题目内容

【题目】A: Were you at home yesterday?

B: Yes. 1

A: What did you do?

B: I read a book.

A: 2

B: OK. The name of the book is Harry Potter and

the Deathly Hallows.

A: Oh, I know it. It’s a popular book. 3

B: It’s really a great book. What did you do yesterday?

A: We had a party for my grandmother. 4

B: Did you give her a present?

A: Yes. I bought a scarf for her.

B: 5 Did you enjoy yourselves?

A: Sure! We had a good time.

A. Tell me about it.

B. I think she must be very happy.

C. Everyone in Britain knows the book.

D. Who wrote it?

E. I stayed at home all day.

F. It was her seventieth birthday.

【答案】

1E

2A

3C

4F

5B

【解析】

本文是AB两个人之间的对话,他们各自讲述自己昨天所做的事。

1根据A: Were you at home yesterday? B: Yes.可知,此处表示在家,故选E

2根据OK. The name of the book is Harry Potter and the Deathly Hallows.可知,此处告诉它有关这本书的信息,故选A

3根据It’s a popular book.可知,它是一本受欢迎的书,因此每个人都喜欢它,故选C

4根据We had a party for my grandmother.可知,我们为祖母举行聚会,这是她的生日,故选F

5根据A: Sure! We had a good time. 可知,我们都很高兴,因此我的祖母也很高兴。故选B

根据前后文的语境,结合情景交际,认真阅读空格前后的语句,进行推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据It’s a popular book.可知,它是一本受欢迎的书,因此每个人都喜欢它,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空
It can be dangerous to travel by sea. Ships sometimes1 far away from land. When this happens, the sailors(海员) have to get into small boats. If another ship does not come and help them and they do not have enough food or water, they will 2.
Most people believe we must not drink sea water. They believe that if we3,we shall be very ill 4 all the salt in the water. A doctor called Alain Bombard did not believe this. He thought that people could stay alive by5sea water and eating small fish, animals and plants from the sea. On 19 October 1953, he set out in a small boat to6 the Atlantic Ocean(大西洋). He did not take any food or water with him.
Every day Dr. Bombard drank just a little sea water. He also caught fish and they had water7 them. He drank this water. He could not cook the fish, so he ate them as they were. He took small plants from the sea, 8 gave him more food. Dr. Bombard became 9, tired and quite ill, but after 65 days at sea he was still alive. He traveled 2,750 miles from one side of the Atlantic Ocean to the other, and on 24th,December 1953, he reached Barbados.
He lost 20 kilos,but he showed that people could live 10 sea water, the animals and plants in the sea.
(1)A.sinks B.goes down C.sink D.lost
(2)A.ill B.die C.dead D.sick
(3)A.do B.did C.have D.will do
(4)A.because B.as C.for D.because of
(5)A.drink B.have C.drinking D.getting
(6)A.across B.crossing C.cross D.through
(7)A.on B.in C.around D.under
(8)A.that B.which C.those D.what
(9)A.cold B.warm C.cool D.hot
(10)A.by B.about C.on D.in

【题目】根据短文理解,从A、B、C三个选项中选择最佳答案填空。
A young man went to visit a wise man living deep in the mountain for the wisdom of life.
"Excuse me! Could you please tell me what the most 1 day in our lives is? Is it the day when we were born or the day we 2? Is it the day when we fall in love or the day we succeed?" The young man asked.
"3. The most important day in our lives is today," the wise man replied calmly.
"Why?" The young man felt more than 4, "Is it because there is a moving event taking place today?"
"No. Nothing has happened today."
"Is it because of my visit?"
"Even if nobody visited me today, today is 5 very important because today is the only wealth we have. No matter how memorable yesterday is, it has gone by like a ship going down into the sea; no matter how bright tomorrow may be, it is yet to come; but no matter how common today is, it is 6 our control. "
The young man still wanted to ask something, while the .wise man 7 him and said, "When we are talking about the meaning of today, we have 8 a lot of it."
The young man nodded and then went down the mountain.
Actually, today is the only 9 we have. So, what we should do now is to 10 yesterday and tomorrow and catch fast today!
(1)A.important B.necessary C.comfortable
(2)A.miss B.die C.grow
(3)A.Nothing B.None C.No one
(4)A.excited B.pleased C.surprised
(5)A.yet B.already C.still
(6)A.for B.under C.on
(7)A.stopped B.refused C.encouraged
(8)A.avoided B.handed C.wasted
(9)A.excuse B.way C.chance
(10)A.forget B.remember C.call

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网