题目内容


阅读下列短文,从所给的四个选项中选出最佳答案.
A young man once asked Albert Einstein, the great scientist,  1  the secret of success(成功) is. The scientist told him that the secret of success is  2  work. A few days later the young man asked him the same question again. Einstein was very  3 . He did not say  4 , but wrote  5  words on a piece of paper and handed it  6  the young man. The young man looked at the piece of paper.  7  it was written: A=X+Y+Z.
“What does this mean?” asked the young man.
“A means success,” explained the old scientist. “X stands for(代表) hard work, Y stands for good methods(方法), and Z…, Z means stopping  8 and getting down to work.”
小题1:
A.howB.whatC.whichD.why
小题2:
A.hardB.easyC.goodD.bad
小题3:
A.pleasedB.happyC.angryD.sorry
小题4:
A.anythingB.nothingC.somethingD.everything
小题5:
A.a littleB.littleC.a fewD.few
小题6:
A.forB.toC.ofD.with
小题7:
A.OverB.OnC.InD.At
小题8:
A.talkB.to talkC.talkedD.talking

小题1:B
小题2:A
小题3:C
小题4:A
小题5:C
小题6:B
小题7:B
小题8:D
小题1:根据后句回答的是成功秘诀的内容的解释,对此提问的通常用what,故
选B。
小题2:根据常识,成功是通过艰辛的努力,故选hard,选A。
小题3:根据句义,第二天问同样的问题,爱因斯坦应该是生气,故选C,angry。
小题4:否定句某事用anything,故选A。
小题5:根据句意爱因斯坦没说任何话,只是在一张纸上写了几个字,修饰可数
名词表示有几个,用a few,故选C。
小题6:把字条递给年轻人,表示方向用to,故选B。
小题7:在纸上,是在物体的表面用介词on,故选B。
小题8:根据句意应该是不要光说不做,应该停止说而去付出实际行动,stop doing
表示此意,故选D。
练习册系列答案
相关题目
完形填空(共12分,每小题1分)
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
Dear Laura,
I just heard you tell an old story of gift giving and unselfish love in your program. You don’t know whether it is true that such unselfish love would happen in today’s world. Well, I’m here to give you   36 .
I wanted to do something very   37  for my fifteen-year-old son, who has always been the perfect child. He worked all summer to earn enough money to buy a used motorcycle. Then, he spent hours and hours on it   38  it looked almost new. I was so proud of him that I bought him the shiniest helmet(头盔)and a riding outfit(全套装备).
I could   39  wait for him to open up his gift. In fact, I couldn’t sleep the night before. Upon awakening, I went to the kitchen to   40  the coffee, tea, and morning dishes. In the living room was a beautiful keyboard with a   41 :” To my wonderful mother, all my love, your son.”
I was so surprised. It had been a long-standing joke in our family that I wanted a piano so that I could   42  lessons. “Learn to play the piano, and I’ll get you one” was my husband’s   promise.
I stood there shocked(震惊的), crying a river, asking myself how my son could  43  this expensive gift.
Of course, the house awoke, and my son was very pleased with my reaction(反应). Many kisses were exchanged, and I immediately wanted him to   44  my gift.
As he saw the helmet and outfit, the look on his face was not exactly what I was expecting. Then I   45  that he had sold the motorcycle to get me the keyboard.
Of course I was the proudest mother ever on that day, and my feet never hit the ground for a month.
So I wanted you to know, that kind of love is   46  present and lives even in the ever-changing world of me, me, me!
I thought you’d love to   47  this story.
Yours,
Hilary
小题1:
A.hopeB.adviceC.spirit D.courage
小题2:  
A.strangeB.similarC.specialD.private
小题3:  
A.afterB.beforeC.unlessD.until
小题4:
A.perhapsB.reallyC.almostD.hardly
小题5:  
A.startB.cookC.setD.serve
小题6:  
A.signB.noticeC.wordD.note
小题7:
A.giveB.takeC.drawD.teach
小题8:
A.presentB.findC.affordD.order
小题9:
A.tearB.openC.checkD.receive
小题10:
A.realizedB.rememberedC.imaginedD.supposed
小题11:  
A.onlyB.still C.ever D.even
小题12:  
A.sendB.publishC.shareD.write
In some western countries, many children do chores (家务) to get pocket money. They usually start to do this when they are ten years old.
School students have to do homework and study for tests.  They don’t have much free time on weekdays. They often do chores on weekends.
Young kids only do easy chores. So they don’t get much money. But that’s enough. Many of them only want to buy candy. And candy is cheap! They often help do the dishes, sweep the floor, or feed the pet cat or dog.
When they get older, they want to buy more and more things. They want things that are more expensive than candy. So they have to work harder! They often help their parents wash the family car, cut the grass, or cook meals.
