题目内容

【题目】 Years ago, I celebrated my 40th birthday with my friends. I arrived at the restaurant ahead of time, ________I waited outside the restaurant. Then a homeless man came up to me and asked for ________. I had been given strict orders by my friends not to bring my wallet in case(以防) I paid for the meal. So I told the man that I had________money. He quietly smiled at me, and then left.

Just then a friend who just arrived called out "Happy birthday!" Hearing this, the man turned and asked, "Hey man, it's your birthday today?" "Yes, it is", I said. He________, smiling and said loudly, "Happy birthday, man!" But I could hardly imagine what happened next. The man reached into his pocket, pulled out a dollar bill and said "Here man, take this."

Though I was________his action, I didn't want to accept money from a homeless man. I said, "Thanks. That's really________of you, but that's OK." The man looked directly into my eyes and said, "Please take this." I still hesitated (犹豫)to accept this________, but I heard a voice within me shouting, "TAKE THE MONEY!" I hesitantly reached out and said, "Thank you". Excitedly, he caught my________, gave me the dollar and said, "No, thank you brother!"

That experience made me feel like I had got far more than $1! This was one of my greatest life________: No matter how poor we may be, we always have something valuable to__________with others.

1A.untilB.ifC.soD.but

2A.moneyB.foodC.opinionsD.directions

3A.someB.noC.muchD.enough

4A.returnedB.appearedC.jumpedD.explained

5A.angry aboutB.worried aboutC.surprised atD.proud of

6A.niceB.sillyC.wrongD.clever

7A.newsB.invitationC.jobD.gift

8A.legB.handC.feetD.eyes

9A.meetingsB.plansC.competitionsD.lessons

10A.shareB.learnC.rememberD.find

【答案】

1C

2A

3B

4A

5C

6A

7D

8B

9D

10A

【解析】

本文讲述了作者在过生日的时候遇到一个无家可归的人,因为作者没有带钱包,所以没有钱

给这个人,但是这个无家可归的人得知作者要过生日的时候,给了作者一美元,作者的这次经历告诉我们:无论我们有多么贫穷,我们总是能和别人分享有价值的一些东西。

1句意:我提前到达了餐馆,所以我在餐馆外面等候。

until直到;if如果;so因此,所以;but但是。根据上文“Years ago, I celebrated my 40th birthday with my friends.”可知,作者和朋友们一起为自己庆祝40岁生日,所以此处是提前到达餐馆,所以在外面等候自己的朋友们so是连词,用在此处符合题意。故选C

2句意:然后,一个无家可归的人走到我跟前,并向我要钱。

money钱;food食物;opinions主意;directions方向。根据下文中的money可知,此处是这位无家可归的人走到作者跟前想要问作者要钱money是不可数名词,用在此处符合题意。故选A

3句意:所以我告诉这个人我没有钱。

some一些;no没有;much许多;enough足够的。根据上文“ had been given strict orders by my friends not to bring my wallet in case(以防) I paid for the meal.”可知,朋友们为了不让作者请客吃饭,所以没有让作者带钱包,所以此处是作者没有钱给这个无家可归的人no表示没有have no money表示没有钱。故选B

4句意:他返回来,并且笑着大声说道:生日快乐,伙计!

returned返回;appeared出现;jumped跳;explained解释。根据下文"Here man, take this."可知,此处是这位无家可归的人听到是作者过生日以后又返回到作者跟前return是动词,用在此处符合题意。故选A

5句意:尽管我对他的行为感到惊讶,但是我不想接受一个无家可归的人给我的钱。

angry about生气;worried about担心;surprised at惊讶;proud of自豪。根据上文“The man reached into his pocket, pulled out a dollar bill.”可知,这位无家可归的人从他的口袋里拿出来一美元的纸币要给我,所以此处是作者看到这个无家可归的人要给自己钱感到非常惊讶be surprised at表示对……感到惊讶,用在此处符合题意。故选C

6句意:你真的太友好了,但是那(向作者祝福生日快乐)就可以了。

nice友好的;silly愚蠢的;wrong错误的;clever聪明的。根据上文“Happy birthday, man!”

