题目内容

【题目】阅读理解
B
Lots of people were asking me the same question—How did a 22-year-old woman row(划)a 19-foot boatfor 70 days? Well, when I was on the sea alone, the biggest difficulty was the feeling of being lonely. I started on January 3,2010. More than half the people who tried sailing alone often gave up in the first two weeks, so I decided to finish one-fourth of the sailing first, which took about 20 days. Day20th, January 22 came! I said to myself that I should be happy. But I was feeling so bad. It seemed to be the hardest day for me. I didn't see land forover two weeks. Every day I did the same—rowing, eating, sleeping, watching thesky and the ocean...Suddenly I saw something breaking through the water near my boat. They were dolphins. They circled my boat and were close enough for me to touch. So I did! Suddenly I felt so moved, they came to say “Hello”, just when I needed it most. I was no longer lonely, believing that I would succeed. And I made it! All 2,817 miles I got to the coast on March 14, after 70 days and five hours atsea. So the secret of my success is the moment with those dolphins.
(1)What was the greatest trouble with the woman when she was on the sea?
A.Getting sick.
B.Feeling lonely.
C.Getting lost.
D.Being thirsty.
(2)How many parts did the woman divide her sailing into?
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
(3)Which part was most difficult for those people who tried sailing alone?
A.The first day.
B.The last day.
C.The first two weeks.
D.The middle of the trip.
(4)The underlined word “dolphin” in the fourth paragraph refers to “a kind of _______”.
A.friendly animal
B.dangerous fish
C.special plant
D.beautiful bird
(5)What is the best title of the passage?
A.Woman, As Good As Man on the Sea
B.An Interesting Task on the Sea
C.Protecting Wild Animals
D.Dolphins, the Secret of My Success

【答案】
(1)B
(2)C
(3)C
(4)A
(5)D
【解析】 (1) 根据第一段中的“Well, when I was on the sea alone, the biggestdifficulty was the feeling of being lonely.”可知。
(2) 根据第二段中的“...so I decided to finish one-fourth of the sailingfirst...”可知。
(3) 根据第二段中的“More than half the people who tried sailing aloneoften gave up in the first two weeks...”可知。
(4)由后一句的句意“它们围绕我的船转而且足够近使我能摸到它们”可知它们非常友好。故选A。
(5)结合最后一段中的“So the secret of my success isthe moment with those dolphins.”可知。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网