题目内容
19.If you visit the animal shelter in Salinas,California,you'll see huge wood cutouts(剪下的图形) of a dog and a cat.These signs were placed in front of the building to catch people's attention.The super sized cutouts make people curious and encourage them to visit the shelter---and maybe even adopt(收养) a pet.Each year,the Salinas shelter takes in around 2,000dogs and 2,000cats.The animals are either strays or are dropped off by people who couldn't take care of them.Of the 4,000animals,some of them are finally adopted into new homes.Some animals are moved to other shelters.And,unluckily,some cannot be saved because they are too sick or are considered dangerous.Animal shelters provide food,medicine,and a safe place for animals to sleep.But they are not ideal homes.The shelters are loud,and the animals stay in small cages.The people who work at shelters do their best to care for the animals,but the animals do not always get the attention or exercise they need.
To prevent so many animals from becoming homeless,pet owners should take care of their pets.One of the best ways to care for pets is to spray or neuter them.This surgery prevents cats and dogs from having more babies.And that reduces the number of homeless animals that end up in shelters.
34.What is the passage mainly about?B
A.The city of Salinas,California.
B.Homeless animals in shelters.
C.How to attract visitors to animal shelters.
D.People who work at animal shelters.
35.Dogs in shelters probably do not get enough exercise becauseD.
A.the workers do not enjoy walking them
B.the workers think the dogs will be adopted soon
C.the workers are afraid of these dangerous dogs
D.there are too many animals for the workers to care for
36.What can good homes offer while animal shelters cannot?A
A.Plenty of personal care
B.Medical attention.
C.A safe place to sleep
D.Food and water.
37.What is the result of spaying and neutering?C
A.More baby cats and dogs are born
B.Pets need less food and attention
C.Fewer animals become homeless
D.More people work at animal shelters.
分析 短文讲了加利福尼亚萨利纳斯的一个动物收养所,详细的介绍了收养所的情况,鼓励人们应减少动物的流浪,加强个人照顾.
解答 答案:34.B 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段第二行句子The super sized cutouts make people curious and encourage them to visit the shelter---and maybe even adopt(收养) a pet.超大型剪纸让人好奇,促使他们去收容所--甚至也行收养一只宠物.可知文章主要说的是收容所里无家可归的动物.故选B.
35.D 细节理解题.根据第二段第二行句子The people who work at shelters do their best to care for the animals,but the animals do not always get the attention or exercise they need.在避难所工作的人尽最大努力照顾动物,但动物并不总是能够得到它们所需要的关注或锻炼.可知因为有太多的动物需要工人照顾.故选D.
36.A 细节理解题.根据第二段第一行句子Animal shelters provide food,medicine,and a safe place for animals to sleep.But they are not ideal homes.动物收容所为动物们提供食物、药品和安全的地方,但它们不是理想的家园.可知是很多个人的呵护.故选A.
37.C 细节理解题.根据最后一段句子This surgery prevents cats and dogs from having more babies.And that reduces the number of homeless animals that end up in shelters.这种手术可以防止猫和狗有更多的孩子.这降低了无家可归的动物,减少在收容所的数量.可知无家可归的动物减少.故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
Another person's enthusiasm(热情)was able to encourage me to the success.That person was my stepmother.
I was nine years old when she enterd our home in rural Virginia.My father(35)Dme to her with these words,"I would like you to meet the fellow who is famous for being the worst boy in this county and will probably start throwing rocks at you tomorrow morning."
My stepmother walked over to me,(36)Cmy head slightly upward,and looked me right in the eye.Then she looked at my father and replied,"You are (37)C.This is not the worst boy at all,(38)Athe smartest one who hasn't yet found an outlet(释放的途径)for his enthusiasm."
That statement began a(n)(39)Bbetween us.No one had ever called me smart,My family and neighbors had built me up in my mind as a bad boy.My stepmother changed all that.
She changed many things.She (40)Bmy father to go to a dental school,from which he graduated with honors.She moved our family into the county,where my father's career could be more (41)Aand my brother and I could be better educated.
When I turned fourteen,she bought me a secondhand(42)Dand told me that she believed that I could become a writer.I knew her ernthusiasm,I accepted her belief and began to write for local newspapers.I was doing the same kind of(43)Bthat great day.I went to interview Andrew Carnegie and received the task which became my life's work later.I wasn't the(44)Cbeneficiary (受益者).My father became the(45)Bman in town.My brother and stepbrothers became a physician,a dentist,a lawyer,and a college president.
What power(46)Ahas!When that power is released to support the certainty of one's purpose and is constantly strengthened by faith,it becomes an irresistible(不可抗拒的)force which poverty and temporary defeat can never match.
You can communicate that power to anyone who needs it.This is probably the greatest work you can do with your enthusiasm.
| 35.A.rushed | B.sent | C.carried | D.introduced |
| 36.A.pushed | B.shook | C.raised | D.pulled |
| 37.A.perfect | B.right | C.wrong | D.impolite |
| 38.A.but | B.so | C.and | D.or |
| 39.A.agreement | B.friendship | C.gap | D.relationship |
| 40.A.begged | B.persuaded | C.ordered | D.invited |
| 41.A.successful | B.meaningful | C.helpful | D.useful |
| 42.A.cemera | B.radio | C.bicycle | D.typewriter |
| 43.A.teaching | B.writing | C.studying | D.reading |
| 44.A.next | B.same | C.only | D.real |
| 45.A.cleverest | B.wealthiest | C.strongest | D.healthiest |
| 46.A.enthusiasm | B.responsibility | C.encouragement | D.confidence. |
| 基本情况 | Millie,12岁,英国人 阳光中学七年级一班学生 |
| 服装打扮 | 粉色或蓝色衣服,看起来既时尚又漂亮 |
| 兴趣爱好 | 喜欢听音乐,擅长画画 |
| 学习情况 | 最喜欢的学科是历史 经常帮助同学学功课 |
| 生活方式 | 喜欢吃汉堡和巧克力 (你觉得该是她改变生活方式的时候了,并提出至少两条建议.) |
2.短文须包括所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺.
My friend
I have a good friend from England.Her name is Millie.She is 12.She is a student at Sunshine Middle school.
.
| 结果 | 大多数宁愿向同学朋友… 一些选择向老师家长… 少数自己独立解决… |
| 理由 | 年龄相仿,相互之间容易交流和理解 经验丰富,可以得到帮助 不愿与人交流,难以与人相处 |
| 你的观点和理由 | … |
2)必须包括表格中所有的相关信息,并适当发挥;
3)词数:100词左右(征文的开头已给出,不计入总词数);
4)不得使用真实姓名、校名和地名等.
Dear Editor,
I am a Grade 9student.Recently we have made a survey---"To whom do you go when in trouble?"Here are the results.
Yours Sincerely,
Wang Ping.
| A. | in a way | B. | on the way | C. | in some ways | D. | by the way |
| A. | to; from | B. | for; with | C. | from; to |