“Here man, take this.”可知,这位无家可归的人祝作者生日快乐,并要给作者一美元,足以看出这个人很善良、友好;nice是形容词,用在此处符合题意。故选A

7句意:我仍然不愿接受这份礼物。

news新闻;invitation邀请;job工作;gift礼物。根据上文"Please take this."可知,此处是这位无家可归的人给作者一美元作为生日礼物gift是名词,用在此处符合题意。故选D

8句意:他激动地抓着我的手,把美元给了我并说道:不,谢谢你,兄弟!

leg腿;hand手;feet脚;eyes眼睛。根据“gave me the dollar”可知,此处是他抓着我的手,并把美元给我hand是名词,用在此处符合题意。故选B

9句意:这是我一生中最重要课程中的一课。

meetings会议;plans计划;competitions竞赛;lessons课程。根据下文“No matter how poor we may be, we always have something valuable to share with others.”可知,此处是通过这位无家可归的人对作者所做的事情,让作者明白了这个道理,也就是他给作者上了非常重要的一课。故选D

10句意:不管我们有多穷,我们总有有价值的东西和其他人分享。

share分享;learn学习;remember记得;find找到。根据上文中“Excitedly, he caught my hand, gave me the dollar and said, "No, thank you brother!"”可知,这位无家可归的人很穷,但是还是把一美元作为生日礼物送给了作者,这让作者感到很惊讶,很开心,所以此处是和其他人分享有价值的东西share是动词,share sth. with sb.与某人分享某物。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Edison has thousands of inventions in his life. What made him successful? The _______ is creativity. Creativity is not something that one is just born with. It is the _______ of using intelligence to think of new ideas that are good for something.

In 1925, Richard Drew worked as an engineer for a company. He wanted to _______ a kind of material which could be strong enough to hold things together, but his boss didn’t let him think about it. Drew had to use his _______time to think about his idea, and he had a hard time to make the idea _______. Finally, he made the kind of tape, which now is used everywhere by people. The boss learned from his mistake. After that the company made a rule of asking _______ workers to spend 15 percent of their work time just thinking about and developing new ideas.

In developing our creativity, childhood is a _______ age. It is important for schools and parents to help their children to develop their creativity. Teachers should not only develop the students’ reading, writing and math skills, _______ help the students use them to work out problems. Parents should give children more choices. From the earliest age, children should learn to make decisions. For example, let them choose rice or noodles for supper. As children grow older, parents should let their children make their own decisions on how to use their time or spend their money. _______ not to help them too much when they make the wrong decision, ________ the child may have a hard time.

1A.questionB.answerC.wordD.expression

2A.strengthB.abilityC.thoughtD.activity

3A.visitB.inviteC.inventD.buy

4A.workB.fullC.schoolD.spare

5A.come trueB.come outC.come backD.come up

6A.yourB.itsC.theirD.our

7A.shortB.brightC.longD.golden

8A.andB.as well asC.untilD.but also

9A.RememberB.ThinkC.ForgetD.Wonder

10A.as long asB.so thatC.even thoughD.as soon as

【题目】 For convenience(方便). plenty of people prefer having a takeaway(外卖)to cooking at home. Now there is an app through which people can enjoy delicious and cheap takeaway food.

Too Good To Go, an app being used in the UK, allows users to order leftover(剩余的)food at a low price from restaurants. The purpose is to cut down on food waste, as lots of restaurants usually throw away the food that can still be eaten at the end of the day.

Users just need to pick a restaurant and pay through the app. Then they pick up their food at planned times usually around closing time or after peak (高峰期的) meal times.

"Food waste is one of the biggest problems we have in this world," one creator of the app said. "The restaurant industry is wasting about 600,000 tons of food each year." By the end of August, Too Good To Go had helped save about 600 meals in the UK.

Users also have the choice to give meals to people who are in need by donating one British pound or more through the app. By the end of August, more than 1,100 meals had been donated.

Too Good To Go isn't the first app to try to deal with food waste. In Spain, the Yo No Desperdicio app allows people to exchange leftover food with each other. In the US, the Food Cowboy app allows food shops to sell "ugly vegetables" that most customers don't buy to charities and food banks that need them.

根据上面短文的内容问答问题(每小题答案不超过6个单词).

1Too Goad To Go is the first app to try to deal with food waste, isn't it?

____________________________________________________________________________

2How many tons of food is the restaurant industry wasting each year?

__________________________________________________________________________

3Why do plenty of people like having a takeaway?

________________________________________________________________________

4What is the purpose of the app Too Good To Go?

__________________________________________________________________________

5How can people in Spain deal with leftover food through the Yo No Desperdicio app?

__________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网