题目内容
阅读理解
Rebecca Stevens was the first British woman to climb Mount Qomolanga. Before she went up the highest mountain in the world, she was a journalist and lived in a small fiat (公寓) in South London.
In 1993, Rebecca left her job and her family and traveled to Asia with some other climbers. She found that life on Qomolangma is hard.“You must carry everything on your back,”she said,“so you can only take things that you will need. You can't wash on the mountain, and in the end I didn't even take a toothbrush. I am usually a clean person but there is no water, only snow, Water is very heavy so you only take enough to drink!”
When Rebecca reached the top of Mount Qomolangma on May 17,1993, it was the best moment of her life. Suddenly she be came famous.
Now she has written a book about the trip and people often ask her to talk about it. She has a new job too, on a science programme on television.
Rebecca is well known today and she has more money, but she still lives in the little flat in South London among her pictures and books about mountains!
(1) Before Rebecca climbed Qomolangma, she worked as a ________
[ ]
(2) Rebecca went to Asia to ________ in 1993.
[ ]
A. spend a holiday with her family
B. climb the highest mountain
C. look for a new job
D. take some pictures
(3) Rebecca found life on Qomolangma is hard because ________.
[ ]
A. she is usually a very clean person
B. she has nothing but a toothbrush
C. water there is very heavy and expensive
D. everything that is needed has to be carried on the back
(4) After her trip to Asia, Rebecca ________
[ ]
(5) Rebecca became famous for ________
[ ]
A. her science programme
B. her pictures and books
C. having much money
D. reaching the top of Mount Qomolangma
解析:
|
(1) C 从第一段的结尾可以知道本题的答案 (2) B 珠穆朗玛峰是世界上最高的山峰 (3) D 文中她谈到You must carry everything on your back. (4) B 从最后的一段中知道本题的答案 (5) D 从第三段中很容易推出本题的答案 |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||