题目内容
【题目】
Shop online Are you tired of carrying a lot of things after shopping? Are you standing waiting for a long time to pay? Welcome to Fashion Shop on the Internet. You can have less trouble. |
Have something delicious Are you worrying about where to have dinner? Do you have trouble ordering dishes? Come to Happy Every Day and feel the differences here! |
Learn languages Are you afraid that you are too old to start learning a language? With our Smart Learning Program, you can learn to speak any language in a month. Just have a try now. |
Learn to use computers Do you want to learn how to use computers? Come to Computer World! No matter how old you are, you will be interested in it with our help. And you can get a 50% discount if you come here before August 1st. If you are our regular customer, we will give a lower price, 60% off. Call us at 8855-6731 for more information. |
【1】With Fashion Shop, you ________.
A.don’t need to pay for what you want
B.don’t have to wait for a long time to pay for what you buy
C.can buy anything at the lowest price
D.can become tired of buying so many things
【2】If you________, you can learn any language in a very short time.
A.go to ShopB.go to Happy Every Day
C.join the Smart Learning ProgramD.call someone at 8855-6731
【3】Suppose the cost of the course at Computer World is 800 yuan. If Li Ming goes there on July 30 for the second time, he only needs to pay ________.
A.320 yuanB.480 yuanC.400 yuanD.800 yuan
【4】According to the passage, we know ________.
A.old people can’t take the computer courses at Computer World
B.we can eat something delicious at Happy Every Day
C.Smart Learning Program offers service twelve hours a day
D.we can call 8855-6731 to get some information about how to cook
【5】The passage above is probably from________.
A.TVB.newspapers
C.the food magazineD.the shop on the Internet
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】B
【5】B
【解析】
本文是一篇广告应用文。给出了有关网上购物、就餐、学习一种语言、计算机课程四则广告。介绍了其相关信息。
【1】细节理解题。根据第一则信息“Are you standing waiting for a long time to pay? Welcome to Fashion Shop on the Internet. You can have less trouble.”可知,如果在Fashion Shop,不需要排队很长时间去付钱。故选B。
【2】细节理解题。根据第三则信息“Learning Program, you can learn to speak any language in a month.”可知在很短时间内学会一门语言,可以加入the Smart Learning Program。故选C。
【3】推理计算题。根据第四则信息“And you can get a 50% discount if you come here before August 1st. If you are our regular customer, we will give a lower price, 60% off.”可知,8月1日之前,对于一个经常去的顾客可以享受四折优惠。800元,打四折是320元。故选A。
【4】细节判断题。根据第四则信息“No matter how old you are, you will be interested in it with our help.”可知,老人也可以参加计算机课程,排除A。根据第二则信息,可知B选项描述是正确的。文中没有涉及到C选项,排除C。根据“Call us at 8855-6731 for more information.”出现在第四则信息内,拨打这个电话可以了解计算机课程信息。故选B。
【5】推理判断题。根据各部分的描述可知是有关网上购物、就餐、学习一种语言、计算机课程四则广告,可能来源于报纸。故选B。