Some jobs are a good way for kids to learn new things. For example, they can learn how to use a lawnmower ( 割草机) or how to cook. Of course, their parents help them at first.
小题1:How do many children get pocket money in some Western countries?
A.By studying hard.B.By doing chores at home.
C.By doing part - time jobs.D.By asking their parents for it.
小题2:Mary wants to get more pocket money to buy something expensive. She may _________
A.do the dishesB.feed the pet cat
C.cook mealsD.sweep the floor
小题3:Which of the following is not true?
A.Young kids do easy chores because they can get much money from their parents.
B.School students often do chores on Saturdays and Sundays.
C.If kids get older and want something more expensive, they can help wash their family car.
D. Kids can learn how to cook with the help of their parents.
小题4:The passage mainly tells us how children in some Western countries_________
A.find jobsB.get pocket moneyC.study at schoolD.do chores
  Look! There are thousands of people waiting to buy tickets home in the railway station.Each time when Spring Festival comes,buying tickets of train trip would be very hard.And things seem to be getting worse and worse,although we have greatly increased the mileage(总里程) of railway network and speeded up trains.Why? It’s because too many people want to go back home to spend Spring Festival with their family.Many people become angry with the Ministry(部)of Railways.They wonder why it is hopeless for them to get the tickets from the railway station.Instead,they sometimes can only buy them from ticket scalpers at much higher price.
The Ministry of Railways estimated(估计) that about 216 million passengers would travel by train during the 40-day peak period(高峰期) during the 2010 Spring Festival holiday.The number of travelers will be 8%higher than that of 2009.This problem even attracted the President Hu Jintao’s attention.He wrote a note to Liu Zhijun,Minister of the Ministry of Railways,asking him to make sure of a “smooth and safe” transportation.Afterwards,officials from the Ministry of Railways said they would try their best not to let any ticket-buyers spend Spring Festival at the railway station.
小题1: What does the underlined word “scalper” in the first paragraph mean?
A.代售点B.售票员C.票贩D.赌徒
小题2: Many people can’t buy the tickets from the railway station,and they sometimes can only buy them from the scalpers        
A.expensivelyB.wronglyC.dangerouslyD.hardly
小题3:How many people took the train trip during the peak period during the 2009 Spring Festival holiday?
A.About 216 million.B.About 172 million.
C.About 200 million.D.About 233 million.
小题4:What does the passage mainly tell us?
A.People go home much more easily during the Spring Festival.
B.It is very hard to buy tickets in the railway station during the Spring Festival.
C.President Hu Jintao cares about the railway building problem.
D.The Ministry of Railways felt sorry about the problem.
1990 was a significant year in world enents. In Febbruary, Nelson Mandela was set free after 27 years in prison. In October, East and West Germany became one country again. Then at the end of 1990, the World Wide Web was born. For this final event we have one man to thank, Tim Berners-Lee, the father of the Web.
Berners-Lee was born on June 8, 1955 in London, England. His parents, both computer designers, encouraged him to think and work creativelhy as he grew up. He was an excellent student and naturally took an interest in computers and science.
After graduating from Oxford University, Tim went to work at a science research centre in Sfwitzerland. There be developed some of the different systems that would later become the Web. The first was HTML, the computer language used to make web pages. The second was an address system that let  computers anhywhere find each other and send and receive information. In 1990, while still at the science centre in Switzerland, he put them together to make the first Internet browser. It could run on any computer and allowed people to create  share their information with the rest of the world.
Tim knew that the more people used the Web, the more useful it would be. He wasn’t interested in money but knowledge, so he gave out his invention for free to anyone who was interested. Many were interested and the growth of the Internet began.
Today Tim works as a professor at the MIT in America, researching new and interesting ways to use the Web. He has received many awards from governments and organizations for his efforts. He is still not very interested in money. That is why he is so admired by his students and workmates. It may also be one of the reasons that few people outside the world of technology know his name.
小题1: The underlined word “significant” (in Paragraph 1) most probably means “       ” .
A.strange
B.terrible
C.important
D.difficult
小题2:Which of the following statements is true according to the passage?
A.The address system was used to make make web pages.
B.The World Wide Web was created in Swizerland.
C.The fist web browser was very expensive to buy
D.Many people could use the Internet before 1990
小题3: What can we learn about Berners-Lee from the passage?
A.He was encouraged to be creative.
B.He didn’t do well at school.
C.He is a very poor businessman.
D.He is well-known all over the world.
小题4: Where does Berners-Lee live today?
A.England.
B.Switzerland.
C.America.
D.Canada.
小题5:What is the passage mainly about?
A.The events that took place in 1990.
B.The history of the Internet.
C.The invention of the Internet browser.
D.The man who created the World Wide Web.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网