式to后跟动词原形,故答案为spend

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据要求完成下面各小题。

Have you ever counted the number of digits (数字) in your mobile phone number? Your number has 11 digits. You may sometimes find it hard to remember your number. That’s because China has the longest mobile phone numbers in the world. Why is that?

The 11 digits can be divided into three parts. Each part has a different meaning. The first three numbers tell you which mobile phone service provider (提供者) you are using For example, 135 is for China Mobile Communications Corporation and 188 is for China Unicom. The fourth to the seventh digits tell you where the number is registered (注册). And the last four digits are random (随机的).

The main reason for using 11 digits is that we have the largest population in the world. We once had 10 numbers. But as our population grew, there were not enough numbers for us to use. So we began to use 11 digits starting from 1999. Eleven digits can be used to make tens of billions of mobile phone numbers.83That’s enough for each person to have seven or eight phone numbers to use in China.

And mobile phone numbers can be recycled. Usually, the service provider will reuse a canceled number after three to six months.84If you call a number that you haven’t contacted (联系) for a long time, you may find that its owner has changed.

Besides China, Britain and Japan also use 11-digit mobile phone numbers. But their numbers always start with 0. So they cannot create as many numbers as we can. Countries like the United States, Australia and India use phone numbers with 10 digits. Canada’s mobile phone numbers are perhaps the shortest in the world: they use seven digits.

A.根据短文内容回答问题。

1Is China the only country that uses 11-digit mobile phone numbers in the world? Why?

________________________________________________________________

2Why does China use 11 digits for mobile phone numbers?

________________________________________________________________

B.将短文中划线的句子译成汉语。

3_______________________________________________________________________

4_______________________________________________________________________

C.请给短文拟一个适当的英文标题。

5_________________________________________________________________________

【题目】 The Internet is becoming an important part of our lives. We can do many kinds of things on the Internet, such as shopping, chatting, listening to music, watching TV and so on. _______. But our bodies need to rest. Using the Internet too long is bad for our health, because sitting too long in front of the computer will make the neck and shoulder ache. Do you know other health problems that come from using the Internet?

Dr. Pierre Michaud from Switzerland and his workmates did a survey of 7,200 young people from 16 to 20 years old about their Internet use. The survey shows that too much or too little time on the Internet may cause depression(抑郁). They think those who are online for more than two hours every day are “heavy Internet users”. Different from regular(有规律地) Internet users, both heavy users and non-users get depressed easily. It’s bad for health.

Spending too much time on the Internet shows that users don’t want to face the real world. _____________. Spending too little time on the Internet also shows the users are lonely, because they just have a talk with their friends on the Internet.

What kind of Internet user would you like to be? Perhaps it’s time for you to think carefully.

1A.B.C中为①②处选出恰当的选项,使文章通顺、连贯、合理。

A.It makes our lives more interesting and easier

B.In daily lives, they feel lonely(孤独)

C. You should say no to the Internet

________; _________

2判断正误。正确的在括号里写T, 错误的写F

Spending too little time on the Internet can’t cause health problems.

3Who are “heavy Internet users”?

_______________________________________.

4What’s the topic sentence of this passage?

______________________________________.

5将划线句子翻译成汉语。

_______________________________________.

【题目】 Lao She wrote Teahouse in 1957. The play shows the life in China between 1898 and 1945. It takes place in a teahouse in old Beijing and it tells us the story of Wang Lifa and his customers(顾客). It asks us to see the teahouse as the centre of the neighborhood. Finally, it says goodbye to old Beijing and its people.

The story starts in 1898 during the Qing Dynasty. It continues in 1916, and finally, it brings the audience to the end of the Anti-Japanese War in 1945. After the war, Wang loses the teahouse and he dies.

Lao She was born in Beijing in 1899. His parents sent him to the Teahouse’s School in Beijing and he learned to teach. Form 1924 to 1929 he taught Chinese to the English in London. He wrote many plays, novels(小说) and short stories. He was named a “People’s Artist” and a “Great Master of Language”. He was one of the greatest Chinese writers of the 20th century.

In Lao She’s Teahouse today, waiters bring tea to the customers and sell them delicious Chinese food. If you like Beijing Opera, folk music, acrobatics or magic shows, you can enjoy them in the teahouse. Lao She’s Teahouse gives a wonderful welcome to everyone from China and from all over the world.

1What’s the main idea of Paragraph 4?

A.Lao She.B.Lao She’s Teahouse.

C.The story of Teahouse.D.The play Teahouse.

2How many years of life in China is shown in the play Teahouse?

A.57 years.B.45 years.C.98 years.D.47 years.

3When does Wang Lifa lose the Teahouse?

A.In 1898.B.In 1916.C.Before 1945.D.After 1945.

4Lao She was all of the following except __________.

A.a boss of TeahouseB.a People’s Artist

C.a Great Master of LanguageD.one of the greatest Chinese writers of the 20th century

5Who were welcome to Lao She’s Teahouse today?

A.Only Chinese customers.B.Only foreign customers.

C.Every customer from home and abroad.D.Only Beijing opera audience.